måndag 22 februari 2010

SJ -a love story

Knappast.
SJ måste vara det sämst fungerande företaget i historien och världen. Eller vänta -det näst sämsta, tror Albanerna har sörre problem med sina tåg än vi här i Sverige med våra enligt någon undersökning. Fast det var säkert innan det blev minusgrader här.
Marcus väntade i två timmar nu på morgonen på att hans tåg skulle avgå men inga verkar ha gjort det på ett dygn eller så.
Varför?
Vädret sägs det. Vad jag inte förstår är hur det kan vara vädret nu som stökar. Vackert vinterväder i Stockholm och här i Norrköping har det inte snöat på över ett dygn. Kom igen SJ. Kallt ska vi väl ha här uppe på vintern, de får ni se till att vara beredda på. Ytterst dålig beredskap är vad det handlar om och dåligt underhållna växlar och annat. Sätt folk i arbete och få problemen fixade. Fast det kostar säkert för mycket. SJ tjänar mer på att låta folk köpa biljetter och sedan inte kunna åka med dom.
Alla regionala tåg är inställda från Stockholm mot Linköping sedan ett par dygn ändå fortsätter försäljningen av biljetter till samtliga avgångar. Bra affärsidé va?! Makalöst bra för SJ och precis lika ruttet!
Hur kan man få sälja biljetter till tåg som redan i förväg är inställda?!?
Svara!
Ena jädra tjuvar är vad de är SJ!
Varför tar inte regeringen tag i det här? Det är fan deras ansvar. Infrastrukturministern sitter och suckar i TV och hävdar att de tagit tag i punktligheten men att det kommer ta tid. Jäkla skitstövlar hela bunten.
Ja, nu är jag förbannad.
Andas, andas.
Får se hur, när och om Marcus hittar hem. Lär ju inte bli idag så att jag skulle kunna gå till jobbet som planerat.
Bajs.
Andas, andas.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det här med SJ och Banverket är så urbota dåligt, så det finns inte ord för det.
Men sen fattar jag inte, för på SJ:s hemsida står att regionaltågen är inställda från Sthlm mot Linköping, men att man kör de flesta X2000 mellan Sthlm och Malmö, men inte till Köpenhamn. Man varnar dock för stora förseningar. Men tydligen är informationen på centralstationen lika dålig som den varit senaste tiden. Hoppas han hittar något X2000 som kan ta honom till Norrköping, även om resan tar lite längre tid än vanligt, det ska funka enl hemsidan, men den kanske inte stämmer den heller ;-)
Tänk vad handfallna dom blir dom som sköter våra allmänna kommunikationer! Kan det verkligen bli vinter i det här landet? Blä...
Kanske är dags att byta ut transportmedlet tåg mot Swebus Express istället. Busstrafiken verkar ha det enklare att ta sig fram även om det blir lite snö.
Kram Maggan1

Linuxtjej sa...

Kolla http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6653596.ab för all info. Uppdateras ständigt.

Helene sa...

Lokaltrafiken här i Göteborg är lika värdelös som SJ. Det har inte snöat här sedan igår morse, men ändå var det totalkaos imorse när jag skulle till jobbet. Kom en halvtimme försent, och då bor jag centralt. Dessutom har de slopat resegarantin. Okej, mitt i en snöstorm kan jag fatta att garantin inte gäller, men precis som hos er och i Stockholm så har det varit en strålande vacker vinterdag. Men för Västtrafik är det tydligen katastrofläge även idag. Eller, KAN det vara så att det skulle blivit väldigt dyrt att betala resegaranti till tusentals människor och därför lite bekvämt att slopa garantin?

Marbeth sa...

Ja det är skrutt dåligt det verkar vara för modernt för att klara vinter och kyla,det funkade ju på ångloks tiden ;)

Anonym sa...

En liten reflektion; Det här med SJ är nog mer en story än reallity!
Jag tyckte först att SJ:s hemsida informerade om tågen idag och deras avgångstider, men sen blev det stopp på hemsidan, trots att SJ via alla nyhetsmedia hänvisade dit. Via annan mediakälla kom info att avstå från att besöka SJ:s hemsida, pga överbelastning. Till Kundtjänst var det långa köer, så där gick inte att få hjälp. Info-skyltarna på Sthlms central uppdaterades inte ok, högtalarna verkade emellanåt också vara ur funktion ?! Hur f-n ska man kunna resa alt avboka under dessa omständigheter. Jag trodde i min enfald att det jag först sett på hemsidan gällde, men icke. Skulle själv rest till Lund ikväll, men insåg snart att jag skulle avvakta. Hade inget specifikt uppdrag utan ”bara” hälsa på bekanta tills Banverket fått bort snö och is från spår och växlar.
Lyssnade på infrastrukturministern (jäkla titel) på P4Extra i eftermiddags, men vet fortfarande inte vad hon sa. Det enda jag förstod var att SJ och Banverket skyller på regeringen, och regeringen skyller på SJ och Banverket. Det kallas samhällsansvar. Att dessutom sälja biljetter till redan inställda tåg är ju helt oacceptabelt! Och om du inte avbokat innan ordinarie avgång återbetalas inte dina pengar. Men om man inte får veta om och när ”ordinarie avgång” blir, hur ska man då kunna avboka. Nä fy 17 vilken röra bara för lite snö.
jag instämmer helt med dig Jonna när det gäller SJ (och albanerna).
Kram från Maggan1