måndag 12 oktober 2009

smärta, snitt, terapi och tips

Inslaget om smärtlindring kan ni se här.
Inte en debatt direkt, men en hyfsad diskussion i alla fall.
Tyckte iofs inte något särskilt blev sagt (fast då har jag endast sett det lite snabbt) men jag kan inte hålla med barnmorskan där om att attityden är något som media bara hittar på. Den är enligt mig väldigt tydlig och synlig om man t ex kollar runt lite på diverse nätsidor, vilket är lätt gjort när man går i väntans tider. Bra att Malou tog upp ämnet.

Vad gäller kejsarsnitt.
Det är på inget sätt ett sätt att slippa smärta, något säkert de flesta som genomgått den operationen kan ställa sig bakom. Det är inte smärta i samma område men likväl en djävulsk smärta och det ett bra tag efter själva förlossningen. Jag betalar fortfarande med ont för mina två snitt.
Dock ser jag med glädje fram emot en eventuell nästa gång jag ska föda barn den vägen, även om jag hellre hade haft andra erfarenheter och inget band runt tappen så jag kunde göra det vaginalt, bara för att slippa just det långdragna ontet efteråt.


Idag var det alltså dags för andra omgången parterapi.
Mer om det sen.
Bra möte var det hursom.


Såg State of play nyss. Bra film.

Hej och god natt.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Blir bara så frustrerad! Jag har kommunikationsproblem mot vissa internetadresser ikväll. Förmodligen någon server som inte vill vara med och kommunicera. Får väl lägga ner mitt surfande för ikväll och hoppas på att det fungerar i morgon bitti!
Hade tänkt mig att kolla inslaget om smärtlindring nu, men det gick inte alls. Kommer inte åt TV4 på något sätt, för jag antar det är där inslaget finns.
Tar det i morgon istället.
Får förhoppningsvis höra lite mer om dagens parterapi senare, men skönt att höra att mötet var bra.
Sov gott! //Kramar från Maggan1

Gråa musen sa...

Jag tror att varje snitt är precis som när man föder vaginalt. D.v.s olika från person till person. Jag har gjort fyra snitt och upplevde alla olika. Tre med sövning och ett var jag vaken. Tre tog lång tid att läka med mycket smärta. Ett var jag uppe och skuttade efter några timmar och hade inga besvär alls. Så som sagt olika tror jag att det är. Men nog fan känns det.

Sofi sa...

Ja, långdraget ont, jag kunde knappt sitta på två veckor efter min vaginala förlossning. Och det tog säkert ett halvår innan allt var som det skulle på alla ställen. Så visst kan man ha "besvär" länge även om man föder vaginalt.

Äh, tycker det där är fjompigt att folk lägger sig i hur andra föder. Personligen har jag nog mer nojja över att föda med kejsarsnitt än vaginalt, men det beror helt enkelt på själva operationen. Gillar inte att sys :D

Tacksam sa...

Hade inte kejsarsnitt funnits hade varken jag eller min son funnits idag. Värderar våra liv och känner mig ödmjuk och tacksam, oavsett vad andra tycker och tänker!

Anonym sa...

Hej jag saknar nya bilder på bebben

Anonym sa...

Datorn här hemma håller på och trasslar så jag kunde inte se inslaget, men jag undrar vad i hela världen folk egentligen håller på med ? Det viktigaste måste väl ändå vara att det kommer ut ett LEVANDE barn i vilken ände som helst ! K 1

Angelica sa...

Hej Jonna!

Klart du kommer med på listan! http://bakomkulisserna.eftertio.tv4.se/2009/10/13/pa-tal-om-att-foda-med-smarta-foda-barn-mammablogg/

Hälsa Marcus, eller ja, vi ses ju imorn!

Hälsningar Angelica på Efter Tio!

Anonym sa...

Nu har jag sett inslaget och någon debatt var det ju inte, men en sansad och kanske lite tam diskussion i mitt tycke. Sen är det väl bra att det forskas mer på smärtlindringsområdet. Jag tyckte den informationen från läkaren var intressant.
I övrigt tycker jag precis som igår, att var och en måste välja förlossningssätt utifrån den egna förutsättningen.
//Maggan1