fredag 10 april 2009

soldränkt fredag

Långfredagen har inte varit värst lång alls. Solen och värmen gjorde såklart sitt, tiden går alltid fort i solsken.
Jag fixade en supergod pastarätt till middag. Med räkor, kräftstjärtar och lite kronärtskocka. Det blev verkligen riktigt, riktigt gott. Godaste pastan på länge! Kanske min känsla för laga-mat är på väg tillbaka. Minns ett vagt Ill be back när den någon gång i augusti innan tvångsvilan kilade ut genom dörren. Skoj i så fall. Tycker om att laga mat. Och äta den med. Mest har jag ju på sistone varit mat. Kul det med, men klart roligare är det att äta själv.
Jag försökte här tidigare medan jag var maten se på talang, men förvillade mig bort någonstans bland Charlottes läppar som kvällen till ära kändes enorma. Jag saknar plötsligt både Idol och Lets dance...
Nu ska vi försöka få oss en tidig kväll jag och min älskling. Pappa är och pratar med folk i etern och min förhoppning är att vi ska ha lyckats somna innan han kommit hem. En dag imorgon också. En vacker och solig sådan om man ska tro vädergubbarna och det gör man ju när de kommer med bra profetior.

God natt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Känner smaken av din pastarätt! Kul att du fixat till den idag och att du blev nöjd med den framför allt! Mat är ju olika perspektiv, vara mat och att laga mat och äta själv! Jag såg också talang och jag hängde också upp mig på Charlottes läppar! Men jag tyckte också bysten var lite större. Flippade över till ettan i talangpauserna, och då tyckte jag inte vare sig hennes läppar eller byst var speciellt ”stora”, framför allt inte bysten. Kolla på Replay får du se om du tycker som jag. Jag saknar också Idol och Let´s dance. Men Idol är ju på G igen, men kommer väl inte att sändas förrän till hösten.
Sitter och lyssnar på Marcus och han är ju fenomenal. Kvällens ämne är ju inte lätt, men han hanterar det med bravur tycker jag, hälsa honom det. Han och hans side-kick för kvällen gör ett suveränt jobb ikväll. Nu ser vi fram emot en ny vårdag i morgon, sov så gott! Kram!

Anonym sa...

Hej Jonna.
Jag är också mammaledig, fast i sthlm. Har bott i Norpan i 4 år när jag pluggade, så det är lite roligt att öra från stan. Även om det mest blir ert liv.

Som du märkt blir man lite isolerad som hemmamamma till liten groda, mkt amning och kräks och klädbyten för både stor och liten som gör det lite till ett projekt att ta sig ut ens för en promenad.

Mitt andra barn. Vi börjar få lite balans nu även om det blir en ny grej med två gaphalsar ;) ibland går ju brandlarmet ; både skrikar samtidigt, då känns det lite....wow..vad har vi gett oss in på..eh..
Men dte jag ville säga var att jag hoppas Marcus fattar att du är trötare än vad han är , tio gånger tröttare förmodligan. Och att han fattar att han måste hjälpe till. Att det blir enormt ojämt annars.

Av nån aledning fattade aldrig min sambo hur trött jag var, hur lite jag verkligen sov...

Jag har ju ingen aning och hur ert liv ser ut så jag kan mkt väl ha fått helt fel uppfattning. Men Marcus- om du läser det här - tjata på Jonna att ta egentid, eller vila, sova , inte störa henne om hon lyckats somna, kolla när hon har som "lättast" att sova ochse till att hon får alla chanser att verkligen få vila ostört då.

Om man känner för sig för trött och för "osedd" för länge stänger man av och slutar se andra. Lite i taget.

Nu blev detta värsta domedagsprofetian, inte alls meningen jag bara inser nu med en nyföding som faktsikt låter mig sova ibland, vilken skillnad det är. Hur mkt mer normalt, bättre man mår. Bebistiden ska inte bara bli ett slitigt h-e, där man gråter för man är ledsen över att inte ORKAR vara sådär lycklig som man "ska" och vill vara. SPeciellt inte när man väntat så som ni har.

Marcus! Shape up! Kliv in i bubblan och släpp taget om ditt författarego ett tag!

Kram.

Anonym sa...

Håller med om att pappan MÅSTE gå in o ta ansvar o att man måste bestämma sig för att dela upp, inte bara "ta det som det kommer". Alex Schulman fick det goda rådet av barnpsykologen på TV4 (inte Louise Hallin, utan den andra, som jag inte kommer ihåg namnet på, men som är väldigt klok....)