fredag 20 juni 2008

oh no

Gravar visserligen laxen själv för sådan kan man enligt livsmedelsverket äta om fisken (odlad stillahavs) varit fryst i minst tre dagar, men så kom jag på att innan jag frös in den så var den i en vakuumförpackning och det är big no no vad gäller allt. Så det blir ingen lax för mig idag. Och jag som hade sett så mycket fram emot...
Får trycka i mig ett antal sillar istället. Surt.

6 kommentarer:

Lina sa...

Kom nya rön från livsmedelsverket i förrgår där det är säkert för gravida att äta alla former av lax inkl sushi.
Gå in o kolla.
JAg har själv inte avstått från ngt mer än opastöriserade saker under mina fyra graviditeter.
Listera, bakterier.....som det sägs man kan få av ex rött kött har Sverige endast haft ett fall av sen 60/70-talet.

Kram på dig!

Theannapanna sa...

Surt - sant men det är värt det!!
Nästa år får du trycka allt du känner för igen :-)

Kram kram o glad midsommar!

Elin i Björken sa...

Berätta om vakuumförpackning. Det har jag inte hört nåt om förut.

MOE sa...

Jag tycker normalt att man kan ta alla råd med en nypa salt, och SLV har visserligen lättat på råden senaste året. Men känner du att du inte vill chansa ska du naturligtvis inte det. Njut av sillen och kramas massor! Kram MOE

Tinkerbelle sa...

Har också för mig att SLV har helt nya råd till gravida eftersom de förra resulterade i att så få åt fisk....
Själv kan jag fortfarande inte äta lax, omega 3 tabletter, sil eller anjovis sedan jag var gravid. Jättekul sillunch för mig igår ;-)
Njut av att ha M hemma och mys i regnet. Nästa år har ni annat att tänka på!

Kramar

finnjonna sa...

elin: Jo jag har läst att man bör undvika det mesta som är vacuumförpackat, eftersom man genom att packa det så förlänger hållbarheten och ger även bakterier tid att börja frodas. Absolut inte vacuumfp med kort hållbarhet! Så jag tänker att det är bäst att strunta i laxen för den här gången.