tisdag 26 augusti 2008

stark glad och gravid

obs! Det är inte tjejen på bilden som skriver inläggen.

Jag gör inte sådana där övningar just nu. Jag gör faktiskt inga övningar alls. Tar ytterligare en sittpaus innan kvällsdäckning vid TVn men annars är den mesta aktiviteten jag haft idag en hostattack då jag råkade få en rågbrödsbit i halsen och så minuterna jag stod och glodde nyfiket genom fönstret på krockrepressalierna här utanför. En jäkla smäll eller två men jag tror det gick bra för samtliga inblandade.
Stark, glad och gravid? Jo tack. Men det ger sig uttryck på minst sagt andra sätt. Varför finns ingen handbok i att ligga (roligt va Macke F? :-D) och samtidigt vara stark och glad? Visst är jag en komplikation men kan ju fortfarande vara lite av det nämnda adjektiven.
Missförstå mig rätt nu, jag är inte bitter om än något avundsjuk men ändå mest glad åt och på alla som kan hoppa, stretcha och skutta runt med sin mage fram till BF, men man hör ju nästan aldrig om annat. Vilket graviditetsbesvär man än lider av får man tips i gravidtidningarna om att röra mer på sig. Gravid yoga, gravidgympa, gravid det och det... Det hjälper visst mot allt, men vi som inte får, vad ska vi göra? Aldrig tips för hur man tar sig själv, sina tarmar och sin rygg tex genom månader i sängläge. Hade det inte varit för Sophia Loren hade ingen vetat att vi ens kan finnas. Vi är inte många men vi är fler än ni tror. Starka glada, gravida och liggande!

10 kommentarer:

Anonym sa...

du kanske kan passa på att lära dej att sticka om du inte redan kan det, och sticka massa söta grejjer till Mini? När du ändå ska ligga menar jag.

och jag hejjar på er!
/ j (hittade hit från kattmamman)

Sophia sa...

Det är alltid starkt och friskt man utgår ifrån. Det suger om man så har en problematisk högrisk graviditet eller är sjuk på annat sätt. Jag kombinerade ju självfallet båda vid min andra graviditet bara för att göra alltsammans än mer intressant.
Ta mycket väl hand om dig själv och sambon!

Theannapanna sa...

Du gör inte övningar men du genomgår massor med prövningar... olika tungt att göra olika saker. Jag håller på er nu, må tiden svischa förbi så du snart går omkring o bär på lilla mini i din famn.
Kramar

macke f sa...

haha, fantastiskt kul att svänga förbi här innan man ska ligga... lite.
Jag lovar att försöka klura ut lite horisontala aktiviteter till dig Jonnalainen.
Tills dess lämnar jag dig med vårat släktordspråk:
"Den man ligger med får bädda"

ps, säg nu till om jag kastar spjut i radhus här.. ;))

Karolina sa...

Och det är jättebra att du skriver om det!!!!!!!!
Fortsätt skriv, fortsätt nå ut!

T sa...

Du gör det så bra! och du har rätt det är mycket som man inte får höra om....så är det om många saker.

Ett Barn sa...

Men du kan ju skriva handboken i att vara gravid och ligga ner! Då har du något att göra... :-)
Jag brukar läsa här varje dag sen en tid tillbaka och hejar på dig och Mini!!!

smultron sa...

Äre nån som känner dom där starka, glada och gravida som man läser om? Jag tror snart inte att dom finns.

Jag hejar på dig!

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Jag är förvisso inte rekommenderad sängläge, men jag kräks så fort jag anstränger mig mycket, hur ska jag bli stark och glad?

Vi är ganska många, som av olika skäl bara kan hånskratta åt alla käcka råd som kastas över oss.

Jag håller med den som ovan skrivit att du borde skriva en handbok, du har ju redan börjat, så det är bara att samla ihop alla blogginlägg sen.

Anonym sa...

Hej!

Har hittat till din sida via Marcus radioröst i Karlavagnen och hans böcker & blogg.

Gillar din sida, blir berörd av olika människoöden. Jag har som svårt trafikskadad ung kvinna fått lära mig hur man står ut när man bitvis hellre skulle vilja vara nedsövd. Jag är alltså periodvis helt sängliggande och även bra dagar behöver jag vila många gånger. Har hemtjänst, kommer sannolikt aldrig att kunna jobba eller göra fysiska saker som jag älskar; att träna, rida, leva normalt liv.


Råd nr 1; skaffa tempurmadrass (finns i olika hårdhet och tjocklek) ger fantastisk tryckavlastning om man måste ligga mycket. Vissa sängleverantörer lånar hem gratis mot pant t.ex sova butik. Se till att fixa sköna kuddar.

Hur hittar man meningsfylld sysselsättning...

Råd nr 2: Gör något roligt
För min del började det radiolyssning, främst P1, följt av diverse tidningar, TV och senaste ljudböcker. Trevligt om man är vaken mitt i natten och inte vill störa. Lyssna på spinnande eller snarkande katt...
Telefonkontakt med vänner och bekanta.

Råd 3: Se det positiva
Skaffa positiv mental bild att tänka på då det är riktigt jobbigt.
Det är i ditt fall tidsbegränsad däckning.

Råd 4: Hur gör andra i samma situation, finns det nätverk, tips att få?

Hoppas du fått någon ny idé till tidsfördriv.

/envis