onsdag 23 september 2009

onsdagsgott

Bara äckel på TV. (Läs Kändisdjungeln.) Funkar ju inte med mask och snusk om man som jag ska avnjuta en god middag på enmanhand så här på kvällskvisten. Brukar gilla skit men det där kan jag inte med.
Milo sover.
Det tog sin lilla tid men sen somnade han mätt och nöjd efter Idol vid bröstet. Kärleken!
Han är så ljuvlig min älskling. Vår älskling. Såklart han är vår, men därför också min och min blogg - min Milo.
Jättetrött ikväll var han, låg och fnittrade bredvid mig på lekmattan, jag behövde bara säga blup så började han skratta så han kiknade. Älskade lilla unge! Vi har haft en härlig dag. Jag är tröttare än en björn vid nyår, men vad gör det just nu.

Var hos min sjukgymnast slash terapeut idag. Kändes kanon. Pratade så mycket annat att jag tyvärr glömde ta upp min rygg och det onda med den. Måste verkligen ta tag i det nästa vecka. Kan inte leva på värkisar. Trodde träningen skulle hjälpa, men det har, om något, blivit värre igen på sistone och det känns ju inte helt ok.
Det värsta är att jag inte kan gå omkring och bära på Milo när vi är ute och han tröttnar på vagnen. Känner mig som en usel mamma (ständigt detta dåliga samvete) som bara låter honom sitta där och skrika. Men vad göra?
Idag var det lyckligtvis inte så mycket gråt. Gick runt med söta Vicky (som hade Milo under min terapisession) och hon bar på killen som verkade nöjdast i stan. Jag skjussade tom vagn vilket kändes nog.

Nu ska jag äta klart.
Det som ligger (eller låg, det mesta är i magen nu) på tallriken är en stekt laxfilé med grönsaksröra på paprika, örtskidor, spenat, rödlök och räkor. Supergott!
Sorry, glömde fota.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Du! Kändisdjungeln har jag bojkottat! Vet inte varför, läste om det innan det började och bestämde mig för att inte se. Förutfattad mening kan tyckas, men jag står för det.
Däremot Idol tittar jag på. Är lite rörigt nu i början, men småtrevligt. Fast man undrar ju hur det står till hos en del sökande, har dom alla hästar hemma eller? ;-))
Härligt att höra om Milo! I morgon får du kolla om ”blup” är lika kul som ikväll!
Jag ska till min sjukgymnast i morgon. Var där i måndags igen. Och oj vad jag har ont överallt– jag tror inte det finns en enda muskel som inte värker. Fattar inte hur jag ska kunna åstadkomma nåt i morgon! Men det är bara att försöka. Ger man upp blir det ju aldrig bra. Jag tyckte också jag var bättre ett tag, men nu vet i f-n, efter sista passen har det bara blivit sämre. Men det kanske måste bli sämre innan det blir bättre. Värktabletter är ju bra, men man kan inte äta dom ständigt. Och vilka som är ok när man ammar vet inte jag, men är övertygad om att du vet!
Hoppas resten av din måltid smakade bra (trots Kändisdjungeln), Synd att du glömde fota maten, för det lät himla gott.
Hoppas du och Milo får en god natts sömn!
Kram Maggan1

Anna sa...

Det där bärandet känner jag igen. Du har säkert fått tipset tusen gånger förr att skaffa en bra ergonomisk bärsele. Vi hade alltid en BabyBjörn-sele liggande i korgen i vagnen åt vår son. Den fick man iofs också lite ont i ryggen av men det var bättre än att bära honom utan. Väntar nu vårt andra barn och har via en bekant i USA beställt en ergonomisk bärsele därifrån (mkt billigare än att köpa i Sverige). Har bara hört gott om dem. För många har de varit riktiga ryggräddare. Finns flera olika märken som ska vara bra: Ergo, Manduca, Beco Butterfly mfl. Fast ni kanske redan har provat bärsele utan bra resultat?

Anonym sa...

Hej!
Stackars din rygg har själv ont utan att bära barn. Vill inte ge goda råd men detta måste du göra något åt min j--la rygg blev kroniskt rör mig fel men hur hm hm rör man sig när matkassar måste hem sa jag argt till läkare o se du till att jag får städat,han blev nästan förvånad . Sänk kraven på dig själv sa han också måste vara en dum karl som uttrycker sig så. Är lat. Har de butlers hembiträden full service tydligen. Har även ont i varenda muskel men har fått diagnos o det hjälper, met jag vill säga sök läkare sjukgymnastik tills du träffar rätt person byt det gjorde jag o flera andra. De måste respektera att det inte är "träningsvärk" allting. EMG gav svaret. Är just nu lite övertränad men den värken känner jag igen. Går över snart.Värktabletter kan jag inte ta för magen, Yoga toppen! Idol jag gillar Andreas starkt snygg vilka ögon så står ut med oljudet ibland .Kändisar är jag dålig på ser inte sånt.Ta tag i allt med sjukgymnasten bytte 2 ggr innan jag kom rätt o tränar nu på eget bevåg med sjukgymnastens goda minne. Gör rörelser som jag vet inte förvärrar . Det är ju min kropp eller?
Hoppas pappsen kommer snart o hjälper till med Milo som är så GO .Hoppas du fått sova och ha en trevlig dag .KRAM och glöm aldrig krama MILO.

smultron sa...

Jag hade hiskeligt ont i ryggen efter "mellanbarnen" som det är knappt två år emellan. Berodde bl a på dålig hållning och försvagade magmuskler och det var jobbigt bara att skjuta vagn.

Det finns enkla och bra övningar att göra. Jag fick hjälp av en sjukgymnast och gjorde dom i sådär 10-15 minuter varje kväll och det var som ett mirakel hade skett :) Nu kör jag dom då och då och det ger resultat direkt om jag får ont i ryggen.

Se till att få hjälp, smärta tär på krafterna och humöret.