onsdag 30 september 2009

länge sen

Det har på sistone blivit snabba, lätt panikartade duschningar så när jag nu äntligen hade Marcus hemma och Milo sovandes bestämde jag mig för att gå och ta en lång skön en. Och inte bara en dusch. Ville basta. Har ingen bastu så vad göra, jo blunda och låtsas.
Jag satte mig på evert och tänkte bastu. Bastu. Bastu. Bastu. Och vips så satt jag i en.
Förra hösten när jag var hembunden och immobiliserad tog jag mig blundandes till Rom och andra vackra ställen och kände att för i perkele, vill jag basta, ska jag också basta och sjutton vilka sköna löylyt jag fick!

Sen hörde jag Milo gråta och hamnade åter på ilgröna evert.

Nu sover killen igen och jag ska snart göra honom sällskap i drömmarna. Min tanke i alla fall och kan jag med den basta så ska jag väl kunna hamna i drömlandet med.

God natt.

8 kommentarer:

Sofia sa...

Hej Jonna! Har du inte varit på badhus med Milo ännu? Jag tänkte eftersom du älskar att basta och 0-åringar älskar att plaska omkring i bassäng så kanske ni kunde slå två flugor i en smäll? Självklart får ju Marcus hänga med så att du får basta riktigt länge medan killarna guppar som badankor.....bara en tanke.
Kram från en av dina läsare

Anonym sa...

Du vet väl att både tron och tanken kan "försätta berg"! Alltså helt ok att befinna sig i bastu bara man tänker tillräckligt mycket och "hårt"! Sen kan man ju bli uppväckt lite brutalt, men sånt får man väl ta då. Jag kände en finska när jag växte upp, hon lärde mig en del finska uttryck, ex-vis att räkna på finska men också vissa andra små ord som t ex perkele. Men löylyt det fixar jag inte, för jag antar det är finska det också.
Sov gott och tänk riktigt hårt på att sova och drömma gott så tror jag du fixar det också!
Skickar mina sedvanliga kvällskramar till er!
Nu ska jag se Idol-omröstningen och kolla vilka 2 killar som går vidare till fredagskvalet.
//Maggan1

Anonym sa...

Hej Drömmar är sköna piggar upp. Det som gör mig skogstokig(arg) är dessa supermorsor som på fullt allvar menar att gräl inför barn är skadligt. Jisses mer än halva svenska folket skulle behöva terapi i så fall. Konflikter som ligger dolda är värre det kan vi dom vuxna känna i luften när vi träffar folk. Det finns inga supermorsor även om de så har 7 barn . En bekants lille son 5 år lyssnade till föräldrarnas "eviga" debatt, tjat och när det blev tyst sa han " vem vann" ? mer var det inte visste ju att han var älskad . Hans kommentar gjorde att de måste skratta istället. Hoppas det finns bastu i Norrköping o att Marcus kan vara hemma hos sin son så du får koppla av ordentligt ibland. Ensamtid är guld ibland.Ha en trevlig dag o att du får sova inatt. KRAMA MILO GO

Anonym sa...

Hej Jonna! Har en bekant som inte tål deras vatten så bra, men hon mår mkt bättre av att basta, de har därför byggt om en garderob av modell äldre till en enmannabastu. Kanske något för dej? Och nej, de bor inte i villa. Må så gott.

Anonym sa...

Visst funkar det att "drömma sig till" saker och ting. Jag gör det så gott som dagligen, om allt möjligt. Mina drömmar kompenserar allt det tråkiga man måste göra i sin vardag!
Dream on!

Anonym sa...

Hej Jonna, såg dig på stan idag. En helt vanlig tjej fast du.
Ha det gott!

Emma sa...

Hahaha...så rätt inställning. Med positiva tankar kommer man lång ;-) Hoppas ni får en mysig helg! Kram

Anonym sa...

Hej Jonna!

Känner igen det där med försöka hinna med sånt man behöver på kort tid. Att tvätta håret minns jag kunde betecknas som en lyx. Lika flärdfull upplevelse som en nobelmiddag(antar jag). Som ensam mamma till tre barn brukar jag "rymma" in i badrummet på kvällarna ibland och drömma mig bort. Då är jag både utomlands och i bastu med tillhörande SPA....

Barn är helt underbara. Vi älskar de så att vi nästan går av på mitten och ändå....behöver vi liiite tid för oss själva också!

Var rädd om DIG! Du är ju Milos mamma och ska hålla lääänge:))))

/Maria