torsdag 10 september 2009

nu får det vara nog

Jag är överallt. Bokstavligen både här och där.
Kolla. Helt sanslöst att jag hunnit med allt. Att jag inte blir trött på mig själv.
Blir i alla fall snart galen.
Finnjonna hit, finnjonna dit, finnjonna ner i diket.
Ska ge mig av nu. Ta en paus. Få lite lugn och ro.
Hoppas Marcus får det med och också kan njuta av sin ifred-tid även om han såklart kommer sakna älskade Milo.
Kommer nog någon gång lägga av en blogg, kanske till och med en bild eller två (sladden är packad).
Men hejs svejs för nu.

20 kommentarer:

Anonym sa...

Va roligt, du är kändis Och så bra du passar in överallt tex kungafamilj

Ha de skönt, umgås med din mamma o pappa. Ibland finns det inget bättre, en trygghet som bara är

Anonym sa...

Kul! Några ord från en 42-årig 4-barnspappa. För ett par år sedan det gick upp för mig att min relation till mina föräldrar inte var riktigt sund. Jag hade inte riktigt vuxit upp i förhållande till dem, hade en alltför stor respekt. Ja en slags rädsla att de skulle bli besvikna på mig, att jag inte dög osv. Kunde t.ex inte säga till dem då de gjorde något tokigt. Tycker nu att jag kommit vidare och har fått en sund distans till dem känslomässigt... Vad jag vill ha sagt är nog att de flesta av oss är väldigt mycket "barn till våra föräldrar", även när vi blivit vuxna och att detta för många nog inte riktigt är sunt i förhållandet till partnern (i mitt fall min fru). Jag hoppas i mitt hjärta att ni kommmer framåt i ert förhållande. /Anders

Anonym sa...

Hej Jonna förstår att det kan kännas jobbigt just nu att se sitt fejs överallt när ni även går igenom en jobbig period . Jag tycker om att läsa din blogg , har läst den ett bra tag ända sedan du låg på soffan . Vilken resa du har gjort i ditt liv . Genom att skriva här ger du något av dig själv varje dag och vi försöker att ge något tillbacka . Men nu när du går igenom en känslig period så tror jag nog alla vi här förstår om du vill ta en time out av något slag . Men bara du i ditt hjärta vet själv vad som är och känns bäst för dig . Och tills vidare fortsätter vi här att följa din resa . Hämta nu kraft någonstans där bara du vet var den kraften finns att hämta. Ta hand om dig och din underbara son .

Anonym sa...

Ha, ha, du är för skön :) All lycka till er båda två, det kommer säkert att ordna upp sig för er!

Ditte sa...

Hihi, skönt att du har humorn i behåll!
Ha det bra hos familjen i Gävle.

Anonym sa...

Hahaha....ja,där ser man vad lite träning kan åstadkomma,du orkar ta mig tusan vara överallt samtidigt,igår,nu och imorgon...bra jobbat! Há det gôtt ! K 1

Anonym sa...

ASGARV!!!

Ha det toppen, sakna och längta...Fundera och grubbla. Kom hem stark till terapin!

KRAM Kicki från Norrköping

Soff sa...

Fina jonna :)Ska inte leka psykolog eller terapeut för det är jag inte.Ska inte komma med massa råd för det är svårt när man inte har hela bilden. Allt jag vill göra är att skicka en styrke kram över nätet och en önskan om att du löser allt på bästa sätt för er och jag önskar dig lycka och kärlek.

Anonym sa...

Kul bildcollage! Hur hinner du med allt?? Härligt att läsa in ”glimten i ögat” i den här bloggtexten mitt i den jobbiga tillvaron just nu.
Jonna, du är en helt fantastisk tjej! Hoppas så innerligt att du nu får lugn och ro, får pusta ut, får vara ”mammas och pappas flicka” lite grand och bli ompysslad tillsammans med Milo.
Jag hoppas att Marcus också kan få lite lugn och ro och ta till vara på sin, som du så bra uttryckte det, ”ifred-tid”. Är övertygad om att han kommer att sakna eran älskade Milo, men han kommer alldeles helt säkert sakna även Dej! Och jag tror du kommer att sakna honom också. Men ibland kan det vara bra att sakna lite, faktiskt.
Ha det så skönt du bara kan, lägg jättegärna av en blogg när du känner för det och kanske en bild. Många varma tankar och kramar till dej och Milo-gullet! //Maggan1

Malene sa...

Heja Jonna. Jag blev så stillsamt varm om hjärtat när du släppte in mig bland kommentarerna i ditt förra inlägg. "Hon måtte kunna se bortom det som vissa `påhejare`uppfattar som skäll och neggighet" tänkte jag. När jag själv levde mig igenom djävlighetsperioder har jag efteråt förstått att de som bad mig syna mina egna motiv ofta hade en poäng. En dyrbar poäng som jag själv inte hade lyckats se utan deras omtänksamma påpekanden, faktiskt.
För jag såg oftast inte skogen för bara träd...önskar er lycka till. Igen.

Anonym sa...

Vänta till dom börjar rota i soparna Jonna. Dom kanske blir besvikna när dom hittar barnmatsburkar och blöjor! /Andreas

Anonym sa...

Behåll din humor, den kommer du långt med.
Hoppas att din vistelse hos föräldrarna blir kul!!

Kramar från Malmö

Gråa musen sa...

Ha, ha du är för skön du :-)Ha det bara gött. Basta så det stänker.

Mamma Mu sa...

Ta hand om dej. Hoppas att du kan koppla av lite hemma hos mamma och pappa. Stor kram från Åsa

Mia sa...

Vackra Jonna, vackra Marcus, underbara vackra Milo!!!! Vill ge er en stor kram alla 3.
Jonna..., och Marcus... Jag är ingen expert och tror mig inte heller vara det... bara en människa med tankar, erfarenhet, brist på erfarenhet, visdom, brist på visdom....
MEN...
ni är i fällan nu...
Snälla, se er utifrån ( en extra gång, förstår att nin gör det hela tiden).
Av allt ni varit med om, all kamp och all sorg.
Lyckan kom till er.
Ni har lärt er ett tillsammans besmästra sorgen, nu är tiden att tillsammans bemästra lyckan. DET är inte som man lätt kan tro en enkel match tror jag. Attbemästra lyckan kan vara minst lika svår efter att ha lärt sig att hantare sorgen. Nu måste ni ta er över bron och lära er lycka ihop.... Kämpa nu, släpp stolthet och krav. Släpp allt och var sårbara ihop.... Kom igen nu för tusan, kom igen!!!!!! ALL MIN KÄRLEK. MIA.

Helena sa...

Ha ha ha ha ha ha!

Go Jonna!

Huumorin taju on kyllä tosi tärkeä!

Kaikkea hyvää teille kolmelle/kaikille!

Yritä pärjää, kyllä se tästä viellä tulee onnistumaan :)

Heippa! :)

Johanna Dolk sa...

Vill bara önska er lycka till!
Kram

Beatrice sa...

Hej Jonna!
Jag hittade till din blogg några dagar före ni fick Milo. Jag läste då i expressen att du hade en blogg.

Nu har jag själv fått mitt 4.e barn i Maj,så sedan dess har jag inte läst din blogg då vi fick ett svårt hjärtsjukt barn och fick åka från Norrbotten till Göteborg på sjukhus. Där var vi en månad och sedan fick vi komma hem till vårt hemsjukhus för att hon skulle få dö då dom inte kunde göra mer för henne i Göteborg.

Sedan träffade jag en kompis till en kompis..Denna tjej hade också förlorat ett barn för 3 år sedan. Hon gav mig två böcker. Den ena boken hade Marcus skrivit. Svarta vykort! Och jag tyckte det var en riktigt bra bok,Jag kände verkligen igen mig i mycket av det han skrev. Och det slog mig då att just ja..jag har ju din blogg på favoriter...

Vi har haft en hemsk tid,och jag tror att du är en av dom som förstår.

Jag har nu gått till expressen för att berätta om hur vi blivit behandlade i samband med våran dotters svåra sjukdom och död,så förhoppningsvis blir det väll snart en artikel där.

T.ex fick vi ett brev av FK som inte anser att vi behöver vara sjukskrivna eftersom att man sörjer sitt döda barn i 6 veckor!
Har du hört ngt så vansinnigt?

Nå,jag ska inte bli så långrandig. Jag ville iallafall skriva lite här!

Och jag hoppas att du och Marcus löser era problem och att ni snart har det bra igen!

Anonym sa...

Hej Jonna! Vet inte vem som är vackrast på bilderna. hm.
Bara ett ord till Anders, har varit gift med en"mammas pojke" det gick inte bra, tur att du vaknade. Nu skall mästerfotografen träna,( tack för digitalkameror ),har latat mig men har inte dåligt samvete .Om jag känner efter noga finns nog en förkylning i kroppen. Hoppas allt ok i Gävle även om allt inte verkar så.Lillego Milo mår bra det är viktigt. Trevlig helg Krama MILO! sign y

Anonym sa...

Anders slog huvudet på spiken.
Klok man den där Anders.auudier