fredag 1 juni 2007

spädbarnsfobi

På tal om maskar.
Såg en bebis idag. En riktig liten nyföding.
Jag var på väg till min kurator för att åter älta mina misslyckanden, förluster och det faktum att jag precis har firat min sons ett-årsdag i minneslunden.
Ja, vi hade lite att prata om.

Vid ingången satt dom. Saligt kvittrande och totalt hänförda över det mirakel som ett nytt litet liv är. Det var besökstid på BB som låg i närheten.
Jag tyckte inte om dom. Inte alls. De satt vid MIN ingång och tömde saltkar efter saltkar över min såriga kropp. De visste inte om det. Och det ursäktar allt. Men jag visste! och kännde hur hjärtat gjorde sig redo att sticka, hur lungorna började skrumpningsprocessen och hur mina muskler satte igång med mindre behagliga övningar. Men just då kom min kurator och ropade in mig.

Ja, vi har mycket att prata om.

3 kommentarer:

Johanna sa...

Jag har också bebisfobi. En riktigt elak sådan. Vi har några bekanta som fick barn, såklart en son, och varje gång vi träffar dom måste dom plocka ut bebisen ur vagnen.

Det är så jävla jobbigt och orättvist.

Numera undviker jag IKEA, och babyland och bebisavdelningen på HM.

Livet har blivit lite annorlunda.

Anonym sa...

Du kanske inte vill svara här men jag undrar hur går det med din kurator, hjälper det?
Jag vill verkligen rekomendera dig att gå till susanne didrikson på active omsorg forum. Jag tror verkligen att hon kan hjälpa.
kramar/vicky

Anonym sa...

jag tycker inte heller om dom och deras självgodhet...inget ont mot dessa bebisar men har ibland lust att smälla en och annan morsa i hennes självbelåtna ansikte....kram!