onsdag 15 april 2009

kris my ass

Igårkväll gjorde sig koliken påmind igen. Han har ju haft riktigt ont i magen tidigare, bedömd som kolik, något som varit bättre på sistone så därför har vi aldrig gått vidare med akupunkturplanerna. Men igår igen alltså... Det är en helt annan typ av skrik när han skriker av smärta så. Fruktansvärt. Har sagt det förut men säger det igen, man går sönder. Börjar tvivla på kriserna, kanske det bara är magont i olika styrka han har. Men varför började det så plötsligt i fredags igen då, har ju varken ätit lakrits eller annat jag kan tänka mig störa de små tarmarna.
Eller har jag det?
Kanske kris och kolik?
Ringde idag till BVC-sköterskan som ringer tillbaka snart, så får vi se vad göra. Nu sover han lilla underbara älsklingen och natten sov han också rätt bra när väl det onda släppt. Låt det vara helt borta nu!

Solen skiner ute. Det är trevligt.

16 kommentarer:

Anonym sa...

ölen verkade ju funka bra.
eller var det avlastningen.

Anna-K sa...

Hej! Stackars liten kille med magont o en mamma som önskar det onda ska upphöra.Är det kolik - då förhoppningsvis slutar det vid 3-mån. ålder.Man kan hoppas på det.Är det något du ätit som lille Milo inte tål - det är svårt att veta.Ha en bra dag utan magont!

Anonym sa...

Har ni provat Minifom? Funkade super till båda mina barn när de var små och hade magont. Som tur är brukar det släppa vid 3 månaders ålder. Men tills dess... lycka till! /Carolina

Anonym sa...

Stackars lilla gubben.
Jag känner så igen mig i hur ni har det, ni kanske skulle kolla upp om inte milo har en ev ko mjölks allergi om inte så snälla pröva akupunktur det är inte farligt eller läskigt,(som många kanske tycker eller tror ) Bebisarna där vi gjorde det skrek aldrig utan bara tittade till om ens det.
Hoppas det vänder snart för lilla gubben, håller dubbla tummar..

Anonym sa...

Det svåra är att ge råd... När jag fick barn hade alla, precis alla åsikter, råd att ge..
Fast inget var användbart, för den lille var inte likt något, passade inte i en mall. Förstlingen grät en gång...under tre månader, han gnydde lite när han var hungrig eller missnöjd, han somnade runt midnatt och sussade till långt in på förmiddagen. Så det var FEL...ingen hade varit med om ett snällt barn, barn var inte snälla.. så allas råd och dåd lyckades nästan rubba min tro att allt faktiskt var bra.

Tvåan grät, ylade, sov inget, jag menar inget ( en av de värsta veckorna fick jag i mig sammanlagt 7 timmars dvala) Efter en massa experimenterande kom jag fram till att han "njöt" av att hänga som en påse över mitt ena ben ( när jag satt i soffan :O), man skulle dunka honom rytmiskt i rumpan samtidigt. Det onda släppte och han kunde slappna av och somna.

Trean blandade mera, han kunde gråta, mest var det ju skratt. Han hade ett försprång i form av sin äldre syskon så han blev stor fort fort.

Vad jag vill säga...än en gång :O), DU KAN, NI KAN...ni har kämpat så, vill du så för en timdagbok över ditt ätande, och mående, kan ju ge er en ledtråd..

men egentligen..det kommer...ert expertstatus :O)

Babysar är unika, precis som ni som föräldrar, och det är väl underbart.

Varmaste hälsningar
Chili

mimiamelie sa...

Det är grymt jobbigt när man bara är där... och inte kan göra nåt! hade själv kolikbarn i 3 månader, sen var det som att det släppte över en natt...

Ni prövar inte minifom-droppar? Det hjälpte vår kille, nån gång glömde vi att ge han och det var full kolik några timmar senare...

Hoppas ni får något konkret svar snart!

Jessica sa...

Helammar du?
Prova annars mjölkfri ersättning Nutramigen el Profylac till honom, han kan vara överkänslig mot mjölkprotein.
Självklart kan du prova det även om du helammar, bara för att se om han mår bättre.
Båda mina barn har fått det och koliken blev mkt bättre.
Ett tips.

Anonym sa...

Aj, aj, aj. Flash-back för en trebarnsmor med tre kolikbarn. Trodde för varje gång att den här klimpen kommer nog inte att drabbas. Det är ett mysterium och inferno när det pågår. Det enda givna är att det går över.....Ljuset finns snart i tunneln.

Anonym sa...

Hoppas hoppas, håller tummarna för att det ska gå över NU!
Ditte

Anonym sa...

Hej Jonna! Jag har haft 3 barn med kolik i olika omfattning, så jag vet hur hemskt det är när barnen har ont. Ett av barnen fick "pip o knip" droppar (namnet antyder hur viktigt detta problem anses)som hjälpte en del. Det första barnet fick ingen hjälp alls faktiskt trots att vi sökte läkare som endast konstaterade att det var kolik...det kändes förfärligt men detta är några år sedan. Mitt yngsta barn mådde bättre när jag drack avkok av...hmm några teer av något slag som jag inte minns, samt att jag lät bli kaffe. Men det är en tid av bärande och trötthet, det är tyvärr alla råd jag har - och att det faktiskt går över med tiden. Jag funderar på om barnen så att säga minns något av den första tidens smärta någonstans bak i hjärnan, eller vad det får för konsekvenser att ha mycket ont i spädbarnstiden dock, något som man börjar fundera på i forskningsvärlden också mer o mer (tack o lov). En stor kram till er i alla fall från en kolik-veteran:)

Sofie sa...

Ooo, hoppas verkligen att det går över! Stackars er :( man gör ju sönder när man hör de små gråta så där hejdlöst... KRAM

Anonym sa...

Jaa, du den här koliken. Den är inte lätt att förstå sig på. Slår till när man minst anar det. Och kolikskrik är ju så hjärtskärande. Hoppas att det varit lugnare idag och är lite nyfiken på vad BVC-sköterskan gav för råd till dej. Förhoppningsvis har ni också kunnat vara ute lite i solskenet. Sol och frisk luft är ju bra för både själ, kropp o knopp.

Gabriella S sa...

Har du provat mjölkfri kost? Har en kompis vars lilla tjej hade kolik & hon fick rådet att prova med gott resultat. Det var lite klurigt eftersom det finns mjölk el mjölkpulver i så väldigt mycket, men det är ju värt allt besvär om de små slipper lida!
Lycka till!

Anonym sa...

akupunktur?

Annika M sa...

Kom precis på - har en bok hemma som är skriven av Annika Lantz och där hon skriver om kaoset när man får två barn. Men också om sonens magproblem. Han hade reflux, konstaterades till slut. Fråga läkaren om det!

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/mage/article440148.ab


http://www.viforaldrar.se/artiklar/arkiv/annika_lantz/

Min kompis dotter var mjölkproteinallergisk (har gått över nu när hon är två år). Så fort min kompis slutade med mjölkprodukter upphörde magproblem - och problem med eksem som dottern hade i ansiktet.

Kan vara bra att utesluta saker för att till slut inse att det faktiskt är som de säger, "normalt".

Nina sa...

Min son höll på med kolik konstant fram till han var 6 månader och sen av och till fram till ca 1 års åldern, efter ca 4 månader så fick vi först miniform droppar efter ca 2 mån till så fick vi faktiskt avlappnande/lugnande för både min älskade son och jag var helt slut efter när på konstant skrikande 24-7 dock måste man vara väldigt "krävande" och som mamma så vet bara DU bäst hur illa/ont din son har har och efter hur du känner så ska du också "KRÄVA" annars läggar dom gärna huvudet på sne och tycker just, "det går över".. menvarken du eller lillkillen mår bra av att vara helt slut, för oss kom vändningen när sonen fick sin medicin sen så kom det små djupdykninger mellan varven men inte alls så illa som innan. Hoppas verkligen det vänder för er snart