lördag 20 februari 2010

heja Suomi

Har varit och shoppat finsk korv på Makkarakauppa i Eneby och mumsat i mig lite av densamma. Så gott, så gott. Ikväll blir det mer och till det en jaffa.
Vad gäller os så visst vet jag att Sverige tagit medaljer, liksom Norge och flera andra. Klart det är kul för de det berör och jag kan glädjas enskilt åt svenska vänner och andra som hejar järnet nätterna igenom men nej i övrigt gör mig varken de enas eller andras guld, silver eller brons värst glad eller något annat (hur glada blir ni för säg en tysk medalj?) och med ett silver i halfpipe (stort jihuu ändå!!!) för Finland kan jag inte påstå att det är ett super-os för min (vår) del.
Mycket kvarstår dock och hoppet är det sista som... ja ni vet.
Det är mycket trist (för mig) att jag inte håller på Sverige i idrott. Hade ju varit klart enklare i många lägen, men det är som med champinjoner, jag försöker verkligen tycka om och testar ideligen, men spottar ut lika ofta. Det går bara inte.
Saker är som det är och har sin tydliga förklaring i en massa som hänt. Något jag inte orkar gå in på nu. Jag har i princip accepterat och önskar ofta omgivningen kunde det med även om förståelsn brister.

Nu ska vi ut en sväng i stormen. Det snöar verkligen på längden och tvären precis hela tidn och exakt samtidigt. Kul vagnvecka väntar. Not.
Hoppas bara Marus flyg hittar hem som den ska imorgon.

8 kommentarer:

Eva O sa...

Klart att du ska fortsätta att hålla på ditt Finland, men jag är också glad när det går bra för Finland även om jag är svensk, men Nporge hejar jag inte på.
Ha en skön helg

Anonym sa...

-Jag är glad då du låter glad Jonna,självklart inte alltid men du peppar mig då och då..... Hmm prata jättegärna om dina katter.Antar att de har en stor intrigitet men..skulle vara kul att höra lite om dem- K1 Kijan

Matilda sa...

När jag läser dina skumma antydningar om ditt jobb och idag om "saker som har hänt" och som du "inte orkar förklara" ja då undrar jag varför du alls skriver dessa antydningar? Ingen av dina läsare vet eller kommer att få veta så varför inte sluta med det där? Om det nu är så privat. Eller vill du kittla dina läsare lite lagom?

Anonym sa...

Ja vi får hoppas att det vänder för det kära fosterlandet i OS, gärna i hockey. När det var liknande väder tidigare satte jag barnen väl påpälsade i pulka och drog till dagis och stan. Gick jättebra. Vi tar även med pulkan när vi går och handlar och lassar allt i pulkan. Jättepraktiskt.

Anonym sa...

Hej hej!

Först vill jag säga att jag hoppas allt går bra med bebisen i magen!!
Håller med dig, det är som med champinjoner man försöker och försöker men det går bara inte. = ) Hejar på Finland gör jag in i det sista och hoppas att det ska gå vägen även att det inte har gjort det denna OS, men det kommer fler OS så vi behöver inte deppa ihop oss, vi fortsätter heja!!!! Till Matilda: varför bryr du dig? Det är Jonna's blogg & det är upp till henne att skriva vad hon vill sen är upp till dig om du vill läsa eller inte & med tanke på din kommentar så kanske du inte ska läsa hennes blogg om du är så himla nyfiken??
Ha en skön helg!! Kramar från Tanja, mamma till ängeln Max & vår lille buse Tim.

Anonym sa...

Till Matilda! Jonna skriver det hon vill skriva, antyder det hon känner att hon vill antyda men inte fullt ut berätta. Det är helt upp till Jonna att bestämma vad hon skriver och inte! Vill du inte läsa - låt då bli. Blir du jättenyfiken - ja då får du vara det. När Jonna vill berätta, så berättar hon.
Nu till OS och medaljstriden. Jag är Sverigepatriot en gång i alla sammanhang och här får du förlåta mig Jonna. Det är när det är hockey mellan Sverige och Finland. Då är jag en riktig Sverigepatriot! Jag antar att med dig är det precis tvärt om, om du nu gillar hockey - det vet jag inte.
Hoppas det slutat snöa nu på alla möjliga och omöjliga sätt; uppifrån, från sidan och nerifrån (blåsten). Har har det lugnat sig nu, men skyffeln och maken har gått varm i 4 omgångar idag, 1 timma varje gång. Blä, är bästa ordet jag kan komma på för detta just nu.
Hoppas på att våren snart är i antågande! Jag riktigt längtar!
Hoppas du och ni mumsat riktigt gott på finska korven och jaffan ikväll.
Kram Maggan1

Anonym sa...

Oooh..har du varit och handlat i vår anrika Makkarakauppa! Blir avundsjuk (på ett positivt sätt) på dig nu... det var i november jag var där o handlade senast:)Är lite av en periodare, det blir mycket oftare på sommaren. Visst är det något speciellt med finsk Jaffa på flaska;) det smakar riktig läsk! Snart är det Mämmi-dags också Jonna;)
Hoppas det gått bra med Marcus resa till Italien och att han haft trevligt. Han behövde verkligen lite annat i sitt liv en stund efter allt flängande på sistone. Vi hade givetvis önskat att du och Milo också kunnat följt med men du är en klok kvinna som inte utsätter dig och din graviditet för onödiga påfrestningar. MYCKET KLOKT BESLUT!
Ha en fortsatt trevlig söndag.. Vi hoppas vidare att det ska hamna nån medalj till oss "blå-vita" också;) Kramar till er alla! /Tuvstarr

Zsuzsi sa...

Jaa... OS har ju inte gått så bra för Finland hittills, men det gör ingenting, det är ju en vecka kvar så vi hinner nog få medaljer vi med! :)