tisdag 18 augusti 2009

inga tänder än

Milos vita små lyser fortfarande med sin frånvaro. Dock har det inte varit lika jobbigt som härom kvällen, men han har ont emellanåt och gnuggar allt han kommer åt mot stackars tandköttet.
Ger honom såklart alvedon-suppar när det verkar som värst och de hjälper. Lite.

I eftermiddag ska vi på andra öppna förskolan. Gudmor Lisa ska följa med. Blir trevligt.
Milo tycker verkligen om att vara där och känns extra glad och harmonisk efteråt. Jag tror vi har fått ett socialt geni-tillskott i familjen och det kan behövas.
Marcus är och tränar på gym. Varje dag nu. Vi är på gång mot beach 2010 med stormsteg båda två. Ha ha.
Nåja, ikväll börjar iaf min kamp mot lättjan och jag ska vinna.

7 kommentarer:

Malin, Lammhult sa...

ta inte ut dig för mycket bara så du orkar med dansen ikväll ;-)

Mosaik sa...

ett tips är att köpa en bitring med vätska i som man kan lägga i kylskåpet det brukar vara enormt uppskattat när tänderna är på väg

roligt o se att det går så bra för er

va länge sen man själv hade småbarn så det är extra roligt att få följa din blogg och återuppleva småbarnstiden på nytt

håller tummarna för att det lugnar sig med tänderna snart

Malin sa...

Testa med flytande ipren istället, funkar bra mot onda munnar.. Det kan man ge från 6 mån.

Ellen sa...

Hej Jonna. Förvirrade jag noterade inte att det var er vi träffade på öppna förskolan idag. Kom på det först på vägen hem. Jag älskar att läsa bloggar och har läst din lite då och då under ganska lång tid, väldigt mycket när jag väntade Arvid och du också var gravid. Trevligt var det att träffa er idag i alla fall och våra småpojkar verkade ju uppskatta varandra. Tossiga jag bara som inte märkte att det var ni! Ha det bra// Ellen (Arvid hälsar till Milo)

Anonym sa...

Det var då en envis liten första-tand som inte vill komma upp! Men det är ju helt tydligt på din beskrivning av hur Milo gnuggar allt han kan mot tandköttet att den inte är långt borta. Kul med öppna förskolan. Har förstått på dej tidigare att Milo gillar det. Vilka tjusiga, vältränade personer man kommer att få se på beachen nästa sommar! Och som både Marcus och du nu ska träna som dröjer det ju inte ända till sommaren innan ni är riktigt vältränade. Lycka till båda två med träningarna!
//Maggan1

ullisen sa...

sicka envetna små tänder? tipset med bitringar är jättebra, och flytande smärtpiller ännu bättre. jag har också fått tips om små små isbitar, det lindrar lika bra som alvedon/ipren men är mycket naturligare!

min Maali håller också på med tänder just nu. dom stora elaka jätteonda längst bak. det är lite tidigt iofs, men det är det enda vi kan tänka oss när hon feberyrar och gråter ajajaj när vi borstar tänder eller när hon äter knäckebröd. stackars dom små. det gör ju så in i bänken ont med nya tänder. kommer själv ihåg visdomständerna... blääää!! å.. sen ska dom ut igen? för nya!? äh. fast det är bra att ha tänder iaf. väldigt bra!

Terese sa...

Om du känner nån i Norge så finns det ett medel som heter Dentinox som är till för just onda tänder och tandkött. Man tar en toppz, doppar och gnider sen på tandköttet och är helt suveränt!!!!! Vet inte varför det inte säljs här i Sverige men i Norge använder alla det på sina barn. Funkade hur bra som helst på Neo.