söndag 21 februari 2010

vecka 14+0

Det var den här dagen det började förra gången. Min vila. Nedläggningen. Så jag har varit lite på spänn idag kan man väl säga. Lite spänd.
Och så har jag haft ont.
Kanske för att jag är spänd eller så är jag spänd för att jag haft ont. Vet inte riktigt. Fast jag vet att jag ska få ont i livmodern och halsen där cerklaget sitter när bebis börjar växa och magen med den och det är ju det som händer runt nu. Kanske är det onda det? Jag hoppas.
Hade förövrigt en bra dag på jobbet. Det är kul med barnteater. Men jag märker att det är så svårt att ta det lugnt att inte lyfta den där grejen, att inte det, eller det. Och just idag i varje rörelse, varje steg, har jag hela tiden tänkt på 25 augusti 2008, vecka 14+0 med liten Mini -som var Milo- i magen och hur jag låg i soffan för att sedan ligga där och vänta mycket, mycket länge till. Fast som det var värt den väntan! Och då plötsligt är inte väntan alls så lång.
Idag har jag en liten Plutt i magen. Jag vilar inte men jag väntar. Väntar med att vila. Och väntar på Plutt, så kanske jag borde vila? Nu?
Ska träffa min läkare om en vecka. Väntar till då. Försöker ta det lugnt och vila mellan varven och hoppas vi kan ha n bra plan att följa därfter.

Nu ska jag avsluta dåliga filmen som rullar här bakom -The Ugly Truth -inte så ugly, mer kass och bara trist.
Komedi? Jo jag tackar jag. Skrattar hejdlöst. Inte.

Imorgon kommer kanske (håller tummarna) Marcus som fastnade i Stockholm inatt för att vår vän SJ inte hade tåg som rullade.

God natt.

8 kommentarer:

Marbeth sa...

Oj nu blir t.o.m jag orolig skulle själv lagt mej ner...du får väl ha "liggdagar" då du inte har jobb ? Hur nu det går ihop med en ettåring...håller tummarna för dej :) vila & må så gott !

Anonym sa...

Kan mer än väl förstå din spändhet idag! Förmodligen kommer det onda från att du varit spänd och tänkt på hur det var vid exakt samma graviditetstid med Milo, det är ju oundvikligt! Men Jonna, du måste ta det lite lugnt, du får inte lyfta och greja på jobbet, du ska tänka på dig, på liten Plutt, på Milo och på Marcus! Jobbet kommer på 137:e plats eller så, det är helt ovidkommande egentligen, även om det är kul att vara där. Du har säkert många andra kompisar utanför jobbet som du har stort utbyte av, så låt jobbet komma på just 137:e plats eller så. Ta inte några risker för jobbets skull! Det är ju bättre du tar det lite lugnt nu, för att kanske sen behöva ta det ännu lugnare (= riktig vila) , men om det vet ingen något just nu och den situationen får komma när den kommer om den kommer! Men ett gott råd, om jag får ge det, så ta det lite lugnt, så kanske du fördröjer en EVENTUELL total vila.
Håller tummarna för att Marcus kan ta sig hem i morgon, men vad jag förstår på SJ och Banverket ikväll så ska tågen mellan Stockholm och Malmö rulla på hela dagen i morgon och dom passerar ju alla Norrköping, så händer inget nytt på väderfronten så har du honom hemma i morgon!
Kram Maggan1

erica sa...

Hej!
Hur har din helg varit? Vår middag igår blev TOPPEN=) Imorgon är det måndag, känns segt, men snart är det helg igen, jippi(!)
Just nu är kag dock lite extra glad för min blogg har slagit galet besöksrekord den här veckan…Kom gärna på besök om du vill=)

kram Erica

Marcella sa...

Ta det lugnt och gör inget du inte absolut måste göra! Var rädd om dig, Plutt, Milo och Marcus!
Och var glad att SJ ställer in med förhandsbesked än att låta fler folk sitta fast på ett iskallt tåg utan mat eller dricka i 10 timmar mitt ute i ingenting. Marcus hade tur som fick veta innan den här gången.

Josefine www.Prinsessansdagbok.com sa...

Hej söta fina Jonna! Jag hoppas av hela mitt hjärta att du denna gång ska få slippa att ligga ned men jag vet att du/ni fixar det som fixas behövs. Du är en hjältinna och jag är så himla glad för ert frö som växer och trivs i din mage. KRAMAR!!!

Karin sa...

Förstår att det är oroligt. Konstigt vore annars med allt som hänt. Men försök att tänka positivt. Ta det lugnt, vila så mycket du bara kan och riskera inget.
Håller tummar och tår.

Mamma Mu sa...

Jonna! Stor kram från mej,tänker på dej och din lilla "Plutt" som växer i magen.

//Åsa

Anonym sa...

Hej Jonna
Hoppas hoppas att ott det inte blir som förra gången ! Och om livet vill jäklas att du får vila så mycket som möjligt hemma tillsammans med MILO och Marcus. Och faktiskt röra dig. Och/eller att ni får annan hjälp. Mini-plutten stökar just nu och att du är orolig och spänd är naturligt. Men viktigt just nu att även Marcus kommer hem , SJ eller Banverket har problem milt uttyckt. Bra att om du kan koppla av med teater gå ut ensam tills läkare säger sitt.
Men kram MILO-go som blir storebror och en stor kram till dig så länge. ses på nätet