måndag 1 september 2008

dag åtta -besök hos BM

Fatta. Dag åtta! Helt sjukt, snart är jag inne på tvåsiffrigt. Fortfarande känns Oprah och Glamour spännande och det är bra. Mamma är här och det är ännu bättre! Hon lagar mat och serverar och fryser in och städar och fixar och donar medans jag ligger i soffan. Har låst in duktiga flickan i en låda och gömt nyckeln, bara ibland ekar hennes röst hetsande men den är så långt borta att jag inte kan eller vill tyda vad som sägs, så jag ligger snällt kvar och tar emot hjälpen jag får.
Vi var till barnmorskan idag. Känndes bra. Får nog bli hon. Minis hjärtljud hördes precis sådär tydligt och stadigt som jag önskade. Mellan 145-148 i minuten. Helt underbart. Trodde ett ögonblick jag skulle börja storgråta när jag låg där och såg mamma le stort, för det går inte att höra på dudunk dudunk utan att minnas min Dante och hans tappra lilla hjärta som slog och slog tills den inte gjorde det mer... Men Minis ska fortsätta! Länge ska de fortsätta. Så länge jag lever ska de fortsätta!
Förutom lyssning av hjärtljud pratade vi lite, jag lämnade blodprov och fick mitt mödravårdskort. Yes! Då är det på riktigt liksom. Mitt gravidlegg. Jag är på smällen. Mitt tredje lila kort som jag hoppas ska bli fullklottrat. Fick väga mig. Vikten står som min ursprungsvikt fastän jag redan gått upp fem kilo så det är lite missvisande. Men vadå, jag vet ju hur duktig jag har varit. Och kommer vara, här ska läggas på!
Fick träffa sjukgymnasten och fick övningar med mig att göra i säng och soffa. Ett tufft program, 30 fotböj och 10 djupandningar i timmen. All vaken tid! Tror aldrig jag rört mig så mycket någonsin. Kommer vara i beach -09 form när jag är färdig med det här.
Nu blir det ligga lågt igen.

Vill krama er alla för ni är så fina!

13 kommentarer:

Anna sa...

Är det någon som är fin så är det du!
Blir så glad av att läsa att det går bra för dig. Och du är så tapper och grym som kämpar på.
Försök nu slappna av och njuta av att du blir ompysslad ..och att du faktiskt är gravid. Du är gravid! :) Du har en liten Mini i magen. :)
Kram.

Ditte sa...

Blir varm om hjärtat av att läsa det du skriver.
Du är också fin, Jonna. Det verkar kanske konstigt att en vilt främmande person skriver det men jag menar det. Det är så fint att du delar med dig.
Allt gott till dig och de dina.

Anonym sa...

Tillbaks från semestern och det första ( nästan) jag gör ?? kollar läget, hållit tummarna under två veckor, så blev himla glad att allt har gått bra. Njut av den dubbla mammatiden nu bara :-) Kramar Chili

Anna sa...

Du är verkligen en kämpe, Jonna och jag är glad över att du delar med dig av din (och M:S) resa till Minis födelse!
Kramar från mig!!

Anna sa...

Har inte skrivit nåt hos dig på länge, men jag läser varje dag. Sjukgymnaster kan var riktigt hårda. Jobbar tillsammans med tio stycken, då jag är arbetsterapeut så jag vet. Men de kan vara snälla ibland också ;-)

Anonym sa...

Du har en fantastisk attityd och är en inspiration för alla med svåra graviditeter. KRAM!!
L's mamma

Elin i Björken sa...

Kanske kan börja sticka lite kläder för att få tiden att gå? Det blir lite gammaldagskänsla över det, men lite mysigt också?

Garn går säkert att beställa över nätet och mönster med.

Kramis

Hillbergskan sa...

Hej! Ja det är bra att Oprah och Glamour är spännande! Kan ju tipsa om Ellen DeGeneres också...Hon är rätt kul;) Och Rachel Ray....Kan showerna då jag är skiftknegare;). Jag håller tummarna så hårt för dig och M! Ni är så värda att få känna denna lycka som det innebär att få barn. Ni verkar vara så goa och snälla människor. Sköt om dig och ta det lugnt med sjukgymnastiken. Och lova att din mamma får ta hand om dig ordentligt nu;) Bli bortskämd, det är du sannerligen värd.
//Hillbergskan

Meryl sa...

Bra vilat i soffan!
Och lycka till med soff-gympan ;-)
kram!

Anonym sa...

Hei Jonna

Terkkuja täältä Suomesta. Ihana kuulla noita hyviä uutisia ja että Mini voi hyvin. Äiti-Annelille myös kovasti terveisiä. Peukut on pystyssä!

Liisa

Madde (maddepladder) sa...

Hjälp vad tiden går fort ändå (lätt för mig att säga;-)), redan dag 8! =)

Mammor är bra att ha dom! Jag har också haft stunder (som du säkert förstår) då jag fått ligga och titta på när mamma gjort exakt detsamma som din mamma gör för dig nu. Det spelar ingen roll hur gammal man blir, ens mamma står nog inte ut med tanken på att man inte kan laga RIKTIG mat till sig själv så då kommer dom farandes och fyller frysen =)

Hoppas du får en trevlig åttonde kväll och en god natts sömn och sen väntar dag nio som i ett skutt blir till tio!

Som sagt, lätt för mig att säga... ;-)

mrsjones sa...

Underbart med starka fina hjärtljud!
Gott med mamma som pysslar om dig, dom är allt bra att ha ibland mammorna! Kramar till er alla tre, dig mini o mamma!

Anonym sa...

Jonna,
den där finskan förstod t o m jag...
Min man är finne...:-)
KIITOS själv för din fina blogg!
M v h Mohikanen.