onsdag 22 april 2009

soyprutt

Jag lapade ju som bekant massa alpro soya och sogurt i helgen i hopp om att det skulle vara bra för bebis mage, något det tydligen inte alls är pga bönbiten i det hela.
I morse när vår älskling precis vaknat var lilla killen knallröd i ansiktet medan han vindögt pressade på och det var tydligt att en prutt eller flera satt på tvären och retade. Jag tog tag i hans ben och hjälpte till genom att cykla med och trycka de försiktigt uppåt och japp, rätt vad det var började det blåsa soyavindar. Han pruttade på som bara den, varje gång jag förde benen upp kom det nya toner och allt riktigt stank soyamjölk. Glad att jag slipper det framöver för efter att resterna vandrat tarmvägen på finaste killen kan jag lova att suget efter soygurt och annat liknande förvann lika hastigt som vindarna imorse blåste.
Han blev i alla fall gladaste lilla mannen efter att konserten var över.

Appropå min nya och otroligt deprimerande diet utan mjölk upptäckte jag faktiskt igår ett ljus i tunneln, tofuglass. Ingmans. Mumma.

9 kommentarer:

Sabina sa...

Ojoj.. Vill inte verka "lägganäsaniblötig" men tofuglass låter som den är baserad av soyaböna. Tofu är i alla fall gjort av soyabönor. Men visst finns det havreglass oxå? Så du kan nog unna dig mumma utan bönor.. Dessutom behöver du inga bönor för du är en redig böna ändå! :)

Kramar åt hela familjen

Anna sa...

Hej!!
Är också en kolik mamma som provat ALLT! Fick akupunktur på min lille 4 ggr och sedan dess är det borta med undantag för en 2 nätter tillbaka i "helvetet". Min akupunktör tyckte att om han inte blev bättre av sticken så skulle jag sluta amma och börja ge soyaersättning istället, konstigt med tanke på att du ska undvika det?! Jag har varit helt mjölkfri snart 3 mån nu men använder mig av soyaprodukter. Prövade att smyga in lite mjölk igen efter den lyckade akupunkturen men det gillade han inte. Så jag har fortsatt med soyan och för oss har det funkat! Jag håller alla tummar och tår för att magontet ska gå över på er lille prins! Kram på er

IVF-Karusell sa...

Soyavindarna blåser över Norrköping, låter nästan som en roman ;-)

Bra att pojken får prutta lite och så vet du ju att du inte kan köra den mjölken mer.
men havremjölk då?

kram j

Stina sa...

Ja tofu glass är baserat på soya:-(
Men finns en annan glass som heter Ohtly, som är jätte god också och är baserad på havre:-)
Prova den!

Kram till er!

Cilla sa...

Sorbé kan du äta om du är sugen på glass :)

Annika M sa...

Det kan ju också vara så att det mesta magknipet beror på att tarmarna helt enkelt inte är färdigutvecklade än. Mina två hade inte kolik. Men rejält magknip av och till, särskilt på kvällarna då det skreks en hel del. Massor med gaser man fick hjälpa till att få ut. Och så vidare. Jag tänkte på vad jag åt, försökte lyda alla råd, drack teer som skulle vara bra, gav minifom och magdroppar och fixade och trixade. Inget hjälpte direkt. Men så plötsligt en dag insåg jag - "han har visst inte så ont i magen längre". Gradvis hade det blivit bättre utan att jag nästan märkte det. Hoppas Milo också blir bättre snart!

Johanna sa...

Hejsan,

Vad knepigt det är med bebisar och deras magar!

Vill bara tipsa om att man kan göra ett sk "pricktest" för att utesluta mjölkallergi. Efter att vi (eller ja, jag) helt slutade med mjölkprodukter så fick vi en glad och eksemfri bebis! Är så nöjd att vi tjatade till oss det där testet. Mycket bättre än att testa sig fram själv (vilket var rådet vi fick från BVC, tror inte att man skulle behandla en vuxen som lider dagligen av magsmärtor så...), vi har fått träffa en dietist som hjälp mig med alternativ till mjölken!

Och ang. sojaprodukter är rådet att inte ge det till barn under 1 år (3 år i Finland!) eftersom de lätt utvecklar allergi mot det också. Fast att den ammande mamman äter det själv, med måtta, är OK...

...fast inte om din son reagerar på själva bönan förstås! (Förvirrat det här!)

Anonym sa...

oatlys havreglass i olika smaker är kalas! och ej att förglömma, sias hallonsorbet.. med hemkokt chokladsås.. mm!

Anonym sa...

Ha ha ha vad roligt du berättar, du är en stjärna på att skriva!

Hoppas att magen blir bättre snaaart, med eller utan glass!

Kram från Bussan i Borås