tisdag 8 september 2009

hjälp

Googlat på familjerådgivning nu på morgonen, så det ska nog gå bra.

22 kommentarer:

Malin Bengtsson sa...

Familjerådgivning låter som en väldigt bra idé tycker jag......ni har ju en del med er i bagaget också så det kan nog vara bra och prata ut lite......håller tummar och tår för er och du vet var jag finns vännen, dag som natt! *stor stor kram*

Sara sa...

Ojdå, är det så illa? hoppas det ordnar sig för er! Familjerådgivning kan nog vara bra!

Anonym sa...

Jättebra idé! jag återkommer till det här med myrsteg, det här är inte bara ett myrsteg, det är ett större steg. Men glöm ändå inte mitt uttryck om myrstegen!
Kram, kram! //Maggan1

Majsan sa...

Familjerådgivning är bra, bara man träffar "rätt person" där. Skönt att prata med någon utomstående som ju förstås ser saker från ett helt annat perspektiv. Det hjälpte oss att gå vidare med saker som vi liksom hade fastnat i.

Lycka till!

Anonym sa...

Jag vet att de där nere vid rådhuset förut har haft familjerådgivning kommunen som har nåt där tror ja precis brevid o mitt emot kyrkan, kostade bara 150kr för 1timme tror ja billigt iaf.

Jenny E sa...

Vi går på kommunens, kostar 100 kr per sång. Helt okej! Fast nu har vi gått länge och jag funderar på om vi ska byta ställe, eller person, eller så, för att få lite ny snurr på det hela.

Jen sa...

Hej Jonna, I can recommend Birgitta Simonsson at Linköpins Stadsmission, they have an office at Repslagaregatan in Norrköping. They do Familjerådgivning, I was there too, it helped a lot! 011-180750. And it is not so expensive either, just 175 SEK for 90 min.

You are such a strong woman, Jonna, you will work out your problems.

*hugs*
Jen

Ann-Katrin sa...

Jonna, bara en sak: Det är helt rätt att kolla upp familjerådgivning, men du, jag vill bara understryka en sak: Det är HELT OK att det inte alltid är en dans på rosor eller snarare att man sticker sig på taggarna som gömmer sig bland bladen. Självklart ska man försöka ta till hjälp när man känner att det behövs och jag tycker det är helt rätt tänkt men låt dig inte luras av "romantiska veckotidnings-idealet". Gör det lite lättare att ta sig upp till ytan om man inte köper den glättiga bilden utan har rimliga förväntningar.

F Ö har Svenska Kyrkan familjerådgivning på många ställen, och säkert katolska också, och de har ofta inte hysteriska väntetider, vilket en del andra kan ha. Kan vara ett tips, på många ställen är de jätteduktiga (mycket beroende på personen förståss).

Ursäkta för det långa "inlägget" men jag tyckte det var viktigt.

Anonym sa...

Bra att få hjälp att knyta upp knutarna som uppstått. Ibland stirrar man sig blind på smådetaljer och glömmer det som är viktigt och dyrbart. Har varit där själv... När man kämpat länge mot oddsen, myndigheterna, gått igenom den värsta sorgen och smärtan är det svårt att plötsligt leva i en vardag utan kamp. Vi visste i alla fall inte hur man gjorde. vi löste alla problem tillsammans och visste precis hur man överlever det mesta men lycka och glädje dag efter dag var mer än vi kunde hantera:) Vi fick hjälp, vilket behövdes. Hoppas ni hittar någon som ni får förtroende som visar er vägen tillbaka.

Mamma Mu sa...

Hoppas att ni får hjälp att prata. Stor styrkekram från Åsa

Anonym sa...

Familjerådgivning låter toppen! Lycka till om ni nu bestämmer er för att gå....Allt är värt att pröva för att få er familj arr funka. Hoppas ni får rätsida på problemen...

Stor och varm kram Kicki från Norrköping

Ditte sa...

Så bra. Familjerådgivning kan ofta vara till stor hjälp.

Anonym sa...

Hej Jonna,

Åh, vad glad jag blir när jag hör detta. Det kommer att hjälpa Er, jag lovar. Det kan ta kortare eller längre tid, men det hjälper på ett eller annat sätt. Kram, Greta.

Johanna sa...

Hej Jonna kämpa på tappa inte taget . Vi som följer din blogg känner med dig . Som någon skrev hr nedan det är inte så lätt när man har kämpat så länge och kampen äntligen är över . Men spåren finns ju alltid kvar för evigt inristade i era hjärtan . Man funderar och man täncker , vänder och vrider på saker då kan det vara bra att ha någon profesionella somkan se saken ur helt andra perspektiv . Du är en stark kvinna Jonna , du kommer att klara det här och det är bara stakra människor som gråter för det är bara de starkaste som klarar av att gråta.

Johanna sa...

Hej Jonna igen , Blev så ledsen av att se vad du skrivit här de senaste dagarna , har nte hunnit läsa ordentligt de senaste dagarna . Som någon skrivit här tidigare Ni båda behärskar ordens makt och kan utrycka eEr men nu kan ni inte prata med varnandra . Skriv ett brev till varandra skriv långt eller kort men skriv ner nu ni känner och hur ni mår , vad du skulle vilja säga eller inte kan säga , vad du vill eller du kanske inte vet vad du vill . Hur ser dina drömmar ut , och hur håller du din dröm levade , hur ser hans dröm ut och vem vill ni vara . Skriv ett brev , Många kramar .

Anonym sa...

Hej Jonna! Familjerådgivning låter bra , hoppaas du/ni träffar en bra, ge inte upp bara. En person utifrån ser saker o ting på ett helt annat sätt o kan lösa upp knutarna. Lycka till !!Krama Milo och en kram till dig som tog tag i saken.Ett steg på vägen som visar att viljan finns lösa allt till det bästa. Starkt. Hälsa även Marcus för det är aldrig ens fel att två träter, himmer så enkelt livet vore då.Sköt om dig.

Anonym sa...

Jättebra idé :-) Det hade vi mycket hjälp av, vi fick en spark åt rätt håll med att komma igång med en dialog och kommunikation. Lycka till. KRAM K2

Soff sa...

Vill bara skicka en stor KRAM till världens vackraste Milo mamma.

JennieS sa...

Hallå Jonna!
Du känner inte mig och jag känner inte dig. Men ändå tycker man ju lite att man gör det när man läser bloggen varje dag.
Vill bara säga att det kommer ordna sig, på något sätt gör det ju alltid det. Tror att du är "in need of some HIM" :)
http://www.youtube.com/watch?v=8OhdxjY2zHU En bra låt om man vill gråta men oxa att bli stark av ju!
Be well, tänker på er.

JennieS sa...

Kom på! Menar inte att du ska tolka in för mycket i texten, skit, varför länkade jag till den nu då! Här, mycket bättre :)
http://www.youtube.com/watch?v=N2H-9CXKTdk

Helena sa...

En stund siden jeg har kommentert, men ville bare sende dere en STOOOOOR, god, varm klem (eller KRAM)!

:)

Anonym sa...

Det är enorm tärande på relationen att få barn och är man också änglaföräldrar kan det kännas otroligt surt att man inte blev så där lycklig när man väl får sitt älskade levande barn. Stå på er och ni ska fixa det!
Hälsningar Änglamamman