lördag 3 oktober 2009

mitt val

Man har i princip alltid möjlighet att välja.
Säger jag hos min terapeut att jag inget val hade, så tittar han ner, harklar lite och låter mig komma på det själv, vilket jag genast gör, för val har jag hittills alltid haft.
I princip jämt har jag val. Och jag väljer. Jag gör just det. Väljer. Du gör det. Vilken makt. Vilken styrka. Att kunna välja.
När vi nu kan det och många gånger kan vi.

Nu ska jag välja.
Fick ryggskott i natt efter jobbiga och onda ryggdagar. Kunde inte röra mig alls, däri fanns faktiskt inget val, det var bara att ligga still och gråta sig igenom det värsta tills tabletten gungade in mig i någon typ av "bekvämlighet".
Tack vare tabletterna kan jag nu mirakulöst nog röra mig behjälpligt (har varit med om värre skott) och lite slowmotionaktigt ta miog dit jag vill. Väldigt bra så. Söta Milo får de andra bära. Tack och lov är huset just nu fullt av mormor, farmor och farfar.

Så till mitt val.
Ikväll har jag, min mamma och svärmor biljetter till Ladies night. Just den. Vi ska bland hundratals andra kvinns skrika oss hesa till männen på scenen. Typ.
Problemet är just min rygg.
Ska enligt rådgivningstanten inte sitta och visst kan ju stå och skrika men nä, måste ju sitta. Frågan är då om det är värt det. Sitta där och kanske ha än mer ont i morgon, eller stanna hemma och må dåligt över att jag inte kan bära min son.
Så vad göra?
Gå med brudarna och se gubbs eller stanna hemma med the gubbs?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Gå! Det är så himla roligt o bra! Man får skratta, lyssna på bra musik och dessutom titta på snygga kroppar :) Jag tror att även om du har jätteont kommer du koppla bort det värsta, tryck i dig smärtstillande o tänk inte så mycket på morgondagen. Man behöver verkligen en sån här kväll ibland o det är du värd!!
Kram kram

Anonym sa...

Jag var i Lkpg på Ladies Night igår kväll....;) Var så himla kul..O trots sittplatser så stod vi upp mesta av tiden..Så, klart du ska gå!
Ha så himla kul;
Lena

Anonym sa...

Gå gå gå!

Anonym sa...

Klart du ska gå Jonna! Skratt är bra för alla muskler, likaså bra musik att "gunga till". Och som Lena skrev, trots att man har sittplatser så har jag också förstått på andra som varit att man omväxlande både sitter och står upp!
Och med skratt, lite gung till musiken och lite smärtstillande tabletter så är jag säker på att du får en jättebrakväll!!! Du behöver få komma iväg och är mer än väl värd det. Och nu har du folk hemma som tar väl hand om Milo, så ha en trevlig kväll och njut tillsammans med mamma och svärmor!
Kram från Maggan1

Anonym sa...

Självklart gå!

Maj sa...

Varför går du inte till en naprapat har själv haft och har jäv... ont i ryggen ibland.Kan starkt rekomendera naprapat har hjälpt mej mycket plus träning så klart.

Owe sa...

Välj att göra det du vill mest.

Lycka till.