tisdag 20 mars 2012

god morgon

Vad fina ni är! Som jag piggas upp av era glada och trevliga ord! Känns lite fåfängt men så otroligt skojigt att mina ord faktiskt varit saknade.
Min respons blir att genast skvätta några runt mig.

Försöker till morgonkaffet förstå Passato Prossimo som är italienskans inperfekt. Eller åtminstone något nyligen hänt. Det skulle mer passa under perfekt för imperfekt finns det något annat som heter vet jag utan att jag kommit så långt, men italienskan är inte alls som svenskan så vi kanske ska skippa jämförelserna.
Italienskan är inte som finska heller och även om jag tror finsk grammatik är något utöver det vanliga är italienskans väldigt nära rent svårighetsmässigt.

Grammatik.
Språkregler.
Bra med regler! Jag gillar dem. Men alla dessa undantag hela tiden. Varför kan vi inte hela vägen köra på regler när det kommer till grammatik?
Men nej, det gör vi inte. Vi kör på undantag och lägger till en regel när det passar.

Ja ja.
Ordning och reda, tenta på lörda'.

Nu är kaffet urdrucket och jag ska köra en växling och läsa, eller åtminstone bläddra ambitiöst. bland sidorna om film och fostran. Har Ronja på listan över filmer att se. Rätt trevligt. Det var länge sen sist.
Men kanske vänta till Milo somnat. För jo han är hemma idag, igen.
Var lite för kaxig igår tror jag...

God morgon hursom.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej fina Finn-Jonna! :)
Jag har aldrig kommenterat, men du är en av de 4-5 bloggar jag läser dagligen. Saknat dig! :)
Tror faktiskt du är som en mysig väninna för många, hur fånigt det än låter, och man bryr sig om dig och din familj. Om du byter format på ditt skrivande så hänger jag på :) Och du - vi är många som skulle vilja läsa en bok av dig, typ om vardagsbetraktelser, familjeliv eller liknande.
Lycka till med tentor och annat!
Ps - Massor av krya till barnen!

en chic mammas bekännelser sa...

Härlig blogg :) vilket mellanmål tycker du är allra bäst och hur ser era matrutiner ut ? :)

Anonym sa...

Åh, Jonna! Vad glad jag blev över att se inlägg i din blogg igen! Jag har saknat dina ord!//Eva

Anonym sa...

Hej Jonna!
Jag har också saknat Dig. Har varit in och kollat varje dag om du uppdaterat, men förstår att det är mycket för Dig. Hoppas barnen blir riktigt friska.
Guds Välsignelser över hela Din familj.
Mvh Anette

Anonym sa...

Har också saknat dig och din blogg och hoppas få förmånen att fortsätta följa.

Anonym sa...

Hej Jonna!
Kul att se dig igen, jag tittar in varje vecka. Apropå imperfekt och passato prossimo: jag fick rådet att tänka på imperfekt som en obruten linje, medan passato prossimo är saker som händer under tiden. Typ: Mentre cucinavo il pranzo, è venuto Alberto. "Medan jag lagade middag kom Alberto förbi". Någon hjälp? Lycka till med italienskan!