onsdag 28 maj 2008

plocka mig, gör det bara!

Går det någonsin så som jag hoppas? Nej. Tydligen inte. Så nu ska jag bokstavligen surfa vidare och lämna hoppet i land.
Surfa är i mitt tillstånd att fortsätta med sprayen men skippa sprutorna, för värdet hade klättrat ytterligare. Det där värdet som jag på ett sätt ska vara glad för, har ju uppenbarligen välfungerande och ytterst produktiva äggstockar, men precis samma värde är den förbaskade käppen i IVF-hjulet. Måste få ner det innan någon som helst fortsättning blir möjlig. Så nu är det surfing tills det händer. Om det händer... Vi får se. Orkar inte hoppas. Ska dit imorgon bitti igen och lämna blod och sedan åter vänta till efter lunch för att få besked. Så då vet jag ju.
Jag i min enfald röstar på plock trots höga värden men det går inte läkarna med på. Kan vara farligt säger dom. För mig. Suck. Alltid jag, jag, jag. Jag tar risken. Kom igen, plocka mig! Lite organkollaps har väl ingen dött av. Eller?
Jag är trött just nu. Har emellanåt så ont att ögonen vill krypa in i skallen och det senast svalda börjar leta sig upp i strupen. Magen svällde upp i natt som en luftballong och snart lyfter jag. Hur kommer jag må efter dagar av ofrivillig surfing är frågan. Måste enligt snälla sköterskan i telefonen ta det riktigt lugnt från och med nu för mina stackars stockar börjar vara av den storleken att de kan hamna snett vid överdriven ansträngning, slå knut på sig själva och allt vad det nu var. Bara lugna promenader hädanefter. Jo tack. Kan ju inget annat. Är som en höggravid höna. En parodi på mig själv där jag vankar omkring i stan med uppknäppta brallor och vänsterhanden på magen. Smockan hänger i luften och jag bara väntar på att någon ska fråga om jag är gravid. Nej men jag har 30 kanske 40 äggblåsor som dinglar i buken och en oanvänd högernäve. Det du! Kadung! Pang! Bong!
Skulle inte slå någon egentligen men tanken kittlar skrämmande gött måste jag säga.

Får väl gå och lägga mig i soffan igen och följa läkarens order.
Kanske kommer det en actionfilm på nån kanal med massa slagsmål för mig att titta på?

6 kommentarer:

Anna sa...

Kan inte annat än le när jag läser ditt inlägg, samtidigt som det smärtar i mig när jag tänker på hur jobbigt det måste vara. Men du klarar det här, det vet jag!
Och just du, du, du är jätteviktig! Glöm inte det! Även om jag kan förstå din frustration .."Plocka på, varför jag jag jag?". Men för att det här ska gå hela vägen, så är Jonna tokviktig!
Kram på Dig!

Anonym sa...

Ja, du klarar det!! Det går vägen med din vilja och styrka!!!

Anonym sa...

Stackare, så ont du måste ha. Jag hade super ont de sista dygnen för plock o då hade jag ju tydligen bara 8 blåsor... Hoppas nu att det är många fina ägg du bär på så att det blir en bra skörd :-)

Lilla J sa...

Håller tummarna för att värdet går ner så det kan bli plock snart!!

Michis sa...

Håller tummarna för att allt ska gå bra!

Toka2 sa...

"Lite organkollaps har väl ingen dött av."

..Om du visste hur nära det var att jag frustade morgonkaffe över min släpbara dator när jag läste den raden ;-)!

*KRAAM*