onsdag 2 september 2009

tandtips

Tack för alla tandläkartips!
Tar dock gärna emot fler åsikter för och emot.

Min nuvarande som jag ska byta bort är privat och privat får det nog bli igen. Eller Thea, som kanske är privat med, fast billigare? Och det gör ju inget.
Folktandvården är bra, men efter allt amalgam de har kört upp i min käft under åren (gift som jag själv får bekosta för att det ska tas bort) känns inte det som ett helt klockrent alternativ. Fast inte bara därför. Sist jag var där tryckte de så hårt att min käke hoppade ur led och skvalpade på bröstet tills de poppade tillbaka den. Rätt orolig upplevelse, ganska smärtsamt och orsaken till min något kyliga relation till besök i tortyrstolen idag. Fast det var värre förra året.
Verkar ju i alla fall finnas en hel del bra tanddoktorer i stan och det känns tryggt.

Nu ska jag kolla biljetter hem. Blir nog till att resa på fredag som det känns och verkar.
Milo sover nu efter en stor tallrik gröt. Han var trött killen, så bastu får det bli imorgon kväll istället.

Snart dans...

5 kommentarer:

Bodil sa...


Birgitta Frieman, Olai Kyrkogata 50, 011-122030
En mycket bra och trevlig tandläkare. Kanske inte den billigaste men inte dyrare än andra privata alternativ. Jag avskyr att gå till tandläkaren och jag går inte till Birgitta heller med glädje men hon berättar hela tiden vad hon skall göra och det fungerar lugnande för mig. Jag fixade en tid till min man och han fick den veckan efter så det går nog ganska snabbt iallafall.

Anonym sa...

Oj, vad många bra tips du fått på tandläkare. Kan berätta att jag lider av extrem tandläkarskräck. Men min nya tandläkare på min Folktandvård har tagit bort mycket av den skräcken. En ung, trevlig kille som verkligen verkat bry sig om mig som rädd patient i hans stol. Förklarat, frågat om han ska pausa, om vi ska sluta för dagen och fortsätta vid nästa besök osv. Ja, en helt fantastisk kille! Jag har också en massa amalgam, men så var det ju förr, privat eller via folktandvården var ju sak samma. Åtminstone här. Men oj vad jag oroar mig ändå inför varje besök. Trots allt vänligt och omtänksamt bemötande!
Hoppas det känns bra att åka hem till Norrköping nu. Fick du tag i biljetter?
Jag har en känsla av att du saknar Marcus och att Marcus saknar dej (och Milo förstås). Åtminstone om jag förstått det hela rätt.
Det här med stor portion gröt på kvällen verkar vara melodin för Milo, spinn vidare på den rutinen. Och försök att ha så svalt det går i sovrummet. Vet ju inte riktigt hur det är där Ni bor, om det är mycket ljud utifrån som kan störa vid öppet fönster. Men själv måste jag ha öppet fönster så länge temperaturen tillåter. Ju svalare desto bättre sömn, så är det bara.
God natt och kram från Maggan1

Anonym sa...

Om du är som jag, dörädd för tandläkaren så försök att få behandling med lustgas.
Man blir sååå lugn o fiin =)

Marie

Anonym sa...

Hej Jonna! Bra att du åker hem till pappa Marcus han blir glad. Jag hade tandläkarskräck för några år sedan o på darrande ben gick jag in till "monstret" akutbesök.
Då började han tyst sjunga svensktoppsmusik utan fin (hemsk) bedrövlig sångröst och jag tänkte överlever jag detta klarar jag allt. Tänkte först han är inte klok!! Men det var vanlig enkel praktisk psykologi. Sedan skickade jag dit en arbetskamrat som var värre illa ute än jag ringde först så han kallade på henne rekommenderad av mig.Hon blev mycket tacksam..Sen gick jag hos honom i fixde mina tänder. Krama Milo

Emma sa...

Ja det här med tände rär veerkligen ingen kul grej, sitter här med en tand som bråkar med mig, det märkliga är att värken flyttat på sig och har nu gett sig på en rackare som måste rotfyllas. Lagades tillfälligt när jag var höggravid och nu verkar det som om vi måste fixa den ordentligt, dyrt, ont och inte alls trevligt!
Men det måste göras så det blir till att ringa å svettas! Fy, avskyr tandläkare, eller inte dem med de som de åstadkommer, smärta och STORA hål i plånkan!

Ha det gott!