onsdag 14 oktober 2009

tack igen för tummar!

Nu hoppas vi bara svaret är bra. Tar nog ett antal veckor. Minst. Det såg i alla fall bra ut. Eller in.
Vi var i ett specialrum då jag fick en akuttid och inga andra rum var tillgängliga. Efter lite strul med fel instrument och springa efter nya kunde läkaren kolla och det var jobbigt som vanligt. Men precis när jag var på väg att börja tjuta var det som oftast slut.
Skönt det. Snabbt och smärtsamt, som det ska vara. Egentligen var det ju inte det. Det gör inte ont med cellprov. Obehagligt visst men inte massor aj aj aj.
SÅ GÅ OCH TA ETT!!!
Men min livmoder är lutad så att det känns lite mer och det räcker för att trigga igång minnen från Dantes lilla fot som sparkade sig ut den är våren och minnen hur de försökte stoppa tillbaka den utan framgång och minnen från allt det där andra som sedan följde.
En lång rad bilder forsar fram i mitt medvetna med sådan fart att jag varje gång tror jag ska kastas omkull hade jag inte redan legat.
Fast sen är det helt plötsligt slut, provet taget och jag får gå hem.

Jessica följde med mig dit och gick runt med älskade lilla Milo som sov i vagnen hela trippen igenom.
Milo som kom till världen just där. I samma byggnad. Inom samma väggar. Men det enorma jag tycker det är sket han ödmjukast i och fortsatte sova.

Sova ja.

God natt.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Självklart så hoppas vi alla! Och Ni som inte tagit cellprov - gå och ta! Det gör inte fysiskt ont att ta det, men kan göra psykiskt ont! Åtminstone om jag pratar utifrån min egen horisont.
Jag förstår mer än väl din situation, utifrån din beskrivning med Dante och alla bilder som kommer i det sammanhanget.
Men sen ser och hör jag hur du beskriver dagen, med Milo som bara sov sig igenom hela dagens prövning! Krama Din Jessica som nu har i din närhet och som ställer upp för dej och med dej när Marcus tvingas vara borta på jobb! Men jag är övertygad om att han oroat sig lika mycket som du för dagens provtagning. Nu håller vi alla tummar framöver tills svaren kommer, och jag är säker på att det är ok med svaren också.
Har tyvärr inte kunnat se på Kvällsöppet via min dator ikväll, vet inte vad som varit problemet, får ta det i morgon. Men har följt bloggen och den har varit superbra!
Ha det gott Jonna, sov gott.
Kram från Maggan1

F.d barnmorska sa...

Jag beklagar verkligen att du måste gå igenom detta också, och oron den finns inom oss alla vid sånt här tillfälle. Jag har nog skrivit detta en gång tidigare att jag gick igenom detta med min dotter som också fick ta om sitt cellprov, men hon hade besvär och det gick att frysa bort, men vi hade många tuffa samtal dessa veckor och idag väntar hon sitt första barn om 4 månader och mår utmärkt. Så ta det bara lungt det brukar sällan vara något allvarligt. Nu till något helt annat, en liten, liten undran till Maggan1, jag blir lite fundersam hur man kan ha sånt enormt intresse av denna lilla familj, svarar på alla kommentarer, följer Karlavagnen och mannens blogg och alla TV-program han är med i, i mina ögon inte ett sunt beteende. Jag begriper inte hur du hinner. Jonna skriver en utmärkt blogg om sitt liv men jag skulle inte kommentera all jag läser utan läser och går vidare.

Anonym sa...

JONNA! DU FÅR GÄRNA AVSTÅ FRÅN ATT PUBLICERA DETTA OM DU TYCKER DET BLIR FÖR BRA. JAG RESPEKTERAR DET I SÅ FALL!!

Till dej F.d barnmorska som har ”en liten, liten undran” skulle jag vilja contra med några saker:
Hur hinner DU lusläsa alla kommentarer på Jonnas blogg och istället för att ta fasta på kommentarernas innehåll kolla upp vilka och hur ofta folk ger kommentarer?
Egentligen hade jag kunnat skriva en jättelång inlaga på din lilla, lilla undran.
Men det här är Jonnas blogg. Jag tycker den är bland det finaste jag läst och följt på bra lång tid. Precis som jag tycker Marcus blogg är superbra. Och mitt intresse för den resa Marcus och Jonna gjort tillsammans har dom skapat genom sina resp bloggar och krönikor.
Jag har aldrig kommenterat någon annan skribents beteende eller ifrågasatt sundheten hos någon av Jonnas skribenter, tänker inte göra det nu heller. Sådana kommentarer hör bara hemma på den egna bloggen. Men det här är inte din blogg, om du har någon sådan kan vi fortsätta diskussionen där (skriv i så fall adressen till den så ska jag höra av mig dit så kan vi diskutera vidare). I annat fall anser jag att här är det Jonna som avgör vad och från vem hon vill publicera kommentarer. Hon har valfriheten och tekniska möjligheten att låta bli att publicera det hon inte vill ha med på sin bloggsida och att säga ifrån när hon tycker det blir för mycket. Jag är säker på att hon gör det också när det är läge för det och då är jag den första att respektera hennes vilja.
//Maggan1

F.d Barnmorska sa...

Nej Maggan1 jag lusläser inte alla kommentarer, jag läser det jag finner som intressant och jag har ju inte kunnat undgå att ditt namn då har funnits med överallt. Det var inte meningen att göra dig så upprörd utan det var bara som sagt en liten undran. Jonna skriver en intressant och bra blogg det vet vi alla, och därför läser jag den också. Jag har även 100-tals tragiska öden att berätta men dom ligger under mitt hjärta, det är modigt av denna tjej att delge oss sitt öde. Nog om detta, nu skall jag återgå till mitt, nämligen förbereda mitt barnbarns Dop idag.

Anonym sa...

Till F.d barnmorska:
Hoppas ni fick en fin Dopdag idag för ditt barnbarn!
//Maggan1

F.d Barnmorskan sa...

Nu får jag ju bara lov att skriva genom dig till Maggan1 och säga att TACK... vi hade en helt fantastisk Dop-eftermiddag med en glad och sprallig 5-månaders babykille, och jag...Mormor sträckte lite på mig naturligtvis. Nu stryker vi ett streck över allt och knallar vidare.

Anonym sa...

F.d barnmorska! Trodde nog att ni hade en fantastisk dag. Och jag vill också gratulera dig till att få vara mormor till den lille 5-månaders killen.
Håller med dej, nu knallar vi vidare!
Ha det gott! //Maggan1