tisdag 27 oktober 2009

pass

Ska fixa ett pass till den lille finske medborgaren.
Hade trott han kunde stå med i mitt, men nej, inte längre. Ett eget måste han ha. Med foto och allt. Neutralt ansiktsuttryck och stängd mun är viktigt.
Hmm, hoppas han förstår instruktionerna.
Hur länge ska det passet gälla undrar jag, händer ju ganska mycket rätt snabbt med utseendet på en sån liten.

14 kommentarer:

Annci sa...

Passet håller i 5 år (!!!) - otroligt men sant.

Vår tös fick sitt första när hon inte kunde sitta själv ens. Om hon är sig lik nu när hon är 4 år? Nä... inte ett dugg faktiskt ;-)

Tack för en härlig blogg som jag inte missar ett inlägg av :-)

Helen sa...

5 års pass får dom små, jag gjorde ett pass till min son när han var 8 månader, det kommer ju ha hänt en del när han är 5...

Lina sa...

det där är inte lätt mend e går nog bra, ja du vet du att de faktiskt gäller i 5år. iaf de svenska passen som man gör, även om barnen är små. Sjukt ju tänkt de ser ju inte alls likadana ut vid tex 1 som 6år:)

Lammhults-Malin sa...

Barnens pass varar lika länge som för en vuxen, fem år tror jag det är.
Helt sjukt egentligen, när vi åkte till Mallorca nu i somras hade Max sitt pass från när han var 5 månader - likheten var obefintlig men enligt polisen kan de inte neka inträde så länge det är giltligt :-)

ylwa sa...

Passet gäller i 5 år både för vuxna och barn om man inte ändrat reglerna.. Och trot eller ej men man känner faktiskt igen det lilla ansiktet om man vet vad man ska titta på :)

Anonym sa...

Vad tycker du om katrin zytomierskas uttalanden? När hon te.x säger att det är jättelätt att bli gravid och att bara svaga kvinnor får missfall?

Annika sa...

Vi fixade pass till vår lille kille när han var 6 v för vi skulle till England och hälsa på hans pappas familj. Han kunde inte hålla upp huvudet och ändå bad passpolisen mig om att försöka få honom att titta in i kameran, hahaha. det blev i alla fall en bild och passet gäller i 5 år.

Anonym sa...

5 år! Tänk dig att när Milo fyller 5 gäller alltså samma pass som nu...

Anonym sa...

Man blir bara stum av förvåning! Snacka om knasiga regler!
//Maggan1

Anonym sa...

Yes som övriga skriver 5 år. Men vi fick även information om att man kan bli nekad inträde om de inte känner igen barnet. Gäller även vuxnA

F.d Barnmorska sa...

Till Anonym angående katrin zytomierskas uttalande, jag kan i min vildaste fantasi inte tro att en människa kan vara så urbota dum, hon gillar säkert bara en massa publicitet, annars tycker jag bara synd om henne.

Helene sa...

Fniss, ja du, lycka till med att få honom att förstå instruktionerna... :-D

Till Annika: men hur korkad får en polis lov att vara, be en 6-veckors bäbis titta in i kameran?!?? Ännu mer fniss.

Anonym sa...

Har läst och även hört via TV400 Katrin Z om att bli/vara med barn, att bli mamma. Hon säger att hon är så lyckligt lottad för hon har syskon och föräldrar i sin omedelbara närhet som kan ta hand om barnet hon ska föda, så att hon själv kan ägna sig åt sig själv. Jag bara undrar helt stilla.......
Är det publicitet eller är det en urbota dumhet, jag undrar precis samma som f.d barnmorska! Tyvärr, efter att ha såväl läst intervjuer som hört desamma,så tror jag det är det senaste alternativet, dvs urbota dumhet. Men det är MIN teori! Stackars lilla ofödda barn.

Men ALL LYCKA TILL MILO som har sådana fantastiska föräldrar!
Och all lycka till f.d barnmorskan och hennes barn och barnbarn! Och jag känner samma lycka för mina barn coh barnbarn!
//Maggan1

Elin sa...

Hej, vill bara skriva det att jag tycker att du och din familj ni verkar så starka och fulla av kärlek. Även fast ni haft tunga motgångar så kämpar ni er igenom, verkligen försöker hitta lösningar på "problemen" och det gör mig hoppfull, hoppfull att människan kan leva ihop och ha ett kärleksfullt liv bara båda är villiga att förändra, kämpa, det är strongt!
Var rädd om dig!
Kram Elin