lördag 26 september 2009

kulturnatt

Milo såg sin första teater idag. Spännande var det, tolkade i alla fall jag det som av hans hänförda blick att döma. Mycket tittut, ljud och långsamma rörelser.
Bolibompa i all ära men babyteater -thats the shit.
Mer kultur åt bebisarna!
Sen var vi och åt hela lilla familjen innan papps fick packa väskan igen och dra till Götet. Ingen var riktigt glad åt det, allra minst han. Men men. Snart är det tisdag.

Jag laddar inför sängen.
Det tar emot.
Har fått sån där jobbig somnafobi igen. Så rädd för att vakna.
Eller rädd, nej inte rädd som i Iiiiih, hjälp!
Men ändå, jo, lite rädd är jag allt. Skitskraj faktiskt. Vet ju att det antagligen rätt snart är dags att vakna av gallskrik igen och gå upp och trösta, vilket inte känns riktigt lika jobbigt om jag redan är uppe.
Redan på en och en halv timme har älsklingen gallskrikigt tre gånger.
Något bekymrar honom (det gör ont i mig att inte veta vad) och det enda som hjälper är att jag tar upp, ger bröstet och vaggar av och an i 5-10 minuter. Det är jobbigt. Framförallt när det sen tjugo minuter senare är dags igen för samma procedur.
Vi måste ta tag i det här väldigt jävla skitsnart känner jag. Blir knäpp och inlagd på ett gammeldags sanatorium för mentalt instabila om detta får fortgå. Behöver sova.

Skit med. Nu svalde jag en bananfluga. Äckligt. Den surrade länge över glaset lättbärs och druknade sen tydligen där utan att jag såg.
Jäkla lömskt.
Blä nu skvalpar den runt i min mage.
Eller snart. Den är nog på väg ner as we speak.
Yäk.

Men god kulturnatt alla hursom.
Min slutar här.

11 kommentarer:

Anna-K sa...

Hej! Jag tror det är tänder som ska genom "skinnet" i Milos lilla mun, det är kanske därför han skriker - det stör både hans egen sömn o mammas.Hoppas det ordnar sig så ni får sova gott o kanske små "risgryn" visar sig så småningom.

Anonym sa...

Kul med teatern för Milo! Tyvärr finns det ju inte överallt i landet, vilket det borde tycker jag!
Trevligt att ni kunde gå ut och äta innan Marcus fick sticka igen. Men helt rätt – det är snart tisdag och jag förutsätter att han är hemma igen då! Då får ni ta igen båda resorna som han gjort! Det är ju inte några nöjesresor har jag förstått, Italien har ju varit jättemycket jobb som måste klaffa för hela teamet.
Det här med somna-fobi är inte bra. Den gör inte gott utan tvärt om. Den resulterar i att du inte vare sig kan eller ”vågar” somna av rädsla för att ganska snart vara tvungen att vakna igen och amma. Men, allvarligt, du måste nog börja vänja Milo av med amning på nätterna. Det tar några nätter då han blir kinkig och grinig, men det går över. Jag lovar! Fler med mig kan intyga det. Men det gäller att man är konsekvent och inte ger efter för hans ”krav” på mammas tutte. Hur är det med tänderna? Har det kommit någon än? Om inte är det väl dags för det snart, vet att jag sagt det för evigheter sen, men har han inte fått någon så är det nog dags nu och därför som han är orolig på nätterna.
Om Du behöver bli inlagd nånstans är du välkommen hem till oss, vi brukar inte ha mentalt instabila människor boendes här, men jag tror inte du är en sådan utan bara en helt vanlig tjej som behöver få koppla av en eller ett par nätter. Fast jag tror att du kopplar av bäst hemma tillsammans med Marcus och Milo, men att Marcus (när han kommer hem) tar första-tjinget några nätter när Milo vaknar, tar upp honom en stund, går ut i köket eller vardagsrummet och nynnar och vyssar lite tills han somnar om, och lägger honom igen. Med plasttutten!
Btw – bananflugor är äckliga, men skit i dom, låt dom surra runt där nere, dom gillar inte magsyran speciellt många sekunder och i morgon sticker dom sin väg tillsammans med övriga slaggprodukter.
Jag avslutar min dag nu jag också! Hoppas du och Milo får sova lite bättre den här natten.
//Kram Maggan1

Gråa musen sa...

Asså allvarligt. Så här kan du inte hålla på. Han är ju alldeles för stor för nattamat. Både han du och lilla magen måste ju få vila. Sök hjälp. Så ni kan utesluta gluten eller laktosintolerans. Har haft en kompis med samma problem. I hennes bäbis fall var det gluten. Frukost, lunch, middag och två mellanmål är vad lilla magen behöver. Nattamat är inte bra för någon. Tänderna vet i tusan om det är. Det brukar man inte gallskrika av. Nä. Ring B.V.C och begär specialisthjälp. Innan du blir galen. Jätte stora styrke kramar

f.d Barnmorskan sa...

Tänk på att när när barnen blir äldre, runt 8-12 månader, så drömmer dom också livligare. Då kan det hända att dom vaknar och illvrålar.
Ni hör ganska snart skillnad på ”jag-är-vaken-och-tänker-inte-sova-mer”-skrik, där man då får försöka lägga ner dom i sängen och köra rutin, och ”jag-har-drömt-något-jätteläskigt-och-är-jätterädd”-skrik.
Om barnet är verkligen skräckslaget, för det kan dom bli, så plocka upp det med en gång och krama och pussa. Om det har drömt något läskigt så kan man kanske inte bara förvänta sig att det ska somna om igen. Lycka till.

F sa...

Du visste visst inte vad du gav dig in på när du valde att skaffa barn. Vakna nätter är liksom vardag.
Dessutom är det runt 8 månader som bebisarna blir extra tykänsliga. Vill vara hos mamma hela tiden helst (eller pappa).

Passa på att vila på dagarna istället. Kanske inte sova men vila.

Lycka till de närmste 12 månaderna av nattvak!

Helene sa...

Se det som att du fick i dig lite proteiner när du svalde bananflugan! XD

Sachiko sa...

Minigris!!! Jaaa! Blir mkt upphetsad och tycker det är den bästa idén på evigheter.

Anonym sa...

Hej
Jag tror att han drömmer om han nu inte har ont i magen o du bytt ut hans mat, eller ny mat. Men bäst kolla upp om han inte blir bättre. KRAMA lillego MILO pussa mage.

Sachiko sa...

Vad i...? Hur kunde en kommentar som jag skickade till en helt annan blogg hamna här? Blogspot har fått spader, verkar det som. Jag skrev en kommentar om att svälja flugor och inget annat

Jessica sa...

Jonna jag tror inte att du kommer att ta tag i det. Min kille är fem månader äldre än Milo och han vaknade precis hela tiden tills han var 9 månader. Då fick han sova med sin mormor en natt och klara sig utan bröstet och sedan slutade jag att amma och han fick välling istället och då vaknade han bara en gång per natt istället. Tycker han inte om välling? Försök att ge honom det som dryck när han får macka på morgonen så vänjer han sig vid det.
Kram

Maskroskvinnan sa...

Hej!

Absolut mer kultur åt bebisarna! Och åt alla andra också!

Sömnen är jätteviktig. Både för stora och små. Jag önskar att du kan få avlastning ibland. Att vila på dagarna är ett knep för att hämta kraft om det funkar.

Jag minns hur tufft det var att vara småbarnsmamma. Puh, så trött jag var. Det var som att jag gick i en dimma vissa dagar. Och ändå ville jag vara så glad hela tiden för jag var så lycklig. Men trött.

Allt gott!

Anna-Karin/Maskroskvinnan