tisdag 29 september 2009

sovmorgon

Jupp. Fick det.
Efter att killen varit uppe ett tiotal gånger i natt, varav en gång dryga timmen tyckte han väl att jag förtjänade de där extra timmarna på morgonen. Så vi gick inte upp förrän tjugo över nio. Kanon! Han är glad och jag med. Trots det onda. Ryggen jävlas lite extra säkert bara för att jag fick "sova".
Ja ja. Ska till apo och se om det finns nåt godis till mig där. Ska också testa värksalva som inte borde göra skada i magen i alla fall.

Milo är på äventyr här i vardagsrummet. Han verkar inte alls uppskatta min närvaro lika mycket som tidigare. Nu vill han minsann rulla runt själv. Går jag efter blir han nästan sur. Själv ska han vara. Men sen fastnar han i mattan och då ska mamma komma springande.
Som nu.

10 kommentarer:

F.d Barnmorskan sa...

Vill bara klargöra för Maggan om det inlägg jag skrev igår.....Värme och varma muskler förhindrar ofta att skador uppstår. Muskler dras samman i kyla och risken för skador ökar väsentligt om man inte har värmt upp ordentligt.
Om du däremot sträcker en muskel eller ett ledband under träning ska man omedelbart kyla ner stället med is. Då är det alltid kyla som gäller.

Anonym sa...

Vid 8-9-månaders ålder tycks många små bli lite "ängsliga" vid sociala kontakter,efter att ha gått från alla famnar med glädje.Antar att du läser olika böcker om barn Jonna så ....Om jag var du skulle jag göra en radikal förändring med sovandet,inget stoj och stim en timme typ innan sänggående,ev.bad välling och samma rutiner varje kväll (nåja lite flexibel)lugnt vänligt och bestämt sänggående.Jag har 4 barn och med den sista insåg jag hur viktigt det var med bestämda vanor (självklart inte alltid) men hur lugna jag och barnen blev,ska tillägga att jag var helt ensam utan vuxna och det Jonna kan funka med lite rutiner även om det var ett helsike många ggr K 1

Anonym sa...

Jonna......har Milo ingen allergi,värk så är det ju något annat.Sök läkare,det är ju verkligen inte normalt det här.Små barns sömnvanor kan vara lite knepiga men Milos verkar ju inte vara normala,ni mår ju inte bra och självklart läser han av er.

Anonym sa...

hej!
jag är en mamma som också har ont iryggen. gick till apoteket, men fick inga värksalvor, för de går in i blodet och det är inte testat på ammande mammor. kan vara bra att veta. kram

Anonym sa...

Som 6barnsmamma förstår jag inte dej.Varför vaknar din pojk så ofta ? Har han kanske klåda ? Små barn kliar sig inte på rätt ställe utan gråter bara.Din pojke verkar ha problem,Markus skrev ju att ni bråkar inför barnet och små barn sugar in alla stämningar fastän ni inte tror det.

Anonym sa...

Hjälp ! uppe 10 ggr i natt att du orkar MILO nu låter du mamma sova Basta. Klart det är roligt upptäcka världen själv.Var glad för det.. Apotekets salvor är bra . Värme har sällan hjälpt på mitt onda men is o en närstående liten liten fotbollspelare vet att is skall man ha han har i frysen ett lager. Du måste få sova du har kanske ont i kroppen pga sömnbrist trötthet.

Anonym sa...

Aloe Vera Heat funkar kanonbra på onda ställen. Ta en titt på foreverliving.se där det förövrigt finns många bra produkter för andra ändamål!

Anonym sa...

Oj då, uppe 10 gånger i natt, det var ju inte nåt kul precis! Men så fick ni ju sova lite på morgonen istället. Hoppas du fick någon bra medicin på apoteket som lindrar din värk. Det är ju skit att ha ont ständigt. Min dotter testade nåt som heter "ormsalva", tror jag det var, och hon tycker den hjälper på ömma, onda muskler. Men jag har ingen egen erfarenhet av det. Kul att höra att Milo är på egna utflykter i lägenheten, behöver han hjälp så hör han ju av sig som du märker. Han är så stor så han behöver ju inte passas hela tiden.
Sen vill jag tacka fd barnmorskan för klargörandet ang värme och kyla när det gäller muskler. Tror jag fattat skillnaden nu.
Håller också med K 1 som skriver några väldigt kloka ord här ovan om vikten av bestämda vanor, stilla och lugna aktiviteter en stund innan sänggåendet. Det är bra rutiner att försöka med för att få en bra harmoni inför själva nattsovningen. Det kan som K1 skriver ibland vara ett litet helsicke, men man måste ju inte vara rigid i sitt handlande utan det måste finnas liite flexibilitet i det hela, men bra vanor är goda vanor som brukar ge goda resultat.
Hoppas det blir bättre nattsömn natten som kommer nu.
Kramar till Er! //Maggan1

Annika M sa...

Jag tror inte ni behöver söka hjälp - om ni inte känner det själva. Barn sover oroligt i olika perioder. Mina har varken varit allergiska, haft klåda, haft ont eller annat. De har bara vaknat.

Just när min minsta var sex månader vaknade han nog var tjugonde minut natten igenom. Då fick det bli Anna Wahlgren-kur-light och det funkade!!!! Med hans storebror försökte vi aldrig något sådant, men att ha två vakna på nätterna funkade liksom inte. Tredje kurnatten sov minstingen hela natten och gjorde så nästan ett år framåt (tills han började dagis och blev sjuk ofta och då föll allting igen!).

Tilläggas kan att det var maken som kurade och jag och storebror åkte hemifrån en hel helg! Jag är för blödig.

Förresten slutade jag nattamma i den vevan också (tyvärr blev det slut på dagamning också då, för barnen ratade bröstet totalt. Det var välling på kvällen istället för bröstet - på natten ingenting).

A sa...

Hej!

Jag tänkte bara nämna en sak gällande onda ryggar. Har två erfarenheter...

En kompis till mig hade väldiga problem med ryggen efter graviditeten. Men varje gång de åkte till sitt lantställe så släppte det... så det var helt enkelt sängen. Sängen hemma var deras älskade hästen-säng som hon sovit såååå gott i under alla år. På landet en fastare Ikea-säng. Så de köpte helt enkelt en fastare Ikea hem åxå å vips var problemet ur världen. Kroppen förändras ju trots allt under och efter en graviditet.

Jag själv hade åxå grymma problem (har fortfarande), så jag har gått hos kiropraktor under ett par år. Det visade sig vara en bäckenförskjutning + att de p-piller jag åt förlängde graviditetessymptomen. Så jag bytte å blev mycket bättre, men som sagt lite hjälp får jag fortfarande... typ 1 gång/kvartal går jag nu.

Hoppas du snart får känna dig bättre!

/ A