tisdag 21 april 2009

massor en tisdag

Det var ett par riktigt jobbiga skrikepisoder igårkväll, men rätt korta och de började lite senare än tidigare kvällar. Kan vara akupunkturen kan vara annat.

Idag har varit en hektisk dag. Det började med prästmöte inför Milos första fest, dopet på söndag. Kändes bra. Det kommer bli så fint! Roligt med kalas.
Sedan kom en journalist och en fotograf för uppföljningsintervju till reportaget som var med i Föräldrar och Barn -att vara Gravid tidigare i år. Det gick bra. Fina bilder var det ju sist och nu med förstärkning av världens vackraste kan det bara ha blivit bättre.
Efter det var det dags för andra sticket i akupunkturföljetången, eller stick tre och fyra om vi ska vara korrekta. Bebis var trött och ledsen efter att hela dagen varit på strålande humör och grinade nästan hela vägen dit, men väl där med den obligatoriska tutten i mun sa han inte ett pip när nålarna åkte in.
Imorgon bär det iväg igen och vi väntar med spänning på resultatet även om Marcus är rätt så skeptisk.

Vad gäller sovgungerierna. Vi testar och gungar på. Han gillar det i korta stunder i alla fall, inte bara att somna in i den men även att bara ligga och softa. Och vem skulle inte gilla det? Var finns sovgunga size maxi? Fortfarande är sovandet ett problem på dagarna och det blir oftast inga längre stunder han slumrar till med följd att han är väldigt trött när väl det onda i magen på eftermiddagen börjar. Men vi kämpar på. Jag ser potential med gungan, men än har den inte utfört några mirakel, fastän det kanske ser ut så på bild två.

En kul grej är att han börjat småsulta på sin egen lilla tumme. Oftast hittar han den inte, men när han gör det är det så gulligt att man kan dö :-D.

9 kommentarer:

Öländskan sa...

Oh vad det ser skönt ut i gungan, vad härligt med dopkalas, det är fint. Hoppas att magen håller sig lugn på lille Milo. Allt gott önskar jag er hela familjen.Kan du tala om för Marcus att han skrivit såååååå fint på sin blogg.
Kram.

Anonym sa...

Sådan gunga vill jag ha till mig själv!! ;)

Suga på tummen är sött i den åldern, här hemma har vi en 5 åring som suger på tummen - inte fullt lika sött...

/mickis

Emilias mamma sa...

Ja, sådär kunde väl en annan också tänka sig att sova - hittar du den i model XL så hojta *fniss*

Anonym sa...

Hej Jonna, Marcus och Milo!

Så väldigt fin han är er kille. Jag vill bara att du hälsar till Marcus att hans inlägg i bloggen idag var så vackert. Vilka underbara föräldrar ni är! Kram på er alla tre hälsar Ingela

Anonym sa...

Skrikperioderna igår kväll, kortare och senare än vanligt, tror jag är ett tecken på att kolikperioderna snart är över! Om det sen är akupunkturen eller annat spelar ju mindre roll. Det viktiga är att Milo slipper sitt onda och Ni slipper se och höra att han har ont!
Oh, vad trevligt med dopet på söndag! Hans första uppträdande med efterföljande kalas! Hoppas vi för förmånen att få lite dokumenterat efteråt sedan!
Förstår att det varit intensivt med prästmötet, intervju och fotografering och så akupunkturen! Det som förvånar mig är att han inte säger ett ljud när dom sätter nålarna! Har i och för sig ingen erfarenhet av akupunktur själv, men om det hade känts så hade han ju pipit! Intressant!
Jag skulle också kunna tänka mig en sovgunga, men det närmaste i vuxenstorlek jag kan komma på är en hängmatta, några bra ”träd” att fästa den i och så någon som gungar.
Men hör ni – vad söt han är!

Anonym sa...

Det finns inget sötare än ett barn som sover! Man kan stå bredvid och betrakta barnet hur länge som helst...

//Sonja Jansson

Anonym sa...

Min dotter (6 veckor gammal) har visserligen inte kolik, men kan ändå bli ganska gnällig och skrikig på kvällarna, fr.f.a. om hon är trött. Hon somnar inte långa stunder "av sig själv" på dagarna, verkar som att hon vill vara med och kolla på allt. Säkraste sättet att få henne att sova på dagarna är att ha henne i bärsjalen, där somnar hon nästan direkt oavsett om jag vill det eller inte. Är hon lite extra orolig brukar det funka med napp i munnen. Annars är ju vagnpromenad en klassiker, även den ofta med napp. Men du kanske redan provat detta.
Vad gäller stick på bebisar har jag hört nånstans att deras kroppars "smärtstillningssystem" går igång när dom får i sig socker (som ju finns i bröstmjölk). På BB var dom tvungna att ta blodprover flera gånger på våran tjej och hon fick då nån sockerlösning att smutta på och sa inte ett knyst, trots ganska stora nålar. Tyvärr slutar det här fungera när man blir äldre...
Lycka till med dop och akupunktur och allt!

ullisen sa...

vi körde akupunktur på vår kolik-Maali och jeez sicken skillnad! helt ny bäbi i ett nafs! tyvärr började vi lite för sent, tänk om vi vetat tidigare...

hoppas det funkar på er vackra också? jag är övertygad om att Marcus har fel :)

Anonym sa...

sovgunga size maxi finns här:

http://www.kikre.com/

sök på "stor hängmattestol"
;)