lördag 20 februari 2010

bröllop och festival

Idag har Marcus bror gått och blivit en stolt och glad äkta man. Det var ett mycket vackert och storstilat bröllop med ett par hundra gäster, god mat och en enorm tårta låter Marcus mig få veta. Det till och med regnade dagen till ära vilket ju betyder solsken i äktenskapet.
Hurra och grattis hälsar vi här från snöyran!

Till lite pizza har jag precis sett Darin och Timotej gå vidare till finalen i melodifestivalen medan jag fått löpande rapporter från 1:a hoppet i stora backen. Hautamäki på tredje plats inför 2:a och det är kul även om jag sååå hade hoppats på Ahonen som snopet npg slutade långt ner i listan.
Vad gäller melodifestivalen så är jag glad men lite besviken på att inte också Crucified Barbara gick direkt vidare. Tuffa, coola tjejer vill jag se mer av och låten (så hård var den inte Marcus Larsson) var en trevlig Europedänga med lättfastnad refräng vilket ju brukar funka (eller tänker jag nu på finska festivalen?). De får hursomhelst en andra chans fast då mot Jessica Andersson och henne hade jag gärna också sett i final, så det får väl bli som det bli säger vi.
Fast hur dåliga låtar är det inte som ibland kommer med? Idag var iofs kvaliteten relativt hög för att vara deltävling (minns med en rysning den första) men man undrar ju hur låtarna som inte kom med kan låta...

Nu blir det mer os. Inga direkta blåvita medaljchanser så långt ögat når, om inte Hautamäki flyger till, vilket vi ju såklart hoppas här i soffan.

Imorgon är det jobb. Barnteater. Och det är kul. Mamma och pappa är ju här och de får en härlig dag med Miloboy medan jag ska dit.
Sen kommer Marcus.
Jag hoppas hans arma reumakropp fått sig lite vila och kanske till viss del blivit kvitt värken som härjat i den i en dryg vecka. Ett mycket mildare om än blött väder kan ha funkat helande. Vi hoppas så.

Ha en fin kväll alla ni fina därute elle inne!

6 kommentarer:

Carro sa...

Är det inte din tur snart att stå brud ;)

Anonym sa...

Trevligt att Marcus bror gift sig idag. Förstår att maten var god och tårtan magnifik! Var ju i Italien! Vi kanske får se någon fin bild från bröllopet sen?
Men vaddå pizza, var det inte finsk korv som gällde för kvällen???
Har också sett Darin och Timotej gå vidare till Globen. Däremot har jag ingen pejl på OS ikväll. Crucified Barbara var riktigt tuffa tjejer, tycker också det är synd att dom ställs mot Jessica A, men vi kan väl bara påverka genom telefonröstning, kanske eller ;-)??
Håller med om kvaliten på låtarna i år. Undrar vem som slutar som segrare? Har vi nån chans i stora tävlingen i år? Ibland undrar jag om jag är för gammal eller om det är så låg nivå på låtarna så vi inte platsar ute i Europa? Har vi för många småländer i Europa numera som placerar oss så dåligt. Det här är en debatt som kan föras hur länge och hur högt och lågt som helst, så jag släpper den.
Kul med barnteater i morgon och att Milo får umgås med mormor och morfar riktigt ordentligt! Hoppas Marcus flyg funkar, men tills i morgon ska väl vädret ha lugnat sig rejält. Hoppas hans värk blivit bättre i Italien, där det varit lite varmare än här senaste dagarna.
Ha det gott det och ha en bra dag i morgon. Kram till er alla. Var rädd om Dig och lillbebisen i magen!
Kram från Maggan1

emmy sa...

kul med bröllop :). men melodifestivalen är okej den med :P

Ulrika sa...

Om du fortfarande kräks och mår illa så du tycker det är jobbigt kanske du kan överväga att få Lergigan utskrivet. Det är helt säkert att användas under graviditet och funkar kräkdämpande och även milt oroslindrande. Det är en antihistamin så den är "snäll". Jag tar detta dels mot graviditetsillamående, dels mot oro. Hade den som orosdämpande innan graviditeten och tar effekten mot illamående som en bonus. Jag har mått illa av och till mest på tidiga morgonen men jag har inte behövt kräkas under graviditeten (utom när jag fick kräksjuka :P).

För övrigt kan jag tillägga att ifall du kommer ihåg så hade vi kontakt hösten -08 innan jag skulle få min stomioperation och jag längtade så efter att få barn. Jag opererades hösten -08, gifte mig i somras och nu till sommaren får vi en liten bebis om allt går bra. :) Det blir snitt i månadsskiftet maj-juni om inget oförutsett inträffar.

Anonym sa...

Hej
Ok schlagerfestival/kollade bara lite. Är inte så förtjust i för kaxia tjejer, för coola osäkerheten lyser igenom ofta. Men duktiga var de. Jonna kl 6 im. bitti hockey Sverige- Finland . Många anser det är mycket intressant, jag tror Finland vinner. Vinner inte Sverige så håller vi benhårt på de andra nordiska länderna , Norge, Finland Danmark (de har ingen vinteridrott eg.) Roligt, mina grannar längre ner i huset finska medborgare behöver inte räkna , se på TV/ finska mål det hörs i hela huset! Marcus rygg hoppas han nu blir bättre efter fina dagar i Italien och trevligt träffa släkt , o god mat bröllop mm. Våren kommer nog till oss alla
snart. Krama Milo-go o ha det trevligt med barnteatern .

Anonym sa...

Varför var du inte med på bröllopet!?