torsdag 25 februari 2010

diskreta tips mot stopp i avloppet

Har ett recept att hämta ut och det som ska hjälpa, har iaf tidigare gjort så, är inolaxolpulver, ett milt tarmreglerande medel som jag ska ta tre påsar per dag. Det och så havregrynsgröt till frukost samt massor av vatten brukar vara bra grejer för magen.
Inolaxol finns receptfritt också fast då i granulatform och det har jag hittills inte lyckats få i mig pga illamåendet.
Naturliga bra saker att stoppa i sig förebyggande är ju kiwi och plommon samt päron och linfrögegga (linfrö som ligger i vatten över natten blir till slem som funkar smörjande i magen när det druckits upp).
Fast.
När det är stopp är det stopp och då är det försent att tänka förebyggande.
Då är det bra att ha lite akutmedel i skåpen att ta till som t ex. laxoberaldroppar. Droppar som jag vid behov ska och brukar ta kvällen före och sedan hoppas på swusch morgonen efter. Även dulcolaxtabletter funkar så och det var en sån jag tog igår med glädjande reslutat idag alltså.
Dock gillar jag inte dessa så mycket eftersom magen kör igång så till den grad att det känns nästan som om allt är på väg ut och senare i graviditeten kommer jag undvika kvällen före varianterna.
En annan riktig favorit faktiskt vad gäller akuta medel är dulcolax stolpiller som jag tar en fjärde/femtedel av per gång och stoppar upp i röva (det enda som åker upp där kan jag lova). Då blir det en lagom effekt och proppen åker ut tio minuter senare.
Har konsulterat min läkare vad gäller allt jag testat och tar så allt är under kontroll så att säga.

Lycka till med rensningen!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag säger bara kiwi kiwi kiwi kiwi! 2 dagar så är du igång och slipper massa konstgjorda tillsatser - dvs att du först tar ett gäng (läs 2 - 4 st) och sedan håller igång med minst 1 om dagen. Fungerar bäst om du tar kiwin innan något annat. Dvs först av allt när du vaknar!

Lycka till!

Anonym sa...

Tack för alla bra tipsen att ta till när det blir totalstopp i avloppet som varar lite för länge för att man ska stå ut med det!
Jag brukar för det mesta klara mig med grovt bröd (helst med lite linfrö i), havregrynsgröt eller kornmjölsgröt till frukost, rågknäcke, nån kiwi om dagen alternativt ett päron Men sen blir det ju ibland totalstopp och då ska jag testa dina tips.
Det där med dulcolaxtabl verkade ju inte så bra att ta för ofta av din resultatbeskrivning att döma. Det är ju bara skiten som ska ut, resten ska ju vara kvar ett tag till!
Kan ju hoppas du slipper ett nytt totalstopp nu på ett tag!
Kram Maggan1

Anonym sa...

Försök att förebygga stopp. Ät grovt bröd med messmör. Fil med katrinplommon och lite linfrö på. klipp lite torkade aprikoser över.
Glöm inte att dricka mycket om du tar vetekli och linfrö.
Kiwi är både nyttigt och gott.
/Karin

ps. Laxoberaldroppar och liknande fick jag inte ta när jag hade cerklage.

Anonym sa...

Tack för bra tips. Hade ingen aning om att man kan få så bra hjälp. Här har man lidit helt i onödan s a s. Med tre barn glömmer jag bort mig själv så till den milda grad att jag bara "överlever":) Det får bli ett besök till apoteket hör jag!

Tarmarna funkar ju lite långsammare när man är gravid dessutom så bra att du får sköta maggen!

Kram

/Madeleine

Lina sa...

Jag brukar ha 1-2 msk linfrön i min havregrynsgröt. 2 flugor i en smäll. :-)

Jess sa...

Men har du inte provat Laktulos det finns på apoteket receptfritt, 20 ml varje kväll så är du iland !!
Det har fungerat på mig under varje graviditet.
Kram jess.

Rebecca sa...

Tack för tipsen! Ska memorera tipsen och testa mig fram :)

Kram Rebecca

Anonym sa...

Hej!
Ett knep vi använder inom vården är att dricka ett glas ljumet vatten direkt på morgonen. Du måste prova trollmos oxå, det är linfrö, katrinplommon och pysalisfrön som är ihopkokade. Smakar inte gott men gör susen...

du är bäst!!!!!!!!!!