måndag 7 september 2009

det lever

En överlevare ska se på de andra.
Del två kommer snart av gårdagens brittserie.

Jo då.
Jag överlevde alltså dansen och skakade rumpa så det stod härliga till. Men råkade tyvärr däremellan alldeles för ofta få syn på mig själv i spegeln, vilket varje gång ledde till skratt och okoncentration.
Såg ju ut som ett skämt.
Men skratt förlänger livet sägs det och till sist hade jag vant mig och shejkade loss så gott jag kunde. Kul var det! Och svettigt. Min svettfobi är på väg att botas! Halleluja.
Nästa måndag är det dags igen och tills dess ska jag stärka min självkänsla genom att bl a gå runt i riktigt tighta jeans.
Även om det är roligt, så är det inte roligt att ens spegelbild är så rolig.

Nu TV.


Tysta leken är inte helt tyst längre. Men fortfarande en lek som inte är jättekul att leka.

8 kommentarer:

Birgitta sa...

Herregud Jonna! Bänta till Du kommer till min ålder! Vi har en helkroppspegel i hallen, varje gång jag går förbi, vem faan är här? För så där ser väl inte jag ut! Ja vid 69 års ålder gör man nog det,lika bred i sidledes, som framledes, Hehe, men vem bryr sig!
Huvudsaken att man mår gött.
Skönt att isen släppt, var rädda om varandra!
Kram Birgitta

Anonym sa...

Nu var du ju liksom inte med i en uppsättning av Tjajkovskijs Svansjön med gracila,vackra rörelser Jonna utan i afrodans som är nog så vackert,häftigt men med helt andra rörelser,klart att du inte såg ut som ett skämt och som Birgitta här sa vem faan bryr sig isåfall,huvudsaken att man mår gött och har roligt. K 1

Anonym sa...

Tycker mig se hur du skakar rumpan och hur du börjar skratta och tappa rytmen lite! Men det hör till, man måste få ha lite roligt också, inte bara fullständigt allvar! Att se ut som ett skämt är att bjuda på sig själv och det tycker jag man gärna kan göra.
Och du, skratt förlänger inte bara livet - det förlänger mungiporna också! Å så gör det inget att man blir lite (mycket) svettig! Det finns dusch!
Glöm det här med att kolla i spegeln för ett tag, huvudsaken är att du mår bra och att du har lite kul! Shit the same hur spegelbilden ser ut, det är inte det minsta viktigt faktiskt.
Bra att tysta leken inte är helt tyst. Må så vara att leken fortfarande inte är helt kul. Du vet väl att det tar en evighet att bygga upp något, men mindre än en sekund att rasera det man byggt upp. Och det gäller oss alla i alla situationer! Har provat på, så jag vet.
En annan sak jag provat på är att jag också varit och tränat idag, men hos min sjukgymnast. Och nu snart 10 timmar senare börjar jag få så j-a ont i bäcken-, lår-, arm-, rygg och bröstkorgsmuskler. Undrar om jag tar mig ur sängen i morgon? Men den dagen den sorgen.
Hoppas ni får en god natts sömn, och så ser vi fram mot ytterligare något eller några små myrsteg mot en förbättrad gemensam tillvaro.
Varma kramar och tankar till Er!
//Maggan1

Gråa musen sa...

Jag tycker att du är jättefin och avundas hur snygg du är. Men det är väl så att man aldrig blir riktigt nöjd med det man ser av sin självbild. En gång när jag var på väg till en fest tyckte jag att jag hade en av mina absolut sämsta hårdagar. Hur jag än gjorde så tyckte jag att jag såg ut som fn själv. Då sa min mycket goda väninna. Skit i det! Alla tjejer är så jäkla upptagna av hur de själva ser ut att de fn inte har tid att ens märka hur någon annan ser ut. Ligger något i det. Vad hade min granne för färg på sin tröja när hon var inne för en timme sen??? Inte satan kommer jag ihåg det! Keep up the good work! Med både formen och famnen (eller han som ska vara i den menar jag). Kram finaste vackraste Jonna.

lillelinda sa...

Hej igen Jonna! Vi brukar oxå leka tysta leken... Det bli så jobbigt till slut. Det är det som är bra när man har barn i hop...då måste man förr eller senare kommunisera!
När man till slut börja prata blir det en sån lättnad att man PRATAR igen, MEN glömmer oftast bort att prata om varför det blev som det blev från början..... //Kram från Linda med Amanda

Anonym sa...

Hej Jonna! Vad kul att du kan dansa afro. Jag struntar i spegeln när jag tränar gym, jo jag tittar att jag har rätt hållning, viktigt annars blir det tokigt. Folk är så utseendefixerade så jag kan ha riktigt roligt på gym, jag smygkikar o har lite roligt. Män är likadana. Skall få "dom" idag av läkare onda hälsenorna , men jag är ute efter vad jag skall köpa, alla andra råden kan jag inte ta till mig skulle ha huset fullt av t.ex skoinlägg som inte passar. Alla åldrar har sin charm , min pappa tycker illa om "bantare" till varje pris, åldern syns ändå på händerna. Hellre lite mullig o glad än jagande kalorier. Är inte så gammal men det finns de som inte ens köper glasögon fast de behöver , idioter.Får ju rynkor i pannan . Kvinnor är ofta eller ibland varandras värsta "fiender" de kritiser allt istället för att ge komplimang för det som är snyggt. Därför tar jag till mig mest ev ärliga komplimanger från karlar killar. Inte alla så j---a dum är jag inte...Men har jag vackra gröna ögon så har jag.men det är ju en smaksak. Kollar i spegeln när jag går ut så att jag har T-shirts ickeaviga o samma färg på sockarna. Skönt att islossningen börjar släppa ..Du skall se att allt ordnar sig det brukar det göra.Krama MILO GO!

NinaKatarina sa...

Men snälla du vad är det som händer ?
Ta tag i det och prata med varann.
Tänk på Milo. Tror att även små barn känner av känslostämmningar.

Pernilla sa...

Skönt att höra att isen är på väg att brytas....
Prata - prata - prata
Det är jätteviktigt, men mycket svårt många gånger jag vet. Men försök att sitta ner tillsammans istället för att undvika varandra, det tjänar ni på i längden. Hemma hos oss har vi kämpat med detta också ,men vi är nu mycket bättre på att vara lyhörda för varandra och kan oftare prata på ett mycket bättre sätt än tidigare.
Så mitt råd är: Låt inte tiden gå med tysthet för allt som inte sagts ligger ändå kvar och jäser under ytan, och kan komma upp senare. Tänk på att det inte alls är ovanligt snarare vår vardag att ha konfilkter, men man måste lära sig att lösa dem på ett sätt så båda parter känner sig nöjda, och det som man har kommit överens om är sedan det som gäller för båda.
Det är jobbigt i början men man lär sig att hantera dem tillsammans.
Ni kan om ni vill!

Kramar till Er båda