torsdag 28 augusti 2008

Tack!

Det hjälpte verkligen att skriva av sig. Somnade om efter ett tags slögloende på nåt som jag inte kommer ihåg vad det var, Dallas tror jag. Vaknade sedab gladare. Kännde mig rätt stark och beslutsam. Det här ska gå! Mini och jag ska kämpa oss fram i mål, det ska vi!
Oron kröp sig på efter en halvtimme framför dålig film men kröp tack och lov iväg igen när jag läste era kommentarer här innan. Innerligt tack för dom! Känns så betryggande att inte vara ensam i det här, att veta att vår resa hejas på av så många. Det värmer, nåt oerhört värmer det! Tack för att ni finns!
Jag ska handla en bok som jag såg häromdagen på nätet, Kraften i nuet eller nåt, tänkte hjälpa mig hjälpa mig själv, så jag lär mig lyckas mota bort de där destruktiva tankarna jag just nu inte har vidare kontroll över, innan de slår ut sina elaka rötter och börjar sprida sin propaganda. Jag har ännu inte hört nåt från min läkare, men hon ska jobba inatt så då bör hon se mailen och förhoppningsvis svara senast imorgon. Måste verkligen få gå på en riktig koll så jag kan andas lite normalt ett tag igen.

6 kommentarer:

Gabriella sa...

Jag önskar att jag var läkare och kunde komma förbi och lugna dig alla tider på dygnet. Men jag kan bara ställa mig i din hejarklack, skrika högt om vår önskan att det ska gå bra. Jag skickar även en mental flaska/påse/pulver med tålamod att ligga i sängen.
Gabriella -som tänker så det gör ont för att komma på den ultimata underhållningen för sängliggande

Anonym sa...

Något som hjälper mig under sömnlösa nätter: ljudböcker. Distraherande (=ångestreducerande) och så kan man ligga i mörkret och lyssna och efter ett tag (förhoppningsvis) somna in. Och om man är lite olydig kan man ladda ner dem gratis...

Mummel sa...

Här kan du kanske börja: http://www.mindfulnesscenter.se/

Där finns svenska titlar, och kroppsskanning är The Bomb, som kidsen säger. Svårt, mycket svårt - men när skulle bättre tid att öva finnas?

Annars är ju alltid originalet bäst:
http://www.mindfulnesstapes.com/

Går rätt snabbt att få hem, och dr Kabat-Zinn är helt fantastisk.
MBSR, Mindfulness Based Stress Reduction, har räddat mitt liv.

Anonym sa...

Din oro är ju befogad med tanke på era tidigare förluster. Men tänk på att en stressad Jonna innebär en stressad Mini. Resten kan du räkna ut själv. Jga har lärt mig djupandas vid stress och oroligheter. Det är väldigt effektivt och har en lugnande effekt som inget piller kan åstadkomma. Låna en sån bok och testa vetja.

Caroline sa...

Jag har inte tittat in här på ett tag och du anar inte hur GLAD jag blev när jag förstod att du och Marcus ska få barn! Vi känner inte varandra men jag är lika glad för er skull som om du vore min bästa vän! LYCKA!

Åse_ohlsson sa...

Hej Jonna !
Läste precis på Marcus blogg , jag är såå ledsen för er. Hoppas du mår bättre nu o jag ber, brukar inte göra sånt men Nu gör jag de.

Klappa magen från Åse o var rädd om er alla.
Kram Åse