onsdag 10 september 2008

färdtjänst kirrat

En trevlig kvinna från kommunen var på besök och godkände min färdtjänst! Synd att jag inte kan åka nånstans. Fast jodå, det är för resorna till läkare och barnmorska och sådana blir det ju varje vecka. Men inget ska vara för enkelt, så jag fick ringa till sjukresekontoret som har hand om sjukresorna och be om dispens så jag slipper åka med flera andra och sitta i taxi i timmar till och från sjukhuset. Ringde dit. De behövde intyg. Ringde kommunkvinnan som skulle faxa det till dom och sedan skulle de ringa om dispensen och hon till mig igen imorgon om det blir fixat redan till då. Skulle ju vara perfekt. Klockan 13:30 ska jag vara på sjukhuset.
Har haft ont i magen senaste dagarna så jag ber till gud att allt är som det ska. Hoppas det är bara Mini som växer.

Blev förresten grundligt besviken på Top model som tydligen ska visas varje kväll nu istället för en gång i veckan. Hela min plan på att vara i tryggare veckor med bebis under finalen kraschlandade därmed bums. Skit tv3! Få se om jag ens orkar börja följa skiten nu.
Det gör jag säkert.

12 kommentarer:

macke f sa...

Herregud grattis till din färdtjänst!
Norrköping måste vara en fantastisk kommun. Jag har ju kört färdtjänstbuss förr och ar bara skräckhistorier från Kalmar län.
Minns när det drog in tillståndet för en 10 årig kille som var gravt cp-skadad, hade elrullstol med sondmatning med motiveringen att han "bara" hade 800 meter till allmän busshållplats.
Som sagt, grattis till en varm och värdig kommun.

Sweetish sa...

Vad skönt att ha såna där praktiska detaljer klara. Då kan du koncentrera dig på det som är viktigt. Ha det bra!

Anonym sa...

Har inte varit här på ett väldigt bra tag, så jag vill verkligen säga:
Grattis till både dig o Marcus!
Härligt!
Grattis till färdtjänsten med förstås!

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Jag vet inte om grattis till färdtjänsten är rätt ord? Men som jag förstått det, så brukar det vara skitsvårt att få sådan hjälp, särskilt när man "bara" är gravid, och "bara" riskerar "missfall" (många situationstecken där)

Så jo, Grattis är nog rätt ord.

Anonym sa...

Glöm inte att det kan göra riktigt ont att vara gravid. Speciellt i de veckorna där du är nu, när bebisen dra igång och växer mycket. Sen kan det vara lugnt ett tag för att dra igång att växa som bara sjutton. Det värker och stramar, sammandrar och håller i!Hoppas du kan släppa lite oro i morgon hos doktorn och ha ett lugnt slut på veckan. Dagarna går och jag håller tummarna och tänker på dig varje dag.

Emmama. sa...

Skönt att ni får hjälp med detta nu! Jag är också ordinerad sängläge eftersom jag fått lunginfammation och det är ju inte jätteroligt att ligga helt stilla dag efter dag, det vet jag nu. Kämpa på!!

Anonym sa...

En historia till min mamma berättat om sin graviditet med 4mån sängläge; hon började spela på hästar!
Enligt egenn utsago kunde hon inget innan, men lärde sig om kuskar, banor o allt annat. Spelade för små summor och gick +/- 0. Annars har hon inget sportintresse o har inte fortsatt.

Antar att man skaffar sig lite nya hobbies!
/My

ingy sa...

jag blev oxå besviken på top model, en gång i veckan ska det vara. men det var mer udda modeller denna gång. stiligt.

vad tiden går! nere på 160 dagar, tyckte det var 200 dagar kvar nyss. ;)

Terese sa...

Klart det är Mini som växer!
Skönt att du fått färdtjänst, då blir nog allt lite smidigare...
Har du inget att göra om dagarna så kan jag tipsa om Tradera, när jag är uttråkad sitter jag där och glor på sista minuten fynden. Shoppade en helt ny sidenklänning igår för ord pris 399 för 32 spänn, som hittat haha! Sköt om er!

mrsjones sa...

Gött att du fått färdtjänst, verkligen bra. Vet inte om det lugnar men jag hade och har fortfarande ont i magen flera gånger o dagen, började lite innan där du är nu. Magen blir tom lite hård och jag orolig. Men det är som det ska, den växer och övar! (inte en infektion som jag oftast tror) Kram och hoppas det går bra idag!

Ängelmedhorn sa...

om inte annat kan du roa dig med säsong 11 av topmodel som går i usa just nu. :-)

och sen borde jag väl säga grattis till färdtjänst med... hittade hit av en slump så har inte hunnit sätta mig in i hela bloggen.

Ängelmedhorn sa...

om inte annat kan du roa dig med säsong 11 av topmodel som går i usa just nu. :-)

och sen borde jag väl säga grattis till färdtjänst med... hittade hit av en slump så har inte hunnit sätta mig in i hela bloggen.