fredag 3 april 2009

en härlig dag idag tra la laa

Det är ju för underbart. 15 grader och soligt som bara den! Har gått en liten prommis med sonen som är den bästa av de bästa. Mina ben bär och jag är så glad!
Älsklingen sov ett riktigt långt pass inatt, nästan fem timmar mellan sista och första matningen, hurra! Sen kom mamma in med honom i vagnen till mig, jag sov på härligt skyddad av propparna i öronen tills pyttemannen ville ha mat igen och jag yrvaket undrade vad det var som lät för att sen upptäcka vagnen och min kärlek däri. Då jag vid det här laget var bärare till två mastodontstenar var det bra att han somnade om i en kvart så jag kunde gå och pumpa ur en dryg deciliter innan vi tog tag i frukostbestyret.
Nu sover han ute och jag ska snart sätta mig bredvid, läsa lite tidning och undra hur bra man kan må.

Hoppas ni har en lika fin dag som jag. Det är ni värda!


(Norrlands guld har alkoholfritt öl i halvliters burkar som jag gillar. Finns i vanliga affärer. Riktigt gott faktiskt och då är jag i normala fall en rätt kräsen ölbrud. Den gör underverk med modersmjölken, inbillar jag mig iaf, och Milo Santino verkar vara minst lika förstjust som hans mamma.)

12 kommentarer:

Anna sa...

Det där fantastiskt fina vårvädret var här i Göteborg igår .. så då tog jag verkligen vara på dagen. :)
Men idag har molnen täckt hela himlen och det är lite ruggigt ute. Men det ska ju bli fint i helgen igen .. och jag hoppas dom har rätt.

Härligt att du och lillkillen får sova lite. Hoppas ni kan lyckas få någon bra rutin (kanske något schema) så att ni även får sova när ni kommer hem igen. Man måste ju hjälpas åt och försöka dela på det så mycket man bara kan .. För även om man är så glad och allt känns så fantastiskt, så behöver kroppen sömn.

Tänker på er massor och skickar våriga kramar!

Anonym sa...

En annan sak som gör underverk för mjölkproduktionen är att ha det lugnt och bra, och ha tid att bara vara, precis som du har det just nu.

cpmamman sa...

Öl är även inte heller att förglömma förträffligt för håret :) Både invärtes och utvärtes fungerar för mig.

Nhea sa...

Hej!

Tycker ni gör HELT RÄTT att dela upp nätterna, alldeles för MÅNGA supertrötta mammor låter männen sova för att "de ska ju jobba" medan man själv går på knäna, är det inte viktigare att vara pigg nog att ta hand om sitt barn än pigg för att jobba!!!

Vi delade upp natten som så att bebis sov på sin pappa i fåtöljen (där även pappan sov helt ok) första passet (kunde bli allt mellan 2-5 timmar)därefter kom pappan in med hungrig bebis som fick sova hos mig, vaknade trollet tidigt (typ 5 snåret som var "inne" ett tag) fick pappan som ÄNDÅ går upp 5-6 gå upp/vanka/vyssla/vagngunga trollet tills det var dags för jobbavfärd! har ni spjälsäng så finns det vyssanlullfötter att köpa & fästa på den, då blir spjälisen gungbar som en vagga!!
Detta pågick max 2 månader innan bebis tyckte det var riktigt skönt att sova själv & i längre perioder!

För att göra spjälisen mer ombonad har trollet fortfarande ett täcke hårt rullat som en korv liggandes i huvudänden & en bit ner på sidorna.

Ju äldre trollet blev körde vi även med mattider, ingen nattmat förrän klockan 4 tex & visst det tog ett tag men sen satt det & trollet drog ut längre och längre på maten för att självmant sluta helt. Många barn vet inte hur man somnar om själv & automatiskt tror man att barnet är hungrigt. Men detta bör inte "laboreras" med innan barnet är 4-6 månader...

Skål för alkoholfri öl & bröstpump!!

Kramis

Johanna sa...

Det låter som ni har en härlig liten semester! Vi har varit utan solen idag. Kram!

madlar sa...

B-vitamin är kanon för håret o vem vill inte ha extra lyster nu när det är vår? Ha en bra dag o ta en rejäl klunk öl :)

Anna-K sa...

Hej! Vad roligt att det börjar ordna upp sig, med sömn o annat. Det gjorde nog susen med lite miljöombyte för er.Ang. alkoholfri öl är det jättebra för mjölkproduktionen, det finns Svagdricka som också är bra, men kanske inte så god att dricka. Ha en skön helg i vårvärmen!

Anonym sa...

Vilken fin film på Milo jag fick se och alla andra såklart! tack! Han är superfin.

Härligt med våren och med många timmars sömn....

Kramar Kicki

Anonym sa...

Tips nr 2:
Finns ett the´som heter Luzern och som man använt i urminnestider som "påfyllning" av amningsmjölk!
Jag har druckit det med alla fyra barnen...och det fungerar!
Finns i välsorterade hälsokostbutiker!

Härlig dag du haft!

Camilla sa...

Alkoholfria Carlsberg är riktigt mumsiga!
Ha en trevlig helg!

Anonym sa...

Härligt att läsa din berättelse om hur Ni har det Du och Milo Santino. Vi har ju haft en fantastisk vårdag över stora delar av landet och jag riktigt känner hur du njutit av tillvaron idag. Lycka till med schemat för nattsömn och mattider när Ni kommer hem till Er normala familjetillvaro, kan vara ett litet pussel men det löser sig alltid med lite god vilja. Min stackars man både jobbade och "passade upp" på mig så att jag inte somnade ifrån nattamningen, så ibland undrar jag om det var han eller jag som var mest trött. Men som sagt, det löser sig, Milo Santino kommer att sova längre och längre om nätterna och lyckan över att ha sitt barn bara ökar med tiden! Ha det gott! Många lycko-kramar!

Anonym sa...

Hej hej! Ville bara tipsa om att även grönt the fungerar bra för mjölkproduktionen.