torsdag 11 september 2008

lyckat VUL

Jodå. Det såg ut som vanligt! Ingen förändring i livmoderhalsens längd och Mini kikade förbi och vinkade glatt (inbillar jag mig) till mamma. Andas ut.
Ledsen att jag håller er på halster så här efter kontrollerna men jag tar bara helt slut och orkar inte annat än lägga mig och sova ett tag efteråt. Det är påfrestande för både kropp och knopp att åka på de här utflykterna. Men det såg alltså bra ut. Tack gode Gud! Min läkare sa också att jag får vara beredd på att det kommer kännas emellanåt. Inte bara är det vanligt i dessa veckor för alla gravida (har ju glömt) att känna "växtvärk", jag är dessutom opererad i magen och har ett cerklage där nere/inne, så båda grejerna gör sitt till för att det kommer mola på när Mini och magen växer. Det var ju skönt att höra på sätt och vis, att det är normalt, även om jag såklart helst inte skulle ha nån smärta alls den kommande tiden för jag kan ju tydligen inte riktigt hantera det. Finns iksom inget mellanläge för mig, Aj -och det är direkt katastrof, värsta scenariot, åka in och komma tom hem. Lyssnar stenhårt på mitt mentala träningsprogram och hoppas bli bättre.
Nästa koll på onsdag och då ska vi få titta nogrannt på vår bebis alla viktiga delar. Stora UL-dags.
Färdtjänstresan var smidig och lite spännande även om jag nästa gång vill åka vanlig bil. Kan inte sitta och skaka på golvet på en mini-buss i ett säte som inte kan lutas bakåt. Båda resorna, fastän det i dispensen stod att jag måste sitta i framsätet. Ja ja, kan inte få allt.

12 kommentarer:

Elin sa...

Åh vad skönt att höra ifrån dig *andas ut lite* Jag blir så orolig varje gång du ska på kontroll. Förstår mycket väl att uppdateringen inte kan komma med en gång, men det är så skönt varje gång man får höra att Mini mår bra :)

Åse_ohlsson sa...

Hej Jonna !
Ja du ska veta att man har faktiskt lite ångest varje gång man går in o läser era bloggar innan man ser att allt är bra med hela familjen o man känner glädjen komma . Det är ju lite tokigt då man inte känner er, men på något sätt är ni en del av ens tillvaro o tummar hålls både här o där.DU ÄR JÄTTEDUKTIG JONNA många varma kramar till dej vännen.

Från Åse i Hässleholm

Jordgubbspaj sa...

Vad lättad jag blir :)!

Förstår dig fullt ut.

Själv hade jag en egen doppler som jag använde när bebisen inte rört sig som jag ville och det var nervöst när jag tog fram den innan jag hittade hjärtljuden och det gick ändå snabbt att göra det. Varenda gång var jag jättetrött och slut efteråt!

Så jag förstår att du inte orkar uppdatera så snabbt!

Anonym sa...

Hej!

Envis här. Lite tips...

Eftersom du har medicinska skäl så får du se till att ha papper på vad det innefatttar och säga till när du beställer färdtjänst. Sitter det någon om samåkning sker får du lov att vara besvärlig och be personen flytta på sig. Gör de inte det eller själva av medicinska skäl behöver sitta fram får taxiföretaget skicka en ny bil omgående!

Du ska inte vara snäll och bli försämrad/må dåligt för att de inte kan skicka rätt bil/förutsättningar!

Jag är dessvärre van vid färdtjänst, hemtjänst och sjukvård och jag var för snäll i alldeles för många år, vilket jag bara blev försämrad av.

Var tydlig, det är din rättighet!

Skönt att det gick bra.

/Envis

Mummel sa...

Som Envis säger: var vrång!

Själv har jag ryggmärgskrångel, vilket innebär att stötar och sittande gör mej skitdålig.

Att då tvingas åka tio mil i totalt o-stötdämpad lillbuss innebar åtskilliga dagars totalvånda, och det roliga var att jag skulle på diverse neurologiska och neurofysiologiska undersökningar...

Det är uppenbarligen så att "sjuktransport" inte innebär att företaget som sköter dem har vare sej kunskaper eller intresse för "patienterna"!

Kräv! Inte för din skull - för din lilla unges! (det är det enda som fick mej att kunna bråka förr, innan jag blev medelålders bitch, barnens skull... ;-))

30-nånting sa...

Härligt att höra att allt såg bra ut!

T sa...

Åh vad glad jag blir att höra att allt är bra mer er!

Hillbergskan sa...

Det är med viss ångest även jag kikar in här varje dag. Blir dock lika glad varje gång jag ser att det går bra för er och lilla Mini!!! Skönt att allt ser okej ut fortfarande. Håller (som jag säger varje gång) alla tummar för er. Ha en skön helg i lodrätt läge;) Sköt om er!
Kram

Anonym sa...

alltså bara en undran...
hur går det med sambons körkortsprojekt?

Tovan tycker sa...

Så skönt att höra! Nu vågar jag äntligen slappna av och titta in på din blogg och se hur ni har det. Mina tummar är blåa efter att ha hållit dem så hårt...Mini, Jonna och Marcus finns i mina böner. Massor med lycka och glädje till er! Kram

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Du gör ju helt rätt som åker in varenda gång du blir det minsta orolig. För tänk den gången du inte gör det, du skulle aldrig förlåta dig själv om det hände något.

Skönt att höra att allt fortskrider som det ska!!

Gunilla sa...

det har blivit wn vana det här med att besöka dig....

Kram Gunilla mamma och änglamamma