torsdag 4 februari 2010

Ni är för fina! Eller inte för, bara så finast! Tack igen för all er glädje som åker rakt in i hjärtat på oss alla.

Milo sover. Kan om jag kisar ana ett förväntansfullt leende på hans läppar men inser snart att det är mig själv jag ser. Jag är så himla glad och förväntansfull! Har blåst upp ballonger hela kvällen (med pump) och spridit serpentiner överallt i lägenheten. Tveksamt är om någon annan än jag (och katterna) kommer uppskatta det imorgon men fint är det. Grunden till tårtan är gjord och nu står den ståtlig och vit under kupa i kylen i väntan på pyntet. Har provgjort kiwiblommor som jag tänkt ska förutom spritsade grädden utgöra någon typ av inramning av det hela och tror nog det kan bli mycket tjusigt. Sen skulle jag vilja skriva MILO med någonstans vid ljuset och tackar i stunden vår goda smak för att vi valde det och inte Santino som killens tilltalsnamn. Hade ju aldrig fått plats.

Idag har jag haft Viktoria till stor hjälp när sista sakerna skulle handlas och imorgon ska hon komma hit och dammsuga eftersom jag inte rör mig i sid eller framled. Fatta vilken fin människa! Det är ju sinnesrubbat att jag inte klarar något själv. Fast det är väl bara att vänja sig igen. Kan-själv-flickan får ta en paus och luta sig tillbaka, men vad svårt det är för hon vill ju kunna själv...
Marcus är på jobb i Dalsland och längtar hem. Vi saknar honom också och skulle helst haft honom här, men för nu är det faktiskt bra att han gör lite pengar åt familjen. För någon måste ju det med. Snart har vi dubbla hyror, flyttfirma och massa andra rätt saftiga kostnader att lägga till meritlistan och som bekant är inte jag den som drar kosing till kassan just nu.

Nä nu ska jag borsta en tand eller två och lägga mig bredvid underbara älsklingen som inom kort är en ettåring.
08:44 imorgon bitti kom han.
Förra året.

Om ni vill minnas med mig.
Dan före dan då.
En evighet och ett helt liv sen.

42 kommentarer:

Anonym sa...

God natt Jonna! Vi hörs mer i morgon! Önskar jag hade varit en större del i ert liv än en person i cyberrymden! Vi hörs mer imorgon, hoppas du och Milo får sova gott i natt. Krama Milo i morgon från mig, men jag kan nog inte låta bli att höra av mig igen i morgon! Förstår att du och Marcus gärna sett at han varit med er i morgon. Men hoppas det går bra på dansen!
God natt och sov så gott önskar Maggan1

Lisa sa...

Ja du Jonna, om bara några timmar är det 1 år sen er lille kille kom till världen, tycker det är helt sjukt hur fort tiden går!
Tänk att vi fick så när varandra oxå, kan inte förstå att Theo redan blir 1 år på lördag. Tycker ju det var nyss som Linus kom =)
Men vad roligt att du pyntat o haft dig, själv har jag mitt framför mig, är lite småstressigt att fixa o dona men samtidigt är det ju roligt oxå =)
Nej du nu är det nog med nattsvammel men sov så gott & STORT GRATTIS TILL MILO PÅ 1-ÅRSDAGEN!!
KRamar Lisa, Linus, Theo (Liisa på fl)

Åsa sa...

Grattis, grattis Milo på 1-årsdagen! Kram Åsa i Norrköping

Anonym sa...

Snälla mamma Jonna; ge en Bamse- (eller Mumin-)STOR kram till fina 1-åringen MILO från mig:=)

*Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan, paljon onnea Milolle, paljon onnea vaan!*

Ha en härlig dag med kalaset! Kramar/Tuvstarr

Anonym sa...

Milo, grattis på 1-års dagen och att ni ska få syskon!! Lycka till!!!

ClaraBella sa...

Åh vad underbart!!! Grattis!! Och en massa lycka till förstås! Är så glad för er skull! Grattis också till söta Milo idag på Hans dag! Hoppas den blir bra. KRAM!!!

Anonym sa...

ÅH SÅ KUL, GRATTIS TILL ER O LILLE MILO SOM IDAG BLIR 1 ÅR, HOPPAS DE BLIR ETT SUPERKALAS FÖR ER.TREVLIG HELG!

Anna-K sa...

GRATTIS MILO PÅ 1-årsdagen!
Hoppas det blir mycket tårta - med "kladd" när tårtan ska in i munnen!
Mycket bus o kanske en o annan present.Busa på - idag är det din dag!
Lagom kanske är bra - så mamma orkar hela dagen!

Anonym sa...

GRATTIS GRATTIS MILO =)
På Din 1-årsdag! Önskar Dej en rolig dag med presenter och tårta som Din fina Mamma gjort!
Kram Anette

Mamma-Mia sa...

Grattis till Milo på hans första födelsedag!

Piah sa...

GRATTIS till lillkillen idag..har följt din blogg läääänge och har själv en liten sessa som blir 1 år nu den 13:nde :-)

Grattis även till lilla livet i magen..så underbart kul !!!

f.d Barnmorska sa...

Ett stort GRATTIS till lill-prinsen på hans första födelsedag och ett lika stort GRATTIS till det lilla livet i magen, jag blir alltid lysrisk när nåt sånt sker, eftersom jag nyss kommit hem efter 1 månads bortavaro så är sådana här nyheter ljuvliga mot det jag har upplevt en månad. Kram och ha en fin dag med familj och vänner...

Anonym sa...

När jag idag kikar in på Marcus & din blogg, som jag har för vana att göra lite sporadiskt, så slås jag av tanken att "Ja herregud, det är alltså precis ett år sedan jag sist lämnade en kommentar...var tar tiden vägen!?" Min väg till föräldraskapet var liksom er en snirklig, krånglig historia fylld av hopp och förtvivlan i en salig blandning. Kanske är det just därför som din/er resa berör mig så mycket. Jag ler lite extra när jag läser det du skriver om att helt plötsligt kunna glömma bort(!) att man är gravid, vilket är helt otänkbart direkt efter en förlust. Som du själv konstaterar så har kroppen numer, tack vare Milo, även minnen av att det kan gå bra och det ger dig en annan plattform att vila på. Sen är ju livet med en alldeles levande ettåring också maxat på ett skönt vis~man hinner helt sonika inte med sig själv på samma sätt.
Jag önskar dig/er all LYCKA TILL och kommer att följa er via cyberrymden även denna gång. ;)
Varmaste kramen, Chrisse.

Anonym sa...

GRATTIS i massor lilla stora Milo.

Hoppas du får en fin första födelsedag.

Minns när min dotter fyllde 1, då fick hon en helt egen liten tårta att kladda med. Behöver jag säga att hela hon var täckt i rosa grädde?? Hoppas du åxå får en, det är kul :-)

Kramar / en nätvän

Susseribloggeri sa...

Min åttaåring vaknade imorse och det första han sa var "Idag mamma fyller Milo 1 år och Cristiano Ronaldo 25!!" Det måste ju firas förstås!!! Krama den lilla stjärnan från oss han har en speciell plats i våra hjärtan.
/Susanne o Rickard

Anonym sa...

Glädjs med dig Jonna...... från K1 som nu kallar sig Kijan och ett litet Ps. till Maggan 1--Om du bara visste hur dina fina prat till Jonna även hjälper många av oss andra här ute.

Maria sa...

Vad är det för dag idag? Jo det är Milos födelsedag... HURRA HURRA HURRA :)

Och ett stort grattis till bäbben i magen :)

//Maria i Luleå

MrsRos sa...

Jag läste just inläggen från förra året och kan inte hålla tårarna tillbaka. Det är så speciellt med all förväntan innan de små liven kommer ut för att möta oss.

Jag säger GRATTIS till Milo 1 år! Hoppas ni får en riktigt fin födelsedag.

Kram

Birgitta sa...

Grattis Milo på din födelsedag!Hoppas du får många fina presenter!
Minns förra året: oj så spännande.
Pappas dans i kväll, går nog som en dans!
Sköt nu om din mamma och vi skickar tusen kramar!
Birgitta och Nyfikne Herrn

NinaKatarina sa...

Grattis till Milo....

Memea sa...

Grattis Milo!!! Och stort grattis till ert väntande barn som kommer att födas till en av världens finaste familjer :) Kram

sara sa...

grattis till milo för hans första år och till dig och marcus för ert första år som föräldrar. jag fick nyss fira den dagen efter flera års kamp och det är riktigt stort.

Maria Moberg sa...

Stort grattis till Milo som idag blir ett helt år!!!!

Nu stundar det andra året då talet sätter fart och spring i benen inte bara blir ett slags uttryck utan ett faktum:=)

Hoppas också mitt i allt kalasande att Marcus går vidare i kvällens lets dance.

Kram

/Maria Madeleine

Sanna sa...

Ett stort Grattis till både Milo och till er. Håller mina tummar allt vad det går för att det ska gå vägen även denna gången. Grattis Milo igen!

Gunilla sa...

Grattis Milo på 1-årsdagen!

Jag har följt din mammas blogg i två år och skrev ett inlägg dagen du föddes.
http://blogg.passagen.se/pgrrr/entry/ett_barn_ska_f%C3%B6das_idag

Önskar dig en rolig dag tillsammans med familj och vänner!
Kram

Stefan sa...

Jag blir glad så jag får tårar i ögonvrån när jag läser att det är ett litet syskon till Milo på väg.Det har varit en lång resa...Dante Liten och den fantastiske lille ettåringen Milo och det har varit många känslor på vägen...Nu kommer jag att hålla alla tummar jag kan hitta för att varje dag går bra...Augusti är en bra månad eftersom jag själv fyller då*ler*få se om jag får nån att dela födelsedag med...
Hoppas Marcus får lite tid att vara hemma med,även om jag tänker hjälpa till att hålla honom dansande ett par veckor till*ler*
Ger er alla en stor kram och Milo ett stort GRATTIS denna dag som inte är en dag bland andra utan en dag för glädje och lycka.

Ditte sa...

Grattis Milo på ettårsdagen!

Mandisen sa...

GRATTIS till fina Milo! 1 år idag, en väldigt speciell födelsedag tycker jag!

Jag kan inte fatta att ni ska få ännu ett litet underverk! Jag trodde inte mina ögon när jag läste inlägget. Jag, som många andra tyckte att det fanns vissa hints men det kändes ändå för osannolikt! Jag gläds otroligt mycket med er men oroas lika mycket med er. Jag vill så j-kla gärna att det ska gå vägen. Ni har haft er beskärda del av allt vad sorg innebär.
Jag hoppas också att din rygg blir bättre. Förra gången fick du inte röra dig och denna gången kan du inte röra dig. Det är fasen inte rättvist!
Jag har noterat att inga elaka kommentarer kan läsas á la "hur ska ni klara av detta nu då" och jag är glad för det! Jag vet inte om det beror på att du valt att inte publicera dem eller om de elaka småsinta människorna som finns där ute, för en gångs skull förstått det fantastiska i de goda nyheterna och därför valt att hålla tyst. Hur som, är jag glad att så många människor delar er glädje! Det finns hopp om mänskligheten! Lilla Milo är ett mirakel och nu växer det ett, om möjligt, ännu större inuti dig!
Grattis igen till er allihop!

Maja Gräddnos sa...

Stort grattis till Milo, stort grattis till mamma och pappa. Och stort grattis till graviditeten! Underbart är vad det är!

Kram från Maja
även jag med en IVFis och ett hoppsan!

Anonym sa...

Stort grattis till Milo och till nya skrutten i magen!, önskar "en som inte kommenterar så ofta men läser varje dag"!

MVH, Sara

PS: Såg Milo i Gävle dagblad idag, sötnos!

Lo sa...

GRATTIS Milo på din första födelsedag! Hurra hurra hurra hurra!

Anonym sa...

Grattis på den stora dagen som idag firas i erat hem . Underbart . Ha det bra idag . Kramar.

Anonym sa...

STORT GRATTIS till Milo på 1-års dagen!

Hurra, hurra, hurra...

Kramar Kicki från Norrköping

Anonym sa...

Grattis Milo på 1-årsdagen och grattis resten av familjen till magen! Har själv 2 änglar i himlen, en vanligt född tjej och en som snart fyller ett och då hade hjälp av cerklage (så det funkar!)
Kram Anna

Marie sa...

Grattis till finaste lilla Milo på 1-årsdagen! Och grattis till lilla underverket i magen, så underbart! :-)

Sofie sa...

Ett jättegrattis till Milo 1 År. Hip Hip Hurra!!! Sen ett enormt grattis till hela er fina familj till ett nytt litet liv. Ett stort hurra för att ni kämpade er igenom det svåra och sen firade det med att tillverka ett nytt litet kärleksbarn. Jag är så glad för eran skull.

Sophie sa...

Grattis till bebisen i magen och grattis till Milo på födelsedagen idag! Har en son som fyller 8 idag. :) En bra dag att fylla år på. Önskar er allt gott!

Anonym sa...

Grattis Milo!

Idag såg jag dig i tidningen, Gefle Dagblad!
Hoppas du får en underbar födelsedag!
Många paket med mycket snören att leka med(ät inte upp dem bara) önskar jag dig!

Stora kramar Tess W

Anonym sa...

Tusen gratulationer till lillkillen!! Och till dig, er - gud vilka underbara nyheter man möts av här på bloggen!! :-) Kärlek.

Nina sa...

GRATTIS både till Milo och till dig och Marcus! Har inte läst på några dagar och blev golvad av er nyhet!!! Så FANTASTISKT!! Milo ska få en lillebror eller lillasyster!! Hoppas du får må bra(nu efter starten iallafall) och slipper sängläget den här gången!
Massor med lyckönskningar!
Nina

Ps. Skitsnygg tårta! Ds.

Anonym sa...

Till Kijan! Tack för dina fina ord till mig, jag blir så glad att mitt "prat" till Jonna kan vara till hjälp för många andra i cyberrymden!

Idag har ju varit Milos stora dag, men också en stor dag för Marcus och Jonna med alla minnen från året som gått tillsammans med Milo. Det är bara så underbart att få ha haft förmånen att följa dom såväl innan som efter Milo fram till precis just idag!
Kram Jonna, Marcus, Milo! En kram också till dig Kijan och alla andra från Maggan1
PS Till F.d Barnmorskan - välkommen hem igen efter, vad jag är övertygad om, väl förrättat värv!

Anonym sa...

Grattis Milo på födelsedagen och att du ska bli storebror,och Grattis Mamma och pappa som får bli föräldrar igen:)