söndag 12 april 2009

vaken

Han har knappt sovit alls idag. 2 x 20 minuter kanske sammanlagt. Herregud. Vi är helt slut och han bara stretar på. Nu ligger han i vaggan och tittar, gråter som tur är inte, just nu, men sover lika mycket. Alltså inget. Jag fattar inte. Nog måste han väl somna någon gång? Hela dagen har pendlat mellan underbart joller med härliga skrattexplosioner och förtvivlat skrik. Själv försöker man hänga med i svängarna, trösta och uppmuntra om vartannat.

Oj nu var det skrikdags igen.

Håll tummarna att vår älskling snart väljer att somna.

God natt.

10 kommentarer:

Monika sa...

Det är vanligt att barn som vaknar ofta, har föräldrar som är lite för snabba upp och kanske ibland väcker barnet i sin iver att få det att somna om vid minsta knyst. Känns det svårt och jobbigt när barnet inte sover, tveka inte att tala med BVC.

Monika sa...

Det är vanligt att barn som vaknar ofta, har föräldrar som är lite för snabba upp och kanske ibland väcker barnet i sin iver att få det att somna om vid minsta knyst. Känns det svårt och jobbigt när barnet inte sover, tveka inte att tala med BVC.

Anonym sa...

När han fyller 3 månader (ca), kommer allting att ordna sig. Då slutar de ha ont i magen.

Har ni inte provat Semper droppar med goda magbakterier? De hjälpte vår lilla. Bäbistarmar är sterila så lactobacillus bör kunna hjälpa.

Anonym sa...

Tror nog han kommer att somna och sova, om han inte sovit mer på hela dagen! Det är inte lätt att förstå sig på dom här små liven, men så småningom så lär man sig pendla i samma takt, gäller alla tre! Tänkte på en annan sak, men nu rör jag väl till det hela, han äter väl inte för mycket? Kräks han när han ätit? Våran son han åt och sedan skrek han och så kräktes han, rejält. Han fick helt enkelt i sig för mycket mat och för ofta. Tänk efter - det kan väl inte vara det? Igår skrev jag att jag skulle hålla alla två tummarna jag har, så nu säger jag samma igen, bara så du vet att jag följer dig och er näst intill varje dag!
Natti allihop!

Anna sa...

Låter som väldigt lite sömn för en sådan liten kille. Kanske kan han lyckas somna och sova länge i natt, han borde ju somna av utmattning tillslut.
Hoppas ni får en lugn natt med mycket sömn för er alla tre.

Anonym sa...

Min äldsta son (idag 19) levde rövaren precis så som din lille älskling gör. Det var himmel och helvete tur och retur under samma dygn. Min mamma sa till mig at det var 3 månaders kolik och den håller på i 3 månader och det gjorde den verkligen. När då sonen var 3 månader och bara nån dag extra så slutade det....det var nästan som att trycka på en knapp....så tydlig blev skillnaden från en dag till en annan. Så du skall se att det blir bättre./Lotta

Theodora sa...

Hoppas att han vill sova, och att ni även får lite sömn i er.

Varma vårkramar /Theodora

Anna-K sa...

Hej! Dåligt med sömn - inget bra. Det kanske är dags att skaffa en spjälsäng för lille Milo - då kan han titta runt omkring - o slippa titta bara i taket.Det är faktiskt så att en del barn skriker en liten stund innan de somnar- det är deras sätt att visa att nu vill jag sova. Sova i famnen passar inte alltid kanske - oftast blir det för varmt. Lycka till med sömn - Ha det gott!

Anonym sa...

Hej jonna!
Läser din blogg ofta eftersom din son är precis likadan som min, vet precis hur ni har det. Min son är snart 3 månader nu!
Dock börjar min son kunna sova på nätterna nu så det går lite frammåt iaf. Men dagarna är ett evigt maraton av skrik med lite skratt och gos ibland.
Hittade en sida som du kanske kan läsa och få några tips på, eller skönt att bara läsa att det finns fler med liknande bebisar!
http://www.alltombarn.se/smabarn/somn-1.22530/emma-min-son-sover-sa-daligt-1.23626
Sen något som vi kör på här hemma när det är som värst är öronproppar, jag får ibland tinitus annars plus att det är skönt med lite ljuddämpning för öronen tar skada av att ha ett skrikande barn så nära i timmar.
Hoppas din son snart kommer börja bli lite bättre på att sova. För min son blev det bättre för några veckors sedan och det känns som det blir bättre och bättre nu, sakta men säkert!
somnar han när ni åker bil? det brukar min son göra! Så när det är som värst kan ju det vara ett bra sätt att få lite lung och ro för både bebis och föräldrar!
Ha det så bra nu och snart kommer det nog bli bättre ska du se även om det känns skitjobbigt nu så kommer det bli bra, många kramar Marie marie_jonsson_@hotmail.com

Anonym sa...

åhh tjejen, jag hade glömt av de där stunderna.. du har fått så många råd innan så jag ger inga, där emot peppning. Ni fixar det här, det går över, du är trött, milo är trött marcus är trött men om inte alltför länge kommer du som jag läsa en blogg och tänka för dig själv: ja just det, jag hade det också så..det hade jag glömt. Styrke kramar från mig och mina två små killar..