tisdag 26 augusti 2008

dag två

Halvägs, knappt, in i andra dagen och kroppen värker redan. Rumpan har en alldeles ny och extremt tydlig smak av soffa och jag har svårt att andas in. Min nya strategi går ut på att sitta lite mellan varven och gradvis sänka mig till liggläge i och med att dagarna och veckorna vandrar vidare. Tror inte fullständigt plant från nu och framåt är min absoluta melodi då kropp och tarmar direkt börjar strejka, så det är frågan hur länge det egentligen skulle hålla. Och det är nog så det är tänkt också. Får ha lite tillit till både min kropp och läkarvetenskapen. Har ju mitt speciella band inopererat och något måste ju det bära.
Jag ser film, mycket film och gamla serier. Inne på säsong 2 av Murder one från 90-talet och så har jag dokumentären om Dixie Chicks -Shut up and sing på vardagsrumsbordet på väg mot DVDn. Blir en bra dag som kommer avslutas ännu trevligare med dansen ikväll och vips så är jag inne på dag tre.
Tiden går fort när man har roligt...

8 kommentarer:

jessica sa...

det är dans i alla fall...;) säg bara till så kommer jag o håller dig sällskap! pussen o kramen till min bästa Jonna.

Frida sa...

Kan rekomendera att se filmen Flyga drake. Mycket bra och så kan du ju, om du inte redan gjort det, läsa boken oxå. Ha de!

Sabina sa...

Heja Dig för du kämpar så bra. Tycker du ska vara stolt som håller modet uppe så här pass bra trotts alla rädslor du/ni tampas med!

Filmtips, känner du till Emir Kusturica? En regissör som tillhör en av mina absoluta favoriter. Väl värd att lära känna om man inte redan gör det! :)

Zigenarnas Tid känner de flesta till o den e underbar men det finns fler pärlor. Tex Svart Katt, Vit Katt. Underbar!! Vacker, rolig, sinnessjuk.. Totalt sanslös o udda! Bra musik, vackra tagningar. Kanske kan vara ngt en dag du inte har ngt annat att se på om inte annat.

Massa Pepp till Hjältinnan Jonna. Heja Dig, stora o lilla M. Detta kommer ni klara med glans alla tre!

Kram

Anonym sa...

Wow! Starkt att orka detta. Men det är klart, du har ju verkligen något att sätta emot. En bäbis! Önskar dig all lycka och allt tålamod som finns!

Anonym sa...

Tycker du om nåt hantverk? Det kan få tiden att gå och ge ro på ett särskilt sätt, om man tycker om det eller kan tänka sej att tycka om det.
Broderi rekommenderar jag varmt.


Allt gott!

Anna sa...

Kan instämma med frida om filmen flyga drake, såg den i fredags och den var mycket bra.

Anna sa...

Och om du inte har sett Amelie från Montmartre, så är det läge att göra det nu. Helt underbar

Sophia sa...

Fråga sjukgymnast på högriskmödravården om sätt för dig att belasta ryggen utan att riskera bebis på minsta sätt. Jag låg till sängs stora delar av min graviditet (eller den graviditet av många som ledde till ett levande leende barn, jag har många småänglar), och smärtan i kroppen var inte kul. Det ledde till ett friskt barn i slutänden så i längden var det värt det men just då gjorde det oerhört ont. Andra barnet hade jag cerklage men låg till sängs stora delar av graviditeten ändå, för sjuk för något annat. Även om det med tiden ingår att bli öm i kroppen när man är med barn så gör det stor skillnad att få stå och sträcka på sig ordentligt.