onsdag 2 september 2009

tankar om tandläkare

Avbokade tidigare min tandläkartid som jag hade imorgon. Hoppades kunna få en ny hyfsat snart eftersom mitt senaste problem värker.
Men nej. Först om fyra veckor fanns tid att få, upplyste den inte helt genomtrevliga kvinnan i telefon surt. Ok, tog den men jagar ny nu. Både tid och tandläkare. Finns ju otaliga. Frågan är bara vem man väljer.
Har ni tips på bra och tålmodig tandläkare med tider i Norrköping?
Finns det någon billig(are) överhuvudtaget?

Usch vad jag inte gillar det här.
Har en klump i magen jämt när det är dags för koll och senare åtgärder. Och fan med att jag gnisslade sönder den där tanden härom natten.
Jag har bettskena. Två faktiskt. Men jag kan inte ha dom. Eller jo jag kan ha dom, men inte sova med dom i munnen. Somnar jag mot förmodan och den är där, vaknar jag och den är någon annanstans. Alltid. Jag plockar tydligen i sömnen ut den, antagligen för att den inte känns bra. Har lagt tusenlappar på bettskenor som inte fungerar och det känns sådär.
Men som sagt, har ni namn på bra tandläkare tas tips tacksamt emot!

11 kommentarer:

Josefin sa...

Jag gick på Hospitalsgatan hos Edelid och Undermyr, ganska dyrt eftersom det är privat men himla trevliga! Nu har vi flyttat ut på Vikbolandet och det känns onödigt med tandläkare i stan. Hoppas du hittar något! /Jossan

Anna sa...

Jag går hos Pia Borgendahl, Bråddgatan 1. Där brukar man kunna få tider fort. De är jättebra där.

Anna sa...

Glömde skriva att Pia Borgendahl dessutom är specialiserade på oss som inte gillar tandläkare.

Anonym sa...

Varför hälsar du inte på Teresa"imammasmage" ?
Hon har det lite tufft nu och skulle säkert gilla lite som skingrar tankarna?

Eller kom och fika hos mig!

Eller åk till Valbo köpcentrum, gå in till Esprit man och hälsa på Robinson Ellenor ! Hon är jätte go och glad!

Stora kramar Tess W

Camilla sa...

Anders Sjölin vid Harrys. Privat tandläkare med väldigt trevlig personal och inga försök att hitta på fel för att tjäna pengar, när där inga fel finns. God jaktlycka.

Minimalla sa...

I vår lilla familj går vi hos Thea tandhälsa och är nöjda. Bra pris, fräscht och ett trevligt bemötande.

Anonym sa...

Känner inte till några tandläkare i Norrköping, däremot är jag övertygad om att det finns en Jourhavande tandläkare där som kan fixa ditt akuta problem. Så kontakta den direkt du kommer tillbaka till Norrköping. Inte bra att du går och har ont för länge.
Sen kan du i lugn och ro kolla upp en ny tandläkare, kanske den som har jouren kan fortsäta att ta emot dej, vem vet.
Här hos mig har faktiskt folktandvården vuxit jättemycket, bra och duktiga tandläkare och deras standard har höjts enormt. Nu står "alla" i kö för att få komma dit istället för till de privata. Jag hade tur och halkade in via ett akutproblem och fick sedan gå kvar, men det var för drygt ett år sedan, nu har dom kö. Men kolla där också.
Ta sen med dina bettskenor till "din" tandläkare när du hittar den och be om hjälp att passa in någon av dom. För det hjälper, men det tar tid att vänja sig vid att ha nåt extra i munnen på nätterna.
//Maggan1

Rebecca sa...

Jag vet hur du har det. Somnar med den extremt osexiga och icke romantik-vänliga skenan i munnen men vaknar dagen efter och har den inte kvar. Tror jag har lärt mig att ta av den från tänderna med tungan och sen helt enkelt spottar ut den.

Nu det sista har jag lyckats bättre med att sova med den en hel natt men usch vad obekvämt det är. När jag sen vaknar så värker alla tänderna i munnen eftersom jag ändå gnisslar och resultatet blir att alla tänder i munnen trycks fram och tillbaka. Det brukar ta någon timma innan jag kan stänga munnen ordentligt utan att det ömmar.

Men jag lider med dig. Och Marcus, för det är tydligen helt förfärligt att sova bredvid en "gnisslare".

Hoppas det löser sig med tandläkare för dig och att du snart får en ny tid.

Ta hand om Milo och Marcus.

Kram Rebecca

SOFIA sa...

Tandläkare Christina Alvarsson
Telefon: 011-133777
Gamla Torget 10
602 32 NORRKÖPING


Den här tandläkaren kan jag rekommendera. jag går själv hos henne. hon är jättetrevlig och jag tycker inte att det är svårt att få tider, fick nyligen en tid till min dotter som ska till tandläkaren för första gången o jag själv har ingen bra erfarenhet av folktandvården så då valde jag en privat i stället!!! =)

Lycka till

Kram Sofia!!

Anonym sa...

Har du jäkligt ont så får du ju gå till akuttandläkare i Gävle dom är säkert bra.Beställ sen tid hemma i Norrköping,du tycks ju ha fått en hel del bra tips nu tjejen......så kom igen nu.K 1

Emma sa...

Mikael Saksi har jag börjat gå till pga missnöje med folktandvården. Himla nöjd! Oerhört trevlig personal också. Känner många som går dit och är nöjda.

http://www.saksi.se/
Repslagaregatan 3 (Hörsalsbacken)
602 25 Norrköping
Tel: 011-12 24 90