måndag 29 september 2008

dag trettiosex -dagens mediabula

Idag kan ni läsa artikeln i tidningen. Ja eller via länken, men vill ni bli i det närmaste påhoppade av en gigantisk bild på oss, lilla amputerade familjen, slå upp mittsidan i pappersvarianten. Ha ha. Fick nästan en blåtira själv, så stor är bilden. Lite roligt även om jag blir lätt småsvettig av mig själv i sådana här sammanhang och kan inte låta bli att stirra mig blind på flottiga luggen som inte verkar ha sett shampoo på några dagar. Men artikeln är bra. Hoppas den kan ge hopp och kanske till och med stöd åt någon. Finns det bara en som känner nåt av det nämnda har jag gjort mitt.

Idag har min mamma kommit och Marcus' åkt. Mammorna går skift. Känns bra. Är oerhört lyckligt lottad och så tacksam över det stöd vi får från våra underbara föräldrar! Tänk om alla kunde ha det så.


Ett litet sifferlexikon för de som undrar över matematiken i det hela. Speciellt för dig Macke f :-):
v 19+1 (som idag) betyder alltså att graviditeten har pågått i 19 veckor och 1 dag och vi därmed är inne i vecka 20, Mini och jag.
Dag trettiosex, idag. Betyder att jag legat i så många dagar. Istället för nedräkning vill jag påminna mig om vad det är jag faktiskt uträttar hela tiden.

Kram bästa bloggläsare!

12 kommentarer:

Tezz sa...

Åhh...så kul att ni åter är gravida.Hoppas nu att den lill* håller sig kvar i magen ett bra tag till.
Själv har jag fått cerklage 4 gånger och det har funkat bra dock haft GBS till och från hela tiden.Jag har fött utan kejsarsnitt.Nu när jag tänker efter så har det nog varit rätt jobbiga graviditeter men man glömmer så lätt då man har det lilla knytet i sin famn.
All lycka önskar jag er!

Tezz sa...

Hmm..nu försvann mitt inlägg eller?

Ville bara önska er all lycka med graviditeten.Själv har jag burit 4st barn med cerklage och jag har valt att föda dom utan kejsarsnitt.Det har varit tuff gravditeter men det glömmer man snabbt då man har det lilla knytet i sin famn..

Kram

Anonym sa...

...men en underbart vacker bild var det! :)
och intressant läsning!

Flickan på heden sa...

Vill börja med att gratulera till er Mini i magen! Hittade hit till Din blogg idag via artikeln om er. Läste om er för ett tag sedan och blev skitglad för er skull nu när jag fick se senaste nytt. :-)

Har själv gått igenom flera IVF:er och FET utan att en enda gång fått se det där omtalade pluset på stickan, så idag sitter vi här med en underbar dotter vi hämtat på andra sidan jordklotet istället. Och vi är äntligen i hamn (UNDERBART) vi med, fast på ett lite annorlunda vis.

Stort lycka till & sköt om dig/er! Nu tänker jag följa er resa här!

Kram från en syster ute på heden

Anonym sa...

Bra artikel tycker jag! Nu vill jag också att de här veckorna ska gå snabbt så att ni kan känna er lite lugnare och tryggare ju längre tiden går. Kram S

macke f sa...

Ahhh!!! Okey, det var så enkelt alltså. Fattade att den första siffran var veckan men sen övergick det mitt intellekt... haha
Kramar i massor till de som vill ha.

tiindra sa...

Hejsan! Jag är en av många inlägg du får antar jag. Läste din artikel i tidningeni dag och kände att jag ville lämna ett avtryck...
Jag hoppas att allt går bra och att ni får en liten bebis för det är det bästa som finns att få i livet...
äveno majg har flera barn så har vi fått kämpa för vår 3:a och 4:an som aldrig blev...

http://www.familjeliv.se/hem/parlans_mysaa/presentation.php

http://tiindraz.blogg.se/

Anonym sa...

Hej Jonna!
Visst ger du stöd. Så oerhört mycket. Idag är det speciellt för mig att läsa din blogg och se bilden på Mini som svävar runt, eftersom h*n är på dagen så gammal som min dotter var när hon föddes. Jag har följt din blogg sen det hände i våras, alltså genom hela IVF-proceduren. Nu sitter jag som så ofta här och hoppas på ett plus denna månad och jag är övertygad om att läsa om allt som du går igenom förbereder mig mental för allt det svåra som jag (förhoppningsvis) har att vänta.

Tack så hemskt mycket Jonna för att du delar med dig av det mest privata. Det behövs. Jag hoppas bara att alla som läser din blogg förstår att även om ni har varit med om väl mycket, ovanligt många gånger, så är det fler där ute som har det som ni. Det är som Marcus säger i artikeln lite väl mycket hemlighetsmakeri kring allt det här.

Många lyckönskningar till hela lilla familjen!

Elin i Björken sa...

Hej! Vad fina ni var/är i artikeln. Jag hoppas VERKLIGEN att det ska gå bra denna gång. Kramis på er!

Anonym sa...

Åhh gud vad glad jag blev för eran skull idag när jag läste expressen. Tycker det är så roligt att mini nu finns i din mage och jag vet att nikommer bli helt fantastiska föräldrar. Hoppas med hela mit hjärta att allt går bra och att mini får uppeva världen =) Lycka till.

Jordgubbspaj sa...

Vet inte om jag lyckats få iväg kommentar till dig ikväll?! Men jag är glad över att ni gjort artikeln så att alla som varit med om liknande känner att de inte är ensamma och de som lever lyckligt ovetande och bara "skaffar" barn kan uppskatta sin tillvaro mer och FÖRSTÅ de som förlorar sina barn bättre :)!!!

KRAMAR

Tummarna hålls, som alltid!

mrsjones sa...

Läste precis GT hos mor min. Ni är så bra och fina! Luggen var fin o inte alls fet;) Kramar!!