lördag 28 november 2009

lördagsdans

Ännu en kväll med dansband. Trevligt så.
Det roligaste var dock när mickarna slutade fungera mot slutet och Peter Settman lite nervöst försökte lösa det på bästa sätt. Tog sin tid och vi fick skratta ett tag men sen hittade han ljudet åter och Marcus kunde låta sig inspireras lite mer.

Milo somnade bredvid ikväll igen. Verkar vara hans grej just nu och ingen är gladare än jag.

Tänk att det är 1:a advent imorgon. Galet galet.
Måste ner i källaren, eller skicka dit Marcus, för att hämta upp lite ljusstakar att ha i fönstren. Älskar julen men är inte alls för tomtar och annat krims, men ett par stakar kan få göra sitt och sprida lite ljus både in och ut.
Nu när julen verkligen börjar närma sig, börjar jag också se fram emot den än mer. Känns helt otroligt att vi i år har en liten älskling hos oss. Vi ska till Gävle och fira hos mormor och morfar med godaste maten, "riktig" tomte och hela kittet. Detta blir den första av förhoppningsvis oändligt många underbara jular alla tidigare bara varit förspel inför.

Glad advent då eller vad man nu säger, redan nu.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Har också dansat mig genom kvällen via SVT. Det är inte vanligt att se Peter Settman bli lite nervös, men han skämtade till det på ett bra sätt och man fick skratta lite. Han är ju annars fullständigt kontrollerad, pratar utan manus och han gör det på ett suveränt sätt. Kommer det kanske någon liten krönika från Marcus från kvällens kamp?
Jag blir så himla glad för er skull att Milo och ni hittat den rätta sovmelodin, nu är nog somnandet på rälsen!
1:a advent i morgon, vart har november månad tagit vägen? OK, det är ett par dagar kvar, men ändå.
Jag har fått upp mina stakar, nu får dom göra det dom ska! Lysa upp i den här mörka gråa årstiden. Det blir plötsligt mycket ljusare, både från utsidan och på insidan av mig själv. Känner mig mycket mer till freds med det varma adventljuset från alla fönster. Det här är ju Milos första adventstid och så småningom jul. När man får egna barn ser man advent och framför allt julen på ett annat sätt tror jag. Och för Er måste det vara en otroligt härlig känsla och upplevelse. Kan tänka mig att julen hos mormor och morfar blir helt fantastisk med mormors goda mat, tomte och allt som hör till. Och i Gävle är det väl stort hopp om snö vid jul, till skillnad från Norrköping och hos oss i ”södern”, där det mest är grådisigt.
Ha en riktigt trevlig adventssöndag i morgon! Kramar från Maggan1

Helene sa...

Glad Advent ni med! :-)

Anonym sa...

Hej! Detta är jätteprivat, och du behöver inte svara om du inte vill. Men jag undrar om det diskuteras/planeras syskon.. vet ju att ni går i terapi nu, och om det funkar ( vilket jag vid gud hoppas) hur ser planerna ut då? kram

Anonym sa...

Hej ! Äntligen ljusstakar på plats och plockat undan onödiga krims krams . Såg hm för j--gt ut ,men jag har fått av en väninna som är mycket duktig tillverka allt sånt. Nu är det helt ok häften o lite till åkte undan. Vi var på 2 julmarknader igår o jag köpte bara godis! Hembakt älskar hembakta kladdiga kakor. Men bakar inte själv. Gudskelov gått ner ett par kilo sista tiden men men nu blir det träna av imorgon , tog en straffrunda ,promenad , i full fart idag imorgon ordentlig träning. Såg lite av dansbandskampen , roligt var P Settman med mickarna o krånglet men rutinerat klarade han även det. Är själv inte direkt julälskare det blir för hysteriskt före men julafton osv skönt! Milo go sov nu ordentligt varje natt . Du in första jul , tomten är snäll såpass du vet det o många många andra jular får du. Hoppas du får många presenter. Jag har varit "tomte" med min lilla syrra 8 år som bara stod o skrattade o jag såg inte att läsa på paketetn pga svetten rann o att jag skrattade till slut. Barnen i fam vi var hos /grannen/ avslöjade oss inte. Efteråt rasade vi ihop i en snödriva vi "tomtar" 16 o 8 år av skratt. Aldrig mer "tomte". Ha så trevligt nu vila.