söndag 3 maj 2009

pressfrihetens dag

Idag har den svenske medborgaren och journalisten Dawit Isaak suttit fängslad utan varken åtal eller rättegång i 2779 dagar.
Hans "brott"?
Han valde att skriva artiklar om behovet av frihet och demokrati i Eritrea.
I Sverige lever bl. a Dawits tre barn, fru och bror i ovissheten om vad som händer deras älskade far, man och bror.
Imorgon lämnas en stor namninsamling in till Eritreas ambassad för Dawit Isaaks frigivning.
Skriv på HÄR!


Läs mer.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det är för jävligt det här med Dawit Isaak! Hoppas namninsamlingarna gör nytta så att han får komma hem till Sverige snarast!

Helene sa...

Tyvärr tror jag inte att en sån idiotregim som Eritreas bryr sig om nånting alls, men självklart skriver jag på i alla fall för att visa min solidaritet.

Unknown sa...

känns inte som att en namninsamling spelar ngn roll alls i det här sammanhanget...

Anonym sa...

Självklart vill jag också skriva på namninsamlingen och hoppas på att det kan hjälpa till att få honom fri. Om det inte lyckas så är vi ju ändå en förfärlig massa människor som verkligen försökt hjälpa till! Och på sikt kanske namninsamlingen tillsammans med ytterligare påtryckningar på diplomatisk väg kan vara en bidragande del!

Sen vill jag också säga, att jag sett en helt underbar bild på Milo i sin dopklänning på Marcus blogg nu för en stund sedan. Milo är så fin, så söt! Och på den här bilden ser man ju också hur vacker dopklänningen är! Marcus skrev att din mamma gjort den, Jonna. Fantastiskt fin, hälsa henne det! Vilket jobb hon måste lagt ner på den, men ett jobb som hon med all säkerhet gjort med stor glädje för lille Milo!
//Maggan

Anonym sa...

Har skrivit på !!

Angående bilden på Milo håller jag med Marcus om att Milo är så vacker att det gör ont.

Många kramar till Er.

Farmor/Mormor

Thomas Mattsson, Expressen. sa...

Underskatta inte kraften i en internationell opinion. En namninsamling reapporteras hem till regimen i Asmara av de eritreanska beskickningarna, och ger ökat stöd för olika organisationer som t ex Amnesty som kämpar.

Vänligen

Thomas Mattsson,
chefredaktör för Expressen

Anonym sa...

Blev jätteglad när jag läste att Thomas Mattsson skrivit ett inlägg på Din blogg också! Känner mig väldigt betydelsefull i sammanhanget och hoppas på frigivning av Dawit Isaak inom en inte alltför avlägsen framtid.
God natt Jonna till Dej, Milo och Marcus!
//Maggan