lördag 11 april 2009

svikare?

Marcus ska ta första matpasset med flaska inatt och jag ska hitta sömnen i vardagsrummet. Känns lite jobbigt faktiskt, som om jag sviker. Hoppas ändå jag kan sova några extra timmar, då är det värt det och vi alla vinnare.
Kärleken har inte sovit mycket alls idag så vi håller tummarna för att han ska sussa länge nu.

Det har varit en otroligt vacker påskafton idag. Tack solen för att väljer att skina på oss!

12 kommentarer:

Anna sa...

Förstår dig, men du behöver verkligen inte känna dig som en svikare. Det är garanterat bra för både Milo och Marcus att få den kontakten med varandra. Och ni behöver alla tre få sova så mycket ni kan, så det är bara superbra att ni försöker dela på nattmatningen.
Sov nu gott och dröm sött!!

Anonym sa...

Jag ska hålla alla två tummarna för att det ska funka i natt! jag misstror inte Marcus, han fixar säkert det här med flaskmatning förutsatt att ni tränat Milo att äta från flaska innan. Och du är absolut inte någon svikare!! Får du sova lite mer i natt så är du en bättre morsa i morgon. Och Marcus är en bättre farsa, som fixat att avlasta. Och vem vet, Milo kanske sover längre inatt eftersom han inte sovit så mycket under dagen.
Och skulle det nu mot förmodan inte funka som ni tänkt er, så deppa inte för det. Gör ett nytt försök i morgon natt! Träning ger färdighet var det någon vis människa som sa!
Hoppas vi får ytterligare en härligt solig vårdag i morgon på påskdagen!

Anonym sa...

Självklart INTE!!!En mamma som försöker sköta om sig själv för att orka är inte en svikare. För att orka ge något till någon annan måste man ha något själv. Du hjälper ingen genom att vara som ett såll som bara ger och ger. Var rädd om dig för att kunna vara rädd om ER. Se till att fylla på utan dåligt samvete, du gör det jättebra Jonna!

Kram från Ingela.

Anonym sa...

Känner igen det där. Man VILL nästan att det inte ska funka med flaskan, för man vill känna sig behövd o oersättlig, samtidigt som man ju behöver sin sömn o därför samtidigt vill att det ska funka...
Javisst är det skönt vårväder, bebisen sover så gott så fort vi är ute!

Anonym sa...

Johanna du sviker inte alls! Jag har aldrig lyckats att amma något av mina fyra barn vilket har gjort att vi har fått vända det till något positivt istället, de har fått en utvilad mamma och en pappa som också får en ovärderlig kontakt med sitt barn. Ditt barn får det bästa av båda. Det är bara DU och MARCUS som vet och känner var som är bäst för ert barn.
ps. mina barn är 18,12,11 och 6 år och är alldeles underbara och friska trots "flaskan" ds.

kram
Camilla

Mummel sa...

Mammor är knäppa, det konstaterade jag först för sisådär 21 år sen...

Men: du gör otjänst mot dej själv, ditt barn och ditt barns andre förälder om du inte ger utrymme för pappa också!

Det är så himla mycket lättare att ta på sej allt, allt, allt - men det blir, som sagt, mindre bra för alla.

Om det är en sak jag önskar är det att pappa tagit större plats i mina barns liv. Har du en pappa som alldeles frivilligt går in och gör det, ta emot med framsträckta händer och tänk att du gör barnet den största tjänst du kan!

Annika M sa...

Vad och vem är det du sviker? Och varför? Lille Milo Santino har ju en underbar pappa. Som också vill vara med sin son. Samtidigt som mamma kan få vila och sova. Se det istället annorlunda - att du ger dem en chans att få vara tillsammans. Att Marcus får göra något för sin son. Och som bonus får du dessutom vila och sova! Kan ju inte bli bättre.

Visst behöver en liten sin mamma. Men några timmar klarar han sig. Särskilt som han har en pappa som finns där nära och kärleksfullt.

Du sviker inte. Du ger något istället. Möjligheten till närhet mellan far och son!

Anonym sa...

Vad glad jag skulle känna mig, om det kanske var min lilla kommentar tidigare som får er att dela på kärleksjobbet (matningen). Jag hoppas att lillen fort lär sig att gilla flaskan, och om det tar lite tid, so what? Lillen skulle aldrig välja att svälta frivilligt. Han lär sig! Alla blir vinnare och mamma Mjölkleverantören sviker ingen, hon väljer att dela med sig av det viktigaste och litar på pappas förmåga. Ständiga gråtattacker mår ingen väl av, tro mig, allra minst lillen.Glad Påsk och många sömntimmar till dig och er alla därhemma!

Anna-K sa...

Hej Jonna! Skönt att pappa Marcus kan ta nattmålet.Sömn är viktigt för hälsan.Sova i vardagsrummet brukar fungera även för mig - men jag har istället en "snarkande man" som stör på natten - fast inatt gick det bra utan att sova i skinnsoffan.Lycka till med nattamål o sömn.

Anonym sa...

oh nej,du sviker INTE! tvärtom-du blir en gladare o piggare mamma:)
glöm inte öronproppar!!!

Anonym sa...

Du sviker INTE. Har lillen kolik? Finns ju droppar. Promenader massage av lilla magen brukar hjälpa.
Har masserat magar..4 barnbarn. En hade mjölkallergi.Kom de på. Fivk köpa pulver apoteket mot recept Hemskt att vara så trött. .Vila så mycket du/ni kan.

Anonym sa...

Svikare är mammor som inte låter sina barn vara med pappa. Det är inte bra att mamman tar mer ansvar bara för amningen. Man måste släppa in pappan så att han kan trösta. Tänk vilken sorg för pappan att inte kunna trösta för att mamma kastar fram bröstet hela tiden. Nej, skärpning nu och låt pappa kliva in. Du ska ju inte amma i 20 år heller bara några månader. Tröst är inte detsamma som mat.