onsdag 3 september 2008

dag tio -ensam

Då var jag där, dag 10, ett noll. Tvåsiffrigt. Tio dagar har jag legat med korta undantag, permisioner som jag ger mig själv vid datorn. Det går rätt bra med vilandet. Känner mig inte alls sjukligt uttråkad och har tack och lov lyckats hålla undan skräcken någorlunda senaste dagarna så livet leker kunde man kanske kunna påstå. Beror såklart med vad man jämför med, men för mig är det kalas nu! Känner av ena rumphalvan lite mer också. Gaffelstick gjorde susen. Ett tips till er andra som har skinkor med tendens att somna.

Mamma åkte imorse, så jag har varit ensam sen dess. Funkat bra det med men jag saknar min mamma. Var så kul att ha henne här, fixandes och donandes. Det är något speciellt att vara gravid och kunna dela med sig av det med sin mamma, om man har en att dela sånt med. Jag har det och är väldigt tacksam. Hon var med hela vägen när Dante förlorades så vi har ett speciellt band och delar numera en tyst förhoppning om att det denna gången går bra. Det är med försiktiga ord vi pratar om framtiden och barnet vi hoppas så ska komma. Vi vågar inte ta något i förskott, men hoppet, drömmen och tron om det finns ständigt där i små korta ordalag. Kanske jag den här gången kommer få chansen att själv få bli mamma till ett levande litet barn och hon äntligen mormor! Vi hoppas.

Marcus är på väg hem. Känns skönt. Vill att lilla familjen ska vara samlad. Det är så tryggt när han sitter bakom skjutdörrarna och pillar på sin dator. Nu är det tyst. Bara judge Judy som skriker i rutan. Snart dr Phil och sen resten av tv-kvällen. Vem hinner bli uttråkad?

7 kommentarer:

Terese sa...

Kolla in nya Idol, man brukar alltid kunna få sig ett o annat gott skratt :-)

mrsjones sa...

Så glad att höra att dina första ligande tio dagar gått så bra!

Blev alldeles tårögd när du beskriver ert speciella band, ditt och din mammas. Att med inte så många ord dela en förhoppning om det som komma skall. Ett barn och ett barnbarn!

Min mamma är så där med, försiktigt och lite avvaktande glad. Hon sa inte grattis, utan bara tårögt, å jag längtar.

Oj det blev långt, lite gravidkänslig kanske;)

Hoppas ni får en mysig kväll, alla tre!

kramar

Hillbergskan sa...

Hej där! Håller med Mrs Jones. Sitter och är lite avis på din och din mammas kontakt. Det är dig väl unnt tycker jag.
Ja nu är ni tvåsiffriga du och Lilla Mini. Härligt! Men allvarligt: Judge Judy?! Ja, det kan iof vara underhållande *asg*. Ha en skön kväll och fortsätt se framåt med tillförsikt.
Kramen

Åse_ohlsson sa...

Hej Jonna !
Vill bara säga att du är så duktig o stark o vi hoppas innerligt att det går vägen .

Kramar från Åse

smultron sa...

Det är bra! Se på doktor Phil och massera rumpan om den somnar. Du är en riktigt hjältinna :)

Anonym sa...

Kanske du skulle inleda projekt STICKA ? jag har varit o köpt ett nystan garn precis. Jag ska sticka fusk-lång-raggisar... Alltså jag ska sticka den översta kanten av långa raggsockor, en slags mudd lixom... Dessa ska jag ha när jag har kjol och stövlar, tror nämligen det blir för varmt med dessa långa raggisar som jag sett som är så fina.

När man en gång väl börjat sticka är det svårt att sluta, under tiden kan du ju lyssna på en talbok!

Rebecca sa...

Be Marcus köpa en sacco-säck!Helt underbart när man är gravid att kunna lägga sig på magen och få massage..:)