onsdag 19 december 2007

jag -ansvara för begravningsverksamhet?

Blev ingen återkomst igår, men idag är jag tillbaka. Kan inte påstå att hjärnan fungerar värst nu heller men jag kan tänka lite åtminstone. Och det kan behövas ett tag framöver eftersom jag har ett par saker att ta tag i.
När jag kom hem efter gårdagens slit hittade jag fyra kuvert postade till mig på hallgolvet. Två från a-kassan, ett tjockt från arbetsförmedlingen och ett från försäkringskassan. Öppnade inget. Fick hjärtklappning av att bara se dom ligga och skräpa där så jag tog och la dom oöppnade under några andra papper. Där fick de ligga.
Inte förrän senare, efter julmiddagen med jobbarkompisarna, hade jag samlat tillräckligt med mod till mig och slet upp skiten. I det tjocka kuvertet som jag sparat till sist låg fem jobb som jag måste söka för att ha rätt till min a-kassa. Min ettrige arbetsförmedlare har gett sig fan på att jag ska få svettas. Han flåsar likt en hyena i nacken på mig så fort jag i min naivitet tror jag kan slappna av lite.
Jobben var utspridda i hela Sverige, bland annat i Malmö och på Gotland. Ett annat var på kyrkogårdsförvaltningen i Eskilstuna där jag enligt hyenan är kvalificerad att ska söka jobbet som går ut på div kontorsgöromål och att ansvara för begravningsverksamheten! Jag trodde det var ett skämt. Fick läsa platsbeskrivningen om och om igen innan jag fattade att det var på riktigt. Han tycker väl att jag har rätt erfarenhet efter att ha begravt mina två små förra året. Kan numera det mesta det finns att kunna om för små kistor. Kanske något att skriva i CVn? Det stod visserligen att erfarenhet av kyrkogårdsarbete är en merit, men snälla, är det inte lite smaklöst att skicka den platsnotisen till mig efter att jag under vårt senaste samtal berättat vad jag råkat ut för?
Flås flås och finnjonna åkte på stryk denna omgången och det står nu 1-1.

Nu måste jag tänka ut motdrag. Han ska fan få svettas.
Men hur och vad ska jag göra?

12 kommentarer:

Lintin sa...

Men gud vilken idiot! Jag kan åka dit och smocka till den jäveln åt dig!

Anonym sa...

men vafan... snacka om att sparka på någon som redan ligger ner. det var var det lägsta jag hört.
vet inte vad jag ska säga...

Anonym sa...

Tron fan inte det är sant!

finnjonna sa...

lintin:. du har min välsignelse.
Visst låter det som ett dåligt skämt.

Anonym sa...

Finns han på riktigt? Han verkar ju inte normal! Tänk att världen hyser så många fullblodsidioter på helt normala platser i samhället...märkligt.

http://tisalen.blogg.se/

Anonym sa...

Helt jävla otroligt. Först idiotin att skicka något så smaklöst till dig, men även att företag ska behöva öppna ansökningsbrev från hela Sverige. Arbetsförmedlingen ger alltså företagen extrajobb helt i onödan, och vem gynnar det? Att de ska sitta på sina kontor och öppna oönskade ansökningar? Tro fan att rekryterare slutar gå genom ams! Förstår de inte vad de håller på med? Jag blir helt jävla galen!!!

Men du, God jul iallafall!

Anonym sa...

Va?! Måste vara ett riktigt dåligt skämt!! Förstod han ingenting av det du berättat för honom?? Hmpf. Och menar han på allvar att du ska ta ditt pick och pack till Gotland för ett jobb??? Ja de är allt bra roliga (ironin flödar) på arbetsförmedlingen.

Kramar

Anonym sa...

Makkåta jävla dårar, som är så rädda om sitt eget skinn att de inte tänker på att andra människor har känslor, att de människor som sitter där framför dem faktiskt har blod som pulserar i deras kroppar och blod som är kallt som is.
Man kan ju tro att de får provision på att få människor att jobba.
Stå på dig!

Anonym sa...

ja fy fan... illa illa.
Joe Hill sade några kloka ord för hundra år sedan:
Sörj inte, organisera er!
Jag tror tillräckligt många inte vill ha det så här, det måste finnas ett sätt att slippa vänta nästan tre år på bättring.

Anonym sa...

Helt sanslöst otroligt...jag länkar till det här inlägget från min blogg nu...alla måste få veta hur de beter sej...kanske kan det förhindra att det upprepas i framtiden om vi alla gör så...hoppas kan man ju i alla fall
Kram

viras funderingar sa...

Det var det värsta, jag blir både arg och tårögd, ring Aftonbladet och berätta är säker på att det blir tryckt, ja alla måste få veta hur det är.
vira på zoomin

Anonym sa...

Jag tror inte att din handläggare väljer ut jobben, utan att det sker automatiskt. Så var det iaf för mig när jag var arbetslös och tog upp att jag fick brev om att tex söka jobb som kirurg (är inte ens läkare...). Du kanske kan prata med handläggaren, det funkade i mitt fall. Alternativt, ringa och söka jobbet per telefon, och göra klart för dem att de inte vill ha dig typ.
Anonyma