fredag 5 september 2008

dag tolv -kontroll

Det var stökigt och fullt i väntrummet. Pustande höggravida kvinnor, deras något förvirrade män, mobiler som ringde för högt och svarades i med samma volym. Nyblivna föräldrar och storasyskon med små skrikande nyfödingar på deras första återbesök. Och så vi då. Försökte hålla oss borta från de övriga så gott vi kunde för fortfarande får jag panik av de ovannämnda. Försöker se det som terapi, men vem lurar jag? Inte mig.
Till sist var det vår tur och vi fick genast med yttre UL se Minis hjärta slå! Min bästa läkare gjorde diverse mätningar och tillväxten såg bra ut, lite i pluskant. Fick sedan se närbilder och såg att vår bebis har den vackraste profilen med sötaste uppnäsan någonsin! Så perfekt h*n är!
Sedan var det dags för jag vet inte vilken gång i ordningen att göra en inre titt (där ligger jag som en gång i tiden hade problem att gå till gyn och vädrar musen innan nån hinner säga till) och även nu såg det bra ut. Livmoderhalsen är intakt och kanalen sluten. Moderkakan kan ligga lite över öppningen men eftersom det ändå blir snitt så spelar det ingen större roll. Allting var så bra det kan med andra ord.
Återigen kan vi andas. Just nu.

Väl hemma är vi så utmattade båda två att vi inte säger nåt, är bara väldigt lättade i varsitt rum. Snart somnar vi. Jag i soffan, Marcus i sängen. Men är lika trötta efteråt och lika glada. Vår bebis lever och just nu är allting bra.

11 kommentarer:

Sara sa...

Jag blir så glad för er skull!

Sabina sa...

Grattis till en lyckad koll o till underbar UL-upplevelse!

H*n ser otroligt go ut.

Värmer hjärtat att allt såg bra ut. Tror, hoppas, ber o önskar det ska fortsätta så!

Tummar, Tankar o Kramar

Elin sa...

Hurra! Vad otroligt vacker Mini är! Tänker på er så ofta, och blir lika innerligt glad varje gång jag ser att du har uppdaterat med att Mini mår bra där inne.

Theannapanna sa...

Ooooo vad underbart! Grattis till ännu en lyckad kontroll!

Har fått en känsla av vad * byter ut för bokstav så jag läser det hela tiden o måste gå tillbaks o kolla om det stod så eller med * :-)
Fast jag har väl aldrig haft rätt gällande sådant..

kram till er!

Anonym sa...

Härligt härligt!
Magisk bild! Så liten men så stor!
Kram!
Trassel

Imosa sa...

Wohoo!

Malin, Lammhult sa...

du vackra mini, om du bara visste hur många som väntar på dig och gläds med dina underbara föräldrar.

Julia sa...

Vilken fin Mini, va glad jag blir!

tisalen sa...

underbart härlig läsning

Cinks sa...

Åh, va härligt att höra! Jag undrar, hur många dagar är det beräknat att du ska ligga? Tills "risktiden" är ute (och när är den isåfall?) eller tiden ut? Tuuuur att det finns inn-tööör-nett :-)

Terese sa...

Åh vad härligt! Och lika bra ska det se ut nästa och nästa...och nästa ......och nästa gång tills lilla Mini tittar ut!
stOOr Kram!