onsdag 22 april 2009

oh no

Jäklars bajs. Tofu är gjord på soyabönor. Fan med. Då kommer gårdagens glass sätta käppar i tarmhjulen på bebis senare i veckan.
Hur svårt ska detta vara. Funderar starkt på att sluta äta helt. I tre dagar åtminstone, alternativt börja äta som vanligt (tror ju fortfarande inte att mjölken har med något att göra) eller att sluta amma helt om det verkar vara min mjölk det är fel på för jag kan uppenbarligen inte följa någon diet.

30 kommentarer:

Anonym sa...

glasstips: oatly

http://www.siaglass.se/asp/oatly.asp

och sias sorbeter

http://www.siaglass.se/asp/search_result.asp

Kram!

Cinks sa...

Oh, jag som tycker att Oatlys havreglass är godare än någon annan! Har du provat den, kan rekommendera vaniljvarianten annars, gärna toppad med frysta blåbär. Mums =D

Ida K sa...

Hej! Osis med bäbismagen, att den ska vara så kinkig. Men alla oatly's produkter är väl gjorda på havre, alltså borde du kunna äta oatly's glass?

En liten fundering från Ida K som inte dricker mjölk.

Anonym sa...

Åh nej, sluta inte äta. :D
Det finns havrebaserad glass. :D
Oatleys. :D
//Gabbi

Gråa musen sa...

Det är inte lätt med känliga babymagar. Jag vet något gott som du kan unna dig. Glass sorbet. Det är ju gjort på bär och safter och sånt. Kolla i glassdisken. Läs på förpackningen innan du handlar så löser det sig. Och kom ihåg. Kolik går ju över. Om bara ett litet tag ammar du ju inte längre då kan du smälla i dig precis vad du vill =)Kramis

Anonym sa...

oatly gör en glass på havremjölk:) helt okej, och ngt gott måste man få unna sig!

Catarina sa...

Jag tror definitivt inte att det är din mjölk det är fel på.
Är det någon som sagt det till dig?

Det är ju jätte bra att han iaf får ut gaserna med lite hjälp. Skönt.

Det måste ju finnas massor med läkare som kan hjälpa dig med vad du kan äta. Detta låter ju inte rimligt alls. Man gör mycket för sina barn, men äta måste du ju göra.

Önskar jag hade någon mirakel metod jag kunde delge dig.
Man vill bara hjälpa.
Men lilla milo är snart 3 månader va? De flesta barn med kolik brukar väl bli bättre vid 3-4 månaders ålder.

Jag håller alla mina tummar och tår för er.

//Catarina

Anonym sa...

Hej,
Hoppas verkligen att lillkillen blir hjälpt av nålarna, så jobbigt när första tiden i livet måste bli så där... min äldsta poje hade det lika besvärligt.
TÄnkte på en grej med ditt inlägg, du skriver att han kommer få besvär senare i veckan? Kommer inte besvären redan efter ett par timmar?
Jag minns ju inte exakt, men min lilla kille fick iaf besvären i ganska tät anslutning.
Ta hand om er alla tre..
//Magdalerna

Stina sa...

Som jag skrev i ditt förra inlägg, så finns det en jätte god mjölkfri och soya fri glass som heter Ohtly och är baserad på havre:-)
Prova den, för den är jätte god.
Ohtly finns också som bla grädde och det blir jätte gott att använda som sås i maträtter, finns också som vaniljsås och den är också jätte god!
Ohtly mjölken som finns är jätte god att baka av.
Så det finns alternativ, så ge inte upp!:-)

Sabina sa...

Men du Jonna. Att sätta sig in i allt det innebär med att äta mjölkproteinfritt, soyafritt osv medan man ammar och därför är drabbad av amningshjärna är inte lätt. Det är en jungel med saker och ersättningar och dom "döljer" råvaror i olika namn för samma råvara.

Du ÄR Världens (jajamen), Världens Bästa Mamma åt Milo. Tro Aldrig något annat!

Sedan är det så olika vad de små reagerade på.. Jag fick avstå från kaffe (även koffeinfritt) och choklad. (förutom bönor, kål, mjölkprotein osv)

Nu, snart två år sedan jag slutade amma smaskar jag glatt i mig ovan nämnda.. Dessvärre verkar amningshjärnan inte vilja släppa sitt grepp däremot! :)

Håller tummarna för Milos mage ska bli bra och att Du ska kunna vara precis så stolt över Dig själv som Du borde!

Kram

Anonym sa...

det finns glass som är baserad på havre och den är inte så dum faktiskt.
ge inte upp vare sig amningen eller det mjölkfria än *pepp pepp*

Anonym sa...

Jag vill bara göra ett litet inlägg
om mina erfarenheter om kolikbarn.Jag har haft tre stycken med kolik och jag har på grund av olika orsaker inte kunnat amma dem,så de fick mjölkersättning på flaska och de hade ändå kolik,så jag förstår att det är jobbigt för jag har bara tråkiga minnen av barnens småbarnstid.Det jobbigaste som jag har varit med om.
KARIN VIOLA

Anonym sa...

Om jag får lämna ett lite tips så är det att du inte stirrar dig blind på vad du äter. Mina tre telningar har alla haft liknande magknip som Milo och med nr 1 så slutade jag själv nästan äta av rädsla för att förvärra det hela, dock utan effekt. Med barn nr 2 hoppade jag enbart laktos, utan effekt och med 3:an var det en jag gjorde att massera magen, "cykla" med hans ben och faktiskt försiktigt ta febertermometern och reta i rumpan. Detta frisatte så mycket fisar och det var enligt mig det absolut bästa. Som du skriver, det är fisar på tvären som behöver komma ut. Magproblemen avtog succesivt vid 3-4 månaders ålder.

Lycka till! Kram Emma

Anita sa...

Stackars er. Verkar svårt att få det bra med mat och mage. Visserligen är mammas mjök bäst(sägs det) för barnet men du måste ju också må bra. När jag fick mitt barn för 36 år sedan hade jag ingen bröstmjölk alls till henne och hon har alltid varit frisk och mått bra, så det går bra ändå. Ett förslag: Ge älsklingen "konstgjord" mat och pumpa ur brösten i några dagar och testa. Då kan ju du passa på att äta "riktig" mat också.

Helene sa...

Det verkar inte finnas nåt kvar som du kan äta, din stackare. Och jag som tyckte synd om mig själv när jag var tvungen att leva utan laktosprodukter i en vecka pga en antibiotikakur...

Åse Ohlsson sa...

Hej Gumman !!

Så så så inte ge upp eller tappa taget nu
DU VET DU ÄR SÅÅÅÅÅÅ DUKTIG O HAR VARIT HITTILLS !!! Det är ju jobbigt o sådant men du gör ju allt såå försök slappna av han ser välmående ut o har ju lagt på sej rejält så din mjölk är kanonbra drink hihi.

Många KRAMIZAR från Åse

Anonym sa...

Känner igen mig så väl. Har tagit bort mjölken ur kosten, ersatte med soyamjölk men så slutat med det helt - då också kaffe eftersom jag inte kan dricka det svart. Ja och så läser man vidare allt man skall undvika och då inser man:
- Aha, kan i stort sätt inte äta nått!
Hmmm undrar bara hur nyttigt det är för liten bebis om mamma inte äter nått?! Lär ju inte bli så mycket mat för "di sma med ond i magen" då!
/Kyoko

Anonym sa...

Jonna! Hoppas du hittar något smarigt att äta som är utan mjölk (den där lakris efterätten på resturangen du beskrev en gång?)Tänkte be dig hålla en tumme för mig idag. Ska kolla livmoderhalsen och cerclaget idag. Har gjort din tillits övning hela dagen men fan va oron kommer och stör.
Gabriella på SöS i sängen i 22 dagar

Malin sa...

känner så väl igen det där, att man klandrar sig själv för bebisens värk. jag tror inte heller att den egna kosten har så mkt med det att göra. men man vill ju prova allt. har ni provat babymassage? det finns några "strykningar" som påstås lindra magknip.

Anonym sa...

Hej! Bor själv i Belgien med tre små pojkar varav en var en liten kolikbebis. Här säljer de fänkålsolja receptfritt på apoteket som man ger några droppar innan amning och så förvandlas den stora "gasbollen" i magen till massor av små fjärtar som kommer ut smärtfritt. Alternativet är att själv dricka massor av fänkålsthe vilket borde finnas att få tag på därhemma. I alla fall funkar detta väldigt bra, flera vänner o bekanta har provat. Givetvis skall man ju som du redan gör : undvika mjölkprodukter och allt annat man själv vet att man kan bli dålig i magen av samt kolsyrade drycker. Lycka till!

Anonym sa...

Jadu, hur svårt kan det vara?
Om nu Milo ska bli bra i magen och du/ni/BVC tror att det kan handla om mjölkprodukter, så undvik då detta och leta inte efter alternativ. Finns ju massa annat du kan dricka och äta. Har varit i precis samma sits som du och visst var det jobbigt att undvika allt som inehåller mjölkprodukter, men som sagt hur svårt kan det vara???

Lycka till!!

Tesse

Anonym sa...

Måste du äta glass, dricka mjölk??? Kan du inte bara skita i det ett tag för att Milo ev ska bli bättre i magen??!! Hallå, du kan ju äta glass i stora lass i heeela livet när du inte ammar!!

Kram och lycka till!

Pelle

Anonym sa...

Amning är överskattat. Försökte i två månader och gav sedan upp. Då fick jag en helt ny unge som var mätt och belåten, han sov hela nätterna och var glad hela dagarna och mamma likaså :) Jag ångrar att jag inte slutade tidigare.

Christina sa...

Som flera andra här skrivet, tror jag inte att kolik har med mammans matvanor att göra. Då skulle ju alla små barn uppfödda på flasktillägg klara sig utan kolik och så är ju inte fallet. Förmodligen lika många fall av kolik bland dem.Självklart kan ammande bebisar få ont i magen av mammans mat, men då lär det vara högst tillfälligt och snabbt övergående samt att man ganska omgående kan se ett mönster.
Däremot tror jag på akupunktur....så många kineser kan inte ha fel i tusentals år...:)..min son behandlades med nålar för sin barnastma och det försvann. Nu säger ju naturligtvis den traditionella vetenskapen att det skulle gått över ändå, men det blev en direkt förbättring samt att det botades helt med 5 ggr. Han var då 8 år.

Anonym sa...

Jonna, jag vill inte pracka på någon något, men jag har bara en sak att säga; de vet inte vad de pratar om i sjukvården när det gäller kolik, tyvärr. OM du orkar, vågar jag säga att jag vet exakt hur du ska äta för att veta att det åtminstone inte beror på mjölken eller din diet - lillens kolik.

Skippar du varenda kolhydrat och grönsak fr o m nu (nej, det är inte farligt och du kommer inte drabbas av bristsjukdomar - protein och fett innehåller allt du behöver) kommer inte en fis att uppstå! Jag VET, jag har själv provat, jag håller själv på!

LCHF kallas det också, men man behöver inte frälsa sig i vad denna diet står för, bara man följer den tills bebis ska sluta amma!

Alltså, knö i dig allt kött, protein, ägg, äkta smör, grädde och fetost du kommer över. Titta inte ens på livsmedel som innehåller fler än 5 g kolhydrater per 100 g. Trevlig bieffekt är att sötsuget flyger all världens kos och gravidkilona trillar av på någon månad eller två!

Det kanske låter svårt men om du orkar är det värt det en miljon gånger om, jag lovar!

Lycka till!

Mary sa...

Vad är det i mjölkprodukter som passerar över i bröstmjölken och som kan påverka bebismagen? Vad säger de från vårdens sida? Laktos som någon nämnde är ju mjölksocker som finns även i människomjölk, så det kan det ju inte vara. Komjölksprotein, passerar det över i mjölken? Förstår om du inte har tid att svara, men jag har länge varit nyfiken på det här och misstänker att det cirkulerar en del myter/överdrifter om samband mellan mammans kost och ammade barns mående. Därför är jag nyfiken på vad ni fått höra, som varit hos läkare osv och inte bara hört "husmorsknep". Hoppas att Milo snart mår bättre!!

Annika sa...

Det finns många vuxna som är mjölkproteinallergiker och de lever bra liv ändå - min kompis är det bland annat! Så det GÅR att sluta med mjölkprotein. En annan kompis fick en dotter med sådan allergi - hon slutade med mjölkprodukter i ett halvår pga att hon ammade (och jo, det går över i bröstmjölkten - dottern mådde mycket bättre när hon slutade och pricktest visade på allergi!)

mammamillis sa...

havreglass :)

Anna sa...

Dom borde ju låtit dig få träffa en dietist i veckan också, i samband med att lillkillen fick sin akupunktur. Så att du hade kunnat få bra tips om vad du kan och inte kan äta. För det kan vara riktigt svårt ibland att få rätsida på vad som innehåller vad .. det är en ren djungel.

Åsa sa...

Jag kan tipsa om att de flesta kakor, delicato-produkter odyl är mjölkfria. Det tror man inte för de är lite "chokladiga", men det är bara annat processat skräp i dem (palmolja och annat mumsigt).
Inte nyttigt alls, men mjölk- och bönfritt.

Det ÄR en tröskel att sluta med vissa födoämnen, men man vänjer sig snabbt.

Du kan mixa egen glass på
frusna hallon och banan. Jättegott, supernyttigt, inga läskiga tillsatser.

Lycka till.