söndag 4 oktober 2009

som sex and the city-tjejerna

Det var min mammas omdöme om damerna på bilden och visst är vi läckra på mingelbilden som togs på plats :-)
Kvällen var kanon! Så himla roligt vi hade.
Skrattade så jag kunde ha kissat på mig om inkontinens varit mitt mellannamn, ja annars också. Fick faktiskt knipa till rätt rejält ibland när Mikael Tornving gasade på sin beska.
Jag ska erkänna att jag från början var beredd på lite, ja vad ska vi säga, vad som helst. Har läst flera offentliga omdömen om showen och hur vissa av de skrivande tjejerna (samtliga i expressens fredagsbilaga) nästan kräktes av skam och annat. För det var ju bara såååååå pinsamt allting och kvinnorna i publiken såååååå desperata och flåsiga och aggressiva och hade ju säkert inte fått sig ett nyp på åratal etc.
Var dessa onypta kvinnor var igår förtäljer inte historien för jag såg då bara glada människor av kromosomtyp x som hade en galet kul tjejkväll med tillhörande konstant fnitter och rejäla asgarv däremellan. Härligt!
Visst, det blir inga guldbaggenomineringar av skådespelarinsatserna, men skämten (även om de flesta landade ordentligt nedanför byxlinningen, eller kanske just därför) var skitroliga, musiken superbra (80-talsrockmedley, jihaa!) och framförarna likaså. Jag personligen går inte särskilt igång på bygglov-Mattes inoljade överkropp, men vadå, det var kul där han kom med vällingflaskor i skärpet och bilbarnstolar i händerna som den nye svenske sexsymbolen. Kul som sagt (så lättroad är jag tillsammans med de andra lika lättroade kvinnsen) och väldigt harmlöst, fast riktigt riktigt überäckligt om man frågar Anna Anka eller Bea. Men vem frågar dom egentligen.
Showen var mycket se och hörvärd och nästa år sitter jag nog där igen med mamma och svärmor och klappar i takt till musiken och de bara överkroppar som humoristiskt oprovocerat levererades oss.

Kvällens miss, en STOR sådan, var efterspelet. Arrangörerna bör ta sig en titt i spegeln, utvärdera, skämmas och ta tag i saken omgående.
Det fullständiga kaos som utbröt i garderoben efteråt var rent livsfarlig. 4 000 kvinnor trängdes i ett litet utrymme utan vakter, vissa svimmade, medan de två (!) som skulle serva oss med jackorna verkade ha drabbats av post ladies-night syndrom och segade sig med glasartad blick fram mellan hyllorna.
Katastrof!
Vet inte hur lång tid det tog, men när vi väl, åtminstone en timme senare, var med jackor igen tog det ytterligare en innan vi fick tag i taxi.
Hallå Norrköping! När flera tusen personer är på ett arr så pass långt utanför city i kylan, kan det då inte vara en idé att sätta in extrabussar? Eller ens bussar, punkt. Nu åkte taxibilarna skytteltrafik fram och tillbaka när de inte körde på tomgång framför stadion (miljötänk!?) men till sist kom väl alla förhoppningsvis dit de skulle (några i ambulans tyvärr). Bajssmaken växte i munnen. Mycket kunde ha gjorts bättre.
Fast showen var kul. Och Mikael Tornving kung för en kväll.
Får tänka på det!

4 kommentarer:

Rigmor sa...

Kul att ni hade kul.
Du skrev inget om ryggen så det gick tydligen bra.Du hade roligt och glömde.
Om man inte mår hundra!!? så kan det onda sätta sig i ryggen.
Tror inte du ska träna din rygg när du har ont.Träna gör man för att förebygga.
Jag provade allt inget hjälpte.
En vän tog mig till en Naprapat som bände och vred lite på min kropp.Fick Laser och Ultrajud plus masage.
Gick hem utan ont.Fantastiskt.
En ond rygg skall vila och så bör man sova i en bra säng som inte är för mjuk.
Hoppas du snart blir av med ditt onda.Svårt att vara glad när man har ont och man är rätt grinig och jobbig för sin omgivning.De kan ju inte se hur ont man har.
Kram och lycka till.
Marcus var toppen i morse och äntligen är han tillbaka i karlavagnen.
Ni är jättebra föräldrar till Milo tror jag.

Anonym sa...

Din mammas omdöme är helt rätt! Ni är superläckra ju!
Tack för infon om er tjejkväll! Förstår att Ni hade toppenkul! Man behöver få lite trevlig, rolig avkoppling och underhållning emellanåt! Kul, kul!!! Har läst din berättelse med stor glädje!

Trist bara att det var så dåligt ordnat efteråt med garderob och buss och taxi. Synd på dom som fick åka ambulans, det var väl inte riktigt vad dom tänkt sig när dom gick dit. Håller med Dej, där får arrangören och även Norrköping som stad skärpa till sig.

Kul i alla fall att det var en bra show och att Ni hade så roligt. Jag har sett Mikael Tornving i något annat sammanhang och också då var han riktigt bra!

Ha det gott! //Kram Maggan1

Malin sa...

Garderob-hysterin... konstigt att de inte lärt sig! Var på första showen i Sundsvall och det var det värsta jag sett!! Så många hysteriska "kärringar" som skulle ha SIN jacka FÖRST!! De slagsmål som bröt ut på vägen var värre än värsta krogslagsmålen! Kvinnsen kunde ju slåss!!
Kul iallafall att ni hade kul :-)

Anonym sa...

Kul att se min gamla trevliga chef...Grattis Marcus..