Jonnas kryddiga korvpasta med fänkål och paprika med en smakrik sidosallad.
Det finns bara finsk korv i mitt hem nu. Låter kanske som en motsägelse, det där med kryddig, för finsk korv är väl inte direkt känd för sina kryddor, den smakar faktiskt inte mycket alls om man ska vara helt ärlig, förutom väldigt gott då.
Men till denna pastarätt använde jag finsk kabanossi, med lite mer sting i.
1. Strimla röd paprika, fänkål, sockerärtor och lök. Bryn i panna.
2. Hacka och ha i chilipeppar (röd) ca ett halvt finger (jag har korta fingrar).
3. Häll i lite vatten och en halv grönsaksbuljong. Låt puttra i drygt 5 minuter.
4. Skiva korven i små skivor. I med dom. Blanda väl och låt ingredienserna bekanta sig.
5. I med valfri (egentillverkad eller köpt) tomatsås. Jag hade i lite av resterna av neutral napolitanasås, med tomat, lök och morot.
6. Mer vatten, salt och peppar och åter lite putter.
7. Smaka av. Vid behov häll i lite matlagningsgrädde.
8. Koka pastan till nästan klar.
9. Häll i pastan i såsen, blanda och låt den sjuda klar däri.
Sidosallad
*Strimla fänkål och låt ligga i vatten en halvtimme-timme (blir lite mildare då. Kortare tid i vatten starkare anissmak)
*Blanda skivad tomat, ruccolasallad och sockerärter.
*I med fänkålen
*salta peppra, balsamvinägra och skvätt på lite olivolja.
-Färdig att serveras til det ovan eller nåt annat gott!
3 kommentarer:
Om jag inte sagt det förut så Grattis till graviditeten!
Sen undrar jag om du kan rekommendera någon restaurang i Norrköping, vi ska eventuellt åka dit i september.
Mina två absoluta favoriter i stan är Fiskmagasinet (http://www.fiskmagasinet.se/page.asp?id=2) och pappa grappa (http://www.pappagrappa.se/)! Dyrt men gott!
Det första stället har jag bloggat om efter närmast orgasmiska matupplevelser där. Väl värt ett besök alltså :-)
Tack snälla för svar! :-)
Skicka en kommentar