torsdag 24 september 2009

ledig

Vi har verkligen fullt upp jag och Milo.
Har aldrig varit så här i farten som jag är nu under min föräldra"ledighet". Men det är kul. Klart det är. Jag får ju vara med älsklingen och följa hans små upptåg hela dagarna. Sen är det lika klart att det samtidigt också är väldigt utmattande. På jobbet t ex kan man ju lyxa genom att gå på toa med stängd dörr, ha lunchrast och faktiskt äta under den och övrig tid få lite tankestimulans.
Fast nu är det som det är och det är bra!
Idag var vi till öppna förskolan igen och sjöng och lekte. Sen blev det promenad på stan (har äntligen hittat en overall till Milo som jag ska köpa imorgon) och så ännu mer lek hos Signe efter det.
Nu tar killen sig en kort tupplur. Den får bli kort. Ska försöka få honom att somna innan nio, helst runt åtta, ikväll och det innebär kortis nu på em. Får se hur det går med det.

Marcus får väldigt gärna komma hem snart.
Vi saknar honom.
Det verkar vara fullt upp där med, men på ett annat sätt. Fick igår härliga bilder från badstrand och hav för jo, det är fortfarande högsommar där.
Va?
Avis?
Jag?
Nej då. Bara skitglad för hans skull...
Typ.
Jo. Det är jag. Fast lite avundsjuk med, det ska villigt erkännas.
Varje frukost äter han dock en croissant bara för mig och den är alltid lika god. Räcker som semester för nu.

Nu låter det från sovrummet.
Bra bra.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag såg bilden, jag som är i Italien varje år. Blir grymt avis. JAg tror själv att jag är född för att bada o ligga på stranden.

Björn sa...

När ska Marcus vara föräldrarledig?

jessie sa...

roligt att de kallas just föräldraledigt för när är man ledig egentligen???? men jag njuter precis som du, kram

Anonym sa...

Föräldraledighet = Ledighet för att vara förälder, ja! ;-) Det är ett heltidsjobb, men som ger så mycket i gengäld. Å så det här med att få stänga dörren om sig på toan, att få äta lunchen utan ständiga avbrott etc. MEN - innan vi vet ordet av behöver vi inte stänga toadörren om vi inte vill och kan äta lunchen i timmar, barnen är vuxna, är med kompisar eller har flyttat hemifrån. Tiden går så jädrans fort tyvärr. Alla tider har sin charm, både småbarnstiden och "vuxenbarnstiden"!

Såg några bilder på Passagen som Marcus lagt ut där, såg för skönt ut i solskenet med sandstrand och blått hav! Han skrev att han hittat stället där han vill att Ni ska gifta Er, fina kärleksord till dej. Han skriver så fint om sin längtan efter dej och Milo och hur mycket älskar er. Måste kännas bra att få höra och läsa, och vilket mod att skriva dessa fina ord till dej så offentligt som han gör! Var stolt över honom! Snart är han hemma igen. Sen kan jag förstå att du kan känna en viss avis, det hade jag gjort. Börja nu planera för en gemensam Italienresa, antingen alla tre eller för bara Marcus och dej med bra barnvakt hemmavid för Milo vid en tidpunkt när det är varmt väder, så att ni kan koppla av, bada, sola, strosa runt och bara njuta!! Det är Ni värda.
//Kram Maggan1