tisdag 25 augusti 2009

mjölk och majskrokar

Nu sover lilla älsklingen. Tror jag.
Vi försöker få honom att somna i egen säng utan tutte i munnen, men vad svårt det är. Sist jag kollade så var han precis på gränsen och sen dess har det varit tyst, vilket bådar gott.
Ska sova soffan i natt från början och hoppas helnatt blir killens melodi med. Till min sällskap ett tag har jag dansen som börjar tio. Nästsista programmet. Hur ska jag klara mig sen?

Det var (mest) skoj på öppna förskolan. Roligast är det när vi dansar runt och Milo får åka "ända upp i taket".
På fikat fick han äta majskrok (tydligen efter tuttmjölk det godaste han vet) men när den första tog slut blev det som vanligt genast gallskrik tills en ny hade stoppats i munnen och så höll det på. Känns lite sådär killens relation till dessa krokar. Till sist fick jag ta upp honom, han kan ju inte äta hur många som helst, och gå runt och kolla på saker så han glömde bort det hela och blev glad igen.

Min nacke är bättre.

Och så måste jag visst springa på toa, precis just nu.

Hörs sen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, vad duktig han är Milo. Somna i egen säng utan tutte! Det lyckades vi aldrig genomföra med våra. Jo, somna själva i egen säng, men inte utan tutte. Det skulle vara en tutte i munnen och en i vardera handen att "pilla på". Om det var lätt att vänja dom av med det? Nä, det kan jag inte på något vis i världen påstå. Det var ett rent litet h-e!
Hoppas ni får sova allihop i natt! Är ju väldigt god idé att du kan sova på soffan ibland, så att du får vila ordentligt och att ni kan växla om så.
Misstänkte ni hade trevligt på ÖF och med fika och majskrokar. Vet inte så mycket om majskrokar, men det är ju aldrig bra att äta för mycket av en och samma sak. Jag kan ju jämföra med chips och vad min mage tycker när jag ätit för mycket såna!
Skönt att nacken är bättre! Good luck på toan! Ibland blir det mer akut än annars. /Maggan1

annie sa...

åh, jag är i samma situation. But somna med bröstet i munnen är det bästa min 6-månaders vet och det verkar omöjligt att få henne vilja sluta med den vanan. Har du något bra tips? Hur gör ni? Vill ju gärna att pappa ska kunna lägga också. Hur gör du när milo vaknar på natten, är det tutte som gäller då också?
Kram och tacksam för goda råd!

Mia sa...

Vart har du köpt krokarna? Jag har letat i hela Norrköping känns de som min hittar dom ingenstans.

Anonym sa...

Till Mia: Majskrokarna ska finnas på alla Coop, ICA, Willys, City Gross, Hemköp, Vi. Finns de inte, säj till i butiken, de ska finnas!!