måndag 25 augusti 2008

sluten

Det gick bra hos läkaren även om jag var intill kräks nervös innan. Tappen är oförändrad sen sist, kort men inte kortare och sluten, något som är det viktigaste och just nu vackraste ordet. Jag är sluten! Hallelujaa! Mini sprattlade på och hjärtat slog sina alltid så underbara slag. Allt såg normalt ut så tandborsten fick vara kvar i väskan. Fick läkarintyget som ska till FK för vidare bedömning. Blir intressant att se om någon kommer börjar bråka därifrån. Har ju svårt att tänka mig det egentligen även om jag inte skulle bli helt förvånad om det skull komma nåt tjafs. Då skickar jag Marcus på dom. Tycker det hela är rätt tydligt när det svart på vitt står att detta är en riskgraviditet etc... och att jag inte ska utföra något arbete alls under resten av graviditeten. All fysisk ansträngning ska undvikas. Ordination: Vila, huvudsakligen sängläge. Men men. Den som lever få se.
Nu ska jag återvända till soffan och min huvudsakliga syssla -att ligga.

16 kommentarer:

Misen sa...

Vad bra att läkarbesöket gick så bra. Men jobbigt att du inte mår bra. Håller tummarna för att allt går bra med Försäkringskassan!

Ditte sa...

Ja, du skrev det själv: Halleluja!

Elin i Björken sa...

Jag håller tummarna att läkarna som bedömer på FK bedömer samma som din läkare gjort.

Nu är det inte bråk med Fk ni behöver, utan lugn och ro så lilla Mini får en harmonisk graviditet.

Anonym sa...

Måste säga att du har en oerhört vacker mage!

Skönt att det gick bra idag, kan tänka mig att det gör underverk för din och M's sinnesro...

Många tummar härifrån!

Anonym sa...

Vad skönt att du är sluten!!! Får jag fråga några saker: Mättes din tapp under din andra graviditet, eller drog man slutsatsen eftersom samma sak hade hänt två gånger? Hur mäts den, ultraljud? Finns det några risker med mätning (infektionsrisk eller nåt)?

Tack för att du lämnar ut dig så för vår skull och hoppas att du vill svara fast jag är en feg anonym en!

tisalen sa...

Sluten....härligt ord!

Terese sa...

Nog för att jag fick röra mig men på mitt papper till Fk stod det också riskgraviditet och inget strul...förutom att dom bytte handläggare titt som tätt och jag fick berätta ännu en gång vad jag varit med om. Fick kolla tappen med vul varannan vecka i flera månader och då kunder nerverna lugna sig lite för tappen höll sig lång och sluten ända tills Neo kikade ut, precis som det kommer bli för dig! :-)

finnjonna sa...

Tack för alla hejarop!

Anonym: Klart du får fråga!
Jag har en kort tapp efter två operationer så under första grav. hade vi koll men den höll sig intakt tills en annan sak inträffade och orsakade förlusten av vår son.
Andra gången kollade vi tappen nogrannare men då antog läkarna att den skulle hålla eftersom den höll första gången tills jag plötsligt bara vad öppen och bebis på väg ut i v 17. Så efter den gången fick jag abdominalt cerklage och nu är det vila vila vila som gäller och noll belastning.

mrsjones sa...

Jaaaa! Duktig mini som lever runt där inne och duktig mamma som måste ligga ner för minis skull. Ska se om jag kan hitta lite cyberpyssel till dig. ps har du använt Facebooks Scramble? Kul ordlek man kan göra för sig själv, men liveplay. Några minuter kanske förflyter då i alla fall..

KRAM!

små fötter sa...

HURRA!

Anonym sa...

Härliga nyheter! Skönt att allt var bra med Mini och tappen.
Jag tror inte att du behöver bekymra dig om FK, det här är verkligen ett skäl till att bli sjukskriven under graviditeten.

Kram T

Anonym sa...

På mina sjukskrivningspappaer står inget om riskgraviditet, det står cervixinsufficians, missfallsrisk och sd vid ansträngning och ordinerad vila. Inga problem alls änsålänge. Inga frågor och pengarna in på kontot så det borde inte vara några konstigheter för dej. Men man vet ju aldrig med FK!
Skönt att allt såg bra ut idag!
Jag slipper ju ligga ner men man kan ha lite tråkigt ändå när man bara mest är hemma. kan ju inte göra så mycket när man inte får göra så mycket ändå.
Får jag föreslå att du plockar fram stickningen och broderierna?
Sen kan man handsy små roliga mjukdjur! Det tar lite tid men det har du ju gott om och så blir det fint! Låt fantasin flöda och skicka ut kompisar på tygshopping till dej!
Kram!
Trassel

Åse_ohlsson sa...

Hej Jonna !
Såååå skönt det var bra med mini o tappen .Var stark vännen o kämpa gör som din käre hälvt skriv en bok .
Oavsett så jag tänker på er o ha de.

Kramizar från Åse

Antigone sa...

Håller tummar o tår att FK inte ska strula för dig, sista du(ni behöver!
Följer er graviditet och gläds enormt med er!

JAg var hemma för VAB (vård av barn) två gånger i januari, resultatet blev att jag halkade efter i löneförhandlingarna hos kommunen, pga av följande motivering:
"man kan inte sätta upp sig på arbete om man har barn som kan bli sjuka"....lite svårt att förutse när man har 4 barn, eller hur?
Stämde kommunen för deras motivering och de erkände sin diskriminering, men vägrar tillmötesgå skadeståndet på 35000 kr utan lade sig på ett bud på 5.000 kr som man kallar Symbolisk summan, vad nu det innebär.
Nä, jag har inte gjodtagit det hela utan kämpar vidare i förhandlingarna.
VAd ville jag med detta?
Jo, det är inte bara FK som strular och på sitt sätt utöver maktmissbruk på föräldrar, vilket gör mig vansinning över detta Storebror-samhälle.

Lycka till Jonna!

macke f sa...

Kan inte hålla mig längre... :)
Jag vet inte hur det är i Norrköping men här på vischan är verbet "att ligga" ganska otvetydigt.
Om man skulle ha "det" som sin huvudsakliga uppgift så.. ja. haha, kul skrivet Jonna, hoppas du inte blir sur nu men jag fnissar högt här!
Lay low // Macke :)

Imosa sa...

Vad skönt att läkarbesöket var positivt! Pyssel när man är stillaliggande: läsa böcker, lyssna på böcker på mp3, gå igenom gamla sommarpratare som ligger i SR:s pod-arkiv, kolla humorklipp med favoritkomikerna på youtube - och facebook:a som en galning. Pussel är också pyssligt, men lite svårt om man måste ligga ner :(