tisdag 30 september 2008

dag trettiosju -filmtips mm...

Igår hade vi en typisk långkväll mamma och jag. I vår familj lägger vi oss sällan före midnatt och så också alltså igårkväll. Vi såg filmen P.S I love you (en av svärmor evas filmtips) och som jag rekommenderar den vidare! Varm, vacker och rolig. Tårarna hotade välla över ett antal gånger samtidigt som man fnittrade förtjust minuten efter. Se den!

Sover inte särskilt bra just nu, men det får gå. Somnar ok men har problematiken med att inte kunna somna om när jag vaknar för mina otaliga kisspauser. Men så är det ju att vara gravid tänker jag och ler lite. Jag är inte konstigare än nån annan på-smällen-syster.
Har idag börjat prenumerera på Postkodlotteriet då jag ett tag gått runt med en stark vinnarkänsla i kroppen. Vinner ju visserligen aldrig nånting i lottväg, har aldrig gjort och kommer nog aldrig att göra. Till och med i "vinst varje gång" går snöret garanterat av och jag får gå tomhänt därifrån. Men nu kittlar det på ett obestämt sätt och jag kan inte härleda det till nåt annat än en föraning om nåt stort. Just det här lotteriet har jag haft ögonen på ett bra tag och bara att kunna vara med och bidra till Rädda barnen är ju en vinst i sig, även om min kittlande känsla låter lite klirr klirr. Och utan att verka för girig skulle det där klirret vara väldigt välkommet och rätt vältajmat just nu med tanke på min avsevärt minskade månadsinkomst (ca -4500 kr i månaden) i kombination med vissa ökade utgifter. Det kostar att hålla sig sysselsatt i soffan, för att inte tala om mitt ökade behov att bidra till olika bra ändamål, som visserligen kunde ha kommit i ett annat ekonomiskt läge men som ändå berikar på ett sätt jag inte kan tänka mig vara utan just nu.
Gör man någonsin gott, utan att själv vinna något på det?

Ja hursom, så ska jag nu lägga mig i soffan och vänta på att Magdalena Graaf med sin subtilt tobakshesa röst knackar på med värstingbukett och cälfylld check i armhålan.


För att undvika missförstånd och eventuella rättsliga följder.
Har alltså ingen aning om fröken Graafs rökvanor och påstår inte att hon någonsin ens smakat på en cigg, bara att hon låter så.

7 kommentarer:

"schäfer" sa...

Haha det är så roligt att läsa - känner ju så väl igen mig :-)
Har aldrig spelat bingolotto - men när jag låg där i soffan var vi bara tvungna att prova (ingen vinst). Vi tittade på postkodmiljonären och tävlade i frågorna mot varandra osv... Vad gör man inte för att slå ihjäl några timmar!?

Kul med filmtips - när man nu ska få tid att se en film...
kram

Viktoria sa...

Hej!

Hittade på din blogg av en slump och det är jag otroligt glad för! Jag läser den varje dag och håller alla tummar och tår för er lille familj. Jag kan absolut inte säga att jag på något vis förstår hur det känns för er eller har någon aning om vad ni går igenom men det ger en perspektiv på livet att läsa din blogg. Jag är själv gravid i v 39 och jag inser om än mer när jag läser din blogg vilken otrolig gudgåva det är vi bär på!

Jag vill bara att du ska veta att du inte bara ger stöd, hopp och insikt åt personer i samma situation som er utan åt mig också och säkert många fler med mig!

Du är så stark och vacker, forsätt kämpa jag är övertygad om att du kommer att ha en frisk, stark alldeles underbar liten varelse i din famn om några veckor!

Mia sa...

Boken är bättre än filmen. Jag läste boken först, vilket kanske inte var det bästa. Men boken är helt underbar. Jag håller min tumme & tå för att allt ska gå bra för er. Vi kanske ligger på Vrinnevi samtidigt. Ligger en vecka före dig =)

Anonym sa...

Klart du har en stark vinnarkänsla i kroppen, du bär ju på världens bästa vinst, liten Mini ;)

Alla lycka till er!

Anonym sa...

Hej! Satt och väntade på att vår pizza skulle bli klar och snubblade över artikeln i expressen om Er. Jag fastnade för den och började läsa Din blogg. Jag är själv gravid i v 17+3....Hade en mycket jobbig första graviditet och höll på att stryka med i förlossningen, ändå har jag och min man vågat oss på en nr 2! Så jag räknar ner tillsammans med dig! Styrkekramar!

Anonym sa...

.. & jag hittade hit just idag, invirad i Dina ord
medan kardemummakaffet svalnar.
Har glömt hur jag snubblade in här, - & verkar också ha glömt orden. Ville liksom formulera en massa
saker när jag läste om Dig, - & om Er,
men tankarna blev lite dimmiga & blandades upp med minnen, - & inre bilder, medan det blir septembermörkt utanför.

Istället; jag ska hoppas för Er!

kram honeypie

Marcella sa...

Jonna, om du älskade filmen kan jag STARKT rekommendera boken! Varnar redan nu att filmen är mycket omarbetad från originalboken, men som jag gråtit och skrattat till den har jag aldrig gjort till någon annan bok!